Timp Liber

Benzinaria - restaurant, un spatiu inedit de servit masa

Mihaela Beșleagă
8 feb 2008 2920 vizualizări
Soferii se pot opri la statiile Rompetrol, Sima Bayer, Nis Prod, Petrom, Plus, Viva din Focsani si Edy Oil din Garoafa pentru a lua masa la fast-food-urile si restaurantele amplasate linga pompele de benzina u benzinariile au ajuns sa incorporeze mai multe servicii, printre care accesul gratuit la internet si la presa scrisa

Benzinariile au inceput sa faca concurenta fast-food-urilor si restaurantelor traditionale si au devenit un spatiu inedit si preferat de multi vrinceni pentru a lua masa sau doar de a "iesi la un cico" cu prietenii. Multi dintre cei care se opresc la benzinarie pentru a-si face plinul la masina ramin sa bea o cafea, sau, dupa caz, sa serveasca micul dejun sau chiar specialitati la gratar. Cert este ca, posesori de permis de conducere sau nu, cu masina sau fara, tot mai multe persoane prefera benzinariile pentru a-si petrece o parte din timpul liber.


Daca va tenteaza o iesire la benzinarie, in Focsani exista mai multe statii care ofera servicii tip fast-food sau restaurant, cum ar fi: Rompetrol, Sima Bayer, Nis Prod, Petrom, Plus, Viva, iar in Garoafa statia Edy Oil. Conceptul fast-food-benzinarie a patruns relativ recent la noi, dar se pare ca a inceput sa prinda tot mai mult la romani si sa atraga din ce in ce mai multi clienti. "în vara anului 2005, Rompetrol a introdus conceptul Hei in reteaua proprie de benzinarii, pentru a veni in intimpinarea clientilor tot mai activi, mai mobili si mai selectivi. Din 2007, acest concept poate fi regasit si in statiile Rompetrol din Franta si Bulgaria", ne-au comunicat reprezentantii Biroului de Comunicare si Relatii Publice Grup Rompetrol. în Romania, compania detine un numar de aproximativ 70 de restaurante si magazine, urmind ca pina la finele lui 2008 acestea sa ajunga la 100. Meniul este diversificat, pentru toate gusturile si buzunarele. Va puteti delecta cu un fresh de grapefruit, un espresso sau frappe, dar puteti lua si la pachet, pentru drum, un sandwich, un hot dog sau o placinta cu mere. Pentru a va face o idee despre preturile practicate, iata citeva tarife orientative: vin - 10,49 lei, fresh de portocale/grapefruit - 6,99 lei, cafe frappe - 6,49 lei, cafea trei culori - 5,49 lei, gratar pui, porc - 8,99 lei, pernute de pui in fulgi de porumb - 7,49 lei, sandwich - 6,99 lei, hot dog - 1,99 lei, strudel cu mere - 2,99 lei, placinta cu brinza - 2,99 lei, cartofi prajiti - 3,99 lei, salata cu piept de pui - 5,99 lei, mic dejun complet - 9,99 lei.


Minimarket, restaurant si internet in benzinarie


Ideea amplasarii de restaurante, dar si de pensiuni si hoteluri in apropierea statiilor de benzina s-a extins la nivel local. "De patru ani avem restaurantul deschis, este situat cam la 100 metri de benzinarie. Avem un meniu diversificat, pentru toate gusturile, de la ciorba de burta, gustari aperitiv, gratar, mincare italieneasca, tot ce doriti. Avem foarte multi clienti, atit fideli, dar si in trecere cu masina, dintre care si straini. Au venit si chinezi, italieni...", ne-a spus Carmen Girneata, receptionera la Edy Oil din Garoafa. Perioadele de virf, cu cei mai multi clienti, sint pe timpul verii, in special in august, iar in timpul saptaminii cel mai aglomerat este week-end-ul. Statiile se transforma astfel in centre multifunctionale de servicii. Benzinariile au ajuns sa incorporeze minimarket, restaurant, acces gratuit la internet, prin punctul de internet amplasat in statie, suport pentru toate tipurile de instrumente de plata, informatii in timp real, pe plasmele amplasate in benzinarie, despre cursul valutar, stiri, meteo, promotii/campanii, acces la presa scrisa. Media tranzactiilor pe ora ajunge si la peste 100 in perioada de virf, cuprinsa in intervalul orar 8.00 - 13.00. Daca sinteti pe drum, cu masina, merita sa va opriti si sa incercati meniul de la benzinarie!


Pagina realizata de Mihaela BESLEAGA



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.