Timp Liber

Dragobetele si Sfintul Valentin, prezenti la Casele de Cultura

Mihaela Beșleagă
8 feb 2008 1029 vizualizări
Sarbatoarea traditionala care celebreaza iubirea, denumita in popor Dragobete, va fi marcata si in acest an printr-un spectacol - concurs organizat de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", incepind de la ora 18.00.

La manifestarea de joi, 21 februarie, intitulata "Dragobete, hot de fete", vor participa cite o pereche de tineri de la toate liceele din Focsani, care se vor intrece in probe artistice si declaratii de dragoste, pentru a cuceri inima juriului, dar mai ales a persoanei dragi. Participantilor li se promit premii surpriza. Alte programe de divertisment dedicate zilelor de Sfintul Valentin si de Dragobete vor fi organizate pe 14 februarie de Casa de Cultura si Liceul "Ioan Slavici" din Panciu, dar si la Casa de Cultura din Marasesti. Pe 23 februarie, la Casa de Cultura din Odobesti, va avea loc spectacolul "Dragobete - simbolul inceputului de primavara si al dragostei la romani", iar pe 24 februarie, la Casa de Cultura Panciu, este programat acelasi spectacol artistic. Tot in ziua de Dragobete, formatia Corala Traditionala "Pastorala" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani vor sustine concertul "Dragobetele - promovarea traditiei culturale la romani".


Melodii de dragoste la Intim


Restaurantul Intim promite o seara speciala pentru indragostiti joi, 14 februarie. Atmosfera va fi intretinuta de formatia Policrom din Vaslui, care va interpreta in stil propriu mai multe melodii de dragoste devenite celebre de-a lungul timpului. Trupa, formata din sase instrumentalisti si o solista, a colaborat cu renumitul Goran Bregovici, dar si cu fanfara Zece Prajini. Repertoriul Policrom este alcatuit din piese ale formatiilor Holograf, Directia 5, Taraful din Clejani, dar si melodii recunoscute la nivel international. In acest sfirsit de saptamina, vineri si simbata, la Intim va sustine un recital live si trupa Ady\'s Band.


Expozitie cu daruri pretioase


Muzeul National de Geologie organizeaza Tirgul de Sfintul Valentin, expozitie cu vinzare de podoabe, cristale si geme, care pot fi oferite cu succes drept cadouri pentru persoana draga. în cadrul acestei expozitii vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale. De asemenea, vor fi expuse esantioane de cristale, geme si roci apartinind colectionarilor Asociatiei Mineralogilor Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania, precum si altor colectionari din Europa. Florile de mina si gemele, care sint fara exceptie unicate, ca si operele de arta, va vor uimi cu siguranta. Expozitia este deschisa zilnic, in perioada 8 - 10 februarie, in intervalul orar 10.00 - 18.00. Pretul de acces este de 6 lei pentru adulti si 3 lei pentru elevi, studenti si pensionari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.