Timp Liber

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
4 ian 2008 784 vizualizări
Pentru ca noul an 2008 sa ne prinda cu zimbetul pe buze, una dintre cele mai potrivite metode este sa ne delectam cu o comedie.

Comedia "Sot si sotie" la sala "Tara Vrancei"

In sala de cinematograf a Ansamblului "Tara Vrancei" va rula in acest week-end comedia romantica made in SUA "Sot si sotie", care il are ca protagonist pe actorul Adam Sandler, celebru pentru interpretarile sale comice. Sinteti asteptati astazi, simbata si duminica, la proiectiile de la orele 15.00, 17.00 si 19.00. Pretul unui bilet este de 5 lei, iar elevii, studentii si grupurile organizate beneficiaza de o reducere de 50%. (M. BESLEAGA)


Un nou an, din nou petrecere: RetroRevelionul 2008


Sacrificatii si nostalgicii Revelionului pot sa continue distractia dupa Sfintul Ion, cind in statiunile montane se organizeaza RetroRevelionul u turistii vor beneficia in aceasta perioada de sejururi la preturi reduse


Am pasit in Noul An 2008 in pocnete de artificii si petarde stralucitoare, ciocnind un pahar de sampanie cu prietenii sau familia. Pentru cei care tinjesc dupa marea distractie din noaptea de Revelion sau pentru aceia care nu au avut norocul sa se bucure din plin de noaptea de Anul Nou, se pregateste o noua petrecere. Nici nu am terminat bine de sorbit din paharul cu sampanie, ca agentii de turism si reprezentantii hotelurilor si pensiunilor, in special cele din zonele montane, se gindesc la organizarea RetroRevelionului 2008, care va reedita distractia din noaptea dintre ani. Se preconizeaza ca dupa sarbatoarea de Sfintul Ion si la sfirsitul lunii ianuarie va incepe perioada RetroRevelioanelor, la care turistii vor beneficia de reduceri importante la cazare si masa, in comparatie cu perioada de virf a sarbatorilor de iarna. "De abia am terminat cu Revelionul, urmeaza ca in zilele urmatoare sa luam ofertele de la hoteluri pentru RetroRevelion. Noi vom organiza in perioada 18-20 ianuarie si in zilele de 25, 26, 27 ianuarie", ne-a spus Rodica Stroia, directorul unei agentii de turism din Focsani. RetroRevelionul este tentant pentru multi vrinceni, datorita preturilor mai scazute, cu toate ca organizatorii promit aceeasi distractie ca in zilele de sarbatoare si ca in noaptea de Revelion. Cele mai cautate locatii ramin, si de aceasta data, statiunile de munte, in topul preferintelor turistilor clasindu-se statiunile de pe Valea Prahovei, Predeal, Sinaia, Busteni, Bran-Moeciu, dar si cele din Maramures sau Bucovina. "RetroRevelionul este o traditie pe care o urmam in fiecare an, la sfirsitul lui ianuarie. Anul trecut am organizat la Moeciu, anul acesta ne gindim sa facem la Tusnad, Moeciu sau Slanic Moldova. Preturile sint mult mai mici decit in sezon, insa distractia este la fel", a afirmat Radu Enache, manager la o alta agentie de turism din Focsani. Daca in preajma Revelionului un sejur costa aproximativ 800 lei de persoana, la sfirsitul lui ianuarie, de RetroRevelion, acelasi sejur costa in jur de 150 lei pentru copii si 250 lei pentru adulti, in care sint incluse doua zile, o noapte de cazare, cina si mic dejun. Daca visati la o vacanta de care nu ati putut avea parte in anul 2007, cu o coborire pe schiuri sau cu snowbord-ul printre brazii incarcati de zapada, o plimbare cu ATV-ul in aerul curat de munte, pe jos sau cu sania pe potecile montane, ori un gratar si foc de tabara, nu este prea tirziu, pentru ca distractia in 2008 incepe cu RetroRevelionul! (Mihaela BESLEAGA)


CASETA:


Revelion vs RetroRevelion


Pentru a va face o idee despre preturile practicate de Revelion in citeva dintre cele mai vizitate statiuni montane si ce tarife se estimeaza pentru RetroRevelion, va prezentam mai jos citeva informatii orientative:


u Sinaia, Hotel 2 stele, perioada 30 decembrie 2007- 2 ianuarie 2008, 785 lei/persoana

RetroRevelion: 500 lei/persoana


u Maramures, Feresti, Pensiune 2 stele, 28 decembrie 2007 - 2 ianuarie 2008, 830 lei/ persoana

RetroRevelion: 670 lei/ persoana


u Revelion Restaurant Azuga, 280 lei/persoana

RetroRevelion: 170 lei/persoana


u Poiana Brasov, Hotel 3 stele, 7 nopti cazare, 2.499 lei/persoana

RetroRevelion: 1.900 lei/persoana


u Arieseni, Alba, Pensiune 4 stele, 29 decembrie 2007 - 2 ianuarie 2008, 400 euro/persoana

RetroRevelion: 300 euro/persoana


u Busteni, Hotel, 29 decembrie 2007 - 2 ianuarie 2008, 580 lei/persoana

RetroRevelion: 470 lei/persoana


u Bucovina, Pensiune, 98 lei/camera dubla/ noapte

RetroRevelion: 70 lei/camera dubla/ noapte


u Vatra Dornei, Pensiune, 29 decembrie 2007 "" 2 ianuarie 2008, 1.210 lei/persoana

RetroRevelion: 900 lei/persoana

(M. BESLEAGA)


Busteni, statiunea de la poalele Caraimanului

iubitorii zapezii si ai sporturilor de iarna pot sa schieze, sa se dea cu snowboard-ul sau cu sania pe pirtia Kalinder u o ascensiune cu telecabina pina la Babe si Sfinx va costa 30 lei/persoana


Sezonul rece este ideal pentru pasionatii de munte si de sporturi de iarna, cum ar fi schiul sau snowboarding-ul. Busteni este una dintre cele mai populare statiuni de munte de la noi, care ofera, pe linga panorame spectaculoase, si o multime de oportunitati si activitati de vacanta, de la schi la excursii montane. Busteni se intinde 7 km de-a lungul Vaii Prahovei, intre "Vadul Cerbului" si tunelul sapat in pintenul muntelui "Muchia Lunga". Citeva zile petrecute in micutul oras de la poalele Muntilor Bucegi va va oferi relaxarea de care aveti nevoie. Atractia principala a statiunii este pirtia Kalinder, pe care puteti urca pe jos sau cu telescaunul, asta contra unui tarif de 10 lei de persoana. Pe pirtie distractia e maxima, fie daca alegeti sa va aventurati pe schiuri, pe snowboard sau pe sanie. Dupa o coborire spectaculoasa, dar si epuizanta, va puteti incalzi cu un pahar de vin fiert sau de ciocolata calda. Daca nu sinteti adeptii sporturilor "extreme", la fel de relaxanta poate fi si o plimbare montana pina sus, pe pirtie sau cu telecabina pina la Babe si Sfinx, care va costa 30 lei de persoana. Pentru turistii care nu cauta neaparat drumetiile montane, statiunea ofera o bogata paleta de obiective turistice: Casa scriitorului Cezar Petrescu, Castelul Cantacuzino, Biserica Domneasca (construita in anul 1889, ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta), Casa Romano-Franceza, Monumentul "Ultima Grenada", monumente si rezervatii naturale, cum ar fi Cascada Urlatoarea, Babele, Sfinxul, Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, Babele. în virful Muntilor Caraiman, la altitudinea de 2.291 metri, vegheaza Crucea Eroilor Neamului, un monument comemorativ inalt de 25 m, construit intre anii 1926 - 1928. Pentru a va recapata fortele dupa o plimbare in aerul tare si rece al muntelui, puteti alege sa luati masa intr-unul din restaurantele din oras, din care nu lipsesc meniurile traditionale cu tuica fiarta, sarmalute, caltabosi si mamaliguta. Cit despre cazare, desi in perioada sarbatorilor pensiunile si hotelurile sint ocupate in cea mai mare proportie, puteti avea norocul sa primiti gazduire si la case particulare, unde si preturile sint mai mici. Pentru o noapte, in functie si de conditii, nu veti plati mai mult de 150 lei/camera. La citiva kilometri de Busteni se afla si alte statiuni montane pe care le puteti vizita, cum ar fi Sinaia, Azuga sau Predeal. In statiunea de la poalele Caraimanului ajungeti fie cu trenul, pretul unui bilet intreg dus-intors fiind de aproximativ 150 lei, fie cu masina proprie. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.