Timp Liber

Unde mergem?

Ziarul de Vrancea
29 nov 2007 3422 vizualizări
Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" va gazdui simbata, de Ziua nationala, un concert de colinde interpretate de cunoscutul interpret Stefan Hrusca. Spectacolul, care va incepe la ora 19.00, sta sub semnul sarbatorilor de iarna si a traditionalelor colinde

Colinde marca Stefan Hrusca, la Ateneu

Stefan Hrusca va cinta si va incinta publicul focsanean cu piese de pe noul sau album, "Balade speciale. In asteptarea iernii". Biletele sint puse in vinzare la pretul de 50 lei. (M. B.)


Trupa Reflex in disco la Blidari


Distractie la cote maxime in acest week-end in nou renovata discoteca Music Box din Blidari. Simbata seara, pe 1 decembrie, Reflex, impreuna cu o trupa de dansatori, va incinge atmosfera de party. Petrecerea va continua, animata de un DJ din Bucuresti. Petrecaretii au la dispozitie si mese de biliard si isi pot incerca abilitatile artistice in karaoke. (M. B.)


Disney asteapta pustii la cinema


Cei care au inca sufletul tinar si vor sa se bucure de un desen animat plin de neprevazut sint asteptati in acest week-end la sala de cinematograf a Ansamblului "Tara Vrancei", unde va rula pelicula "Ratatouille", o creatie a celebrului studio Disney Pixar. Animatia, realizata de creatorii lui "Nemo", va putea fi urmarita vineri, simbata si duminica de la orele 15.00, 17.00 si 19.00. Pretul unui bilet este de 5 lei. Grupurile organizate au reducede de 50%. (M. B.)


La Sinaia, pe pirtie si in castelele regale


Statiunea prahoveana este una dintre cele mai apreciate destinatii turistice romanesti, atit pentru peisajul montan, cit si pentru Peles si Pelisor, cele doua castele in care au trait regele Ferdinand si regina Maria u Pelesul este inchis in noiembrie, dar poate fi vizitat incepind cu 1 decembrie


Peisaj montan, zapada, pirtie si sanius, acestea ar fi citeva atractii de care va puteti bucura daca alegeti sa va petreceti week-end-ul la munte. Atit in sezonul cald, cit si o data cu caderea primei zapezi, Sinaia este o destinatie recunoscuta pentru peisajul sau si pentru asocierea cu familia regala, care si-a petrecut mare parte din viata in cele doua castele: Peles si Pelisor. Daca vreti sa va bateti cu bulgari, sa schiati sau sa va dati cu saniuta, sa pasiti in camerele regale ale palatelor si sa cumparati suveniruri, sau pur si simplu sa admirati crestele muntilor incununate cu zapada, Sinaia este locatia cea mai potrivita. Statiunea are un aer linistit si boem, o plimbare pe stradutele orasului releva destule atractii care fac cu ochiul turistilor: o salba de hoteluri, vilele de vacanta, un cazino, un parculet, magazine de unde puteti achizitiona schiuri sau alte accesorii pentru activitati montane. Pentru pasionatii sporturilor de munte, la cota 1400 si 2000 sint amenajate doua pirtii, unde zapada este un motiv de bucurie atit pentru copii, cit si pentru adulti. Pe pirtie puteti ajunge si cu telecabina, iar dupa o zi intreaga petrecuta in mijlocul peisajului alb si rece, va puteti incalzi la o cana de vin fiert la una dintre cabanele din zona. Daca zapada este insuficienta in Sinaia, atunci aveti posibilitatea de a merge intr-o statiune apropiata, la Predeal, aflat la 20 km distanta, unde pe pirtia Clabucet puteti avea mai mult noroc de nea.


Amintiri regale, la Peles si Pelisor


Sinaia are un aer aparte, datorat in mare parte si trecutului sau. La inceputul secolului XX, familia regala si-a avut resedinta in cele doua castele, Peles si Pelisor. Ceea ce trebuie sa stie turistii este faptul ca Pelesul este inchis vizitei in fiecare an in luna noiembrie, cind au loc lucrari de reparatii si curatenie, castelul fiind redeschis la 1 decembrie, insa nu poate fi vizitat in zilele de luni. Pelisorul insa este deschis turistilor in fiecare zi, taxa de intrare fiind de 9 lei pentru adulti si 4,5 lei pentru copii. Daca vreti sa faceti si fotografii trebuie sa platiti o taxa de 30 lei. Daca nu ati ajuns inca sa vedeti castelul cel mic, e bine sa va grabiti, pentru ca peste aproximativ doi ani el va fi inchis, pentru ca va fi retrocedat regelui Mihai, dupa cum ne-a soptit una dintre supraveghetoarele muzeului. De la intrare, trebuie sa incalti niste papuci peste incaltaminte, fapt ce poate stirni zimbete la inceput, dar totul se face pentru protejarea podelei si a exponatelor. Puteti avea parte de ghid, iar daca dai "de o cafea", ti se permite sa faci si citeva poze. Timpul pare sa fi incremenit in camerele regale. Obiectele de mobilier dintr-o epoca fastuoasa si apusa reinvie persoane, tabieturi si maniere nobile. Dormitorul auriu al reginei Maria sau camera de lucru a regelui Ferdinand, unde acesta a si decedat, portretele de familie, fumoarul in stil oriental, sala maiestoasa de mese, ornata cu portelanuri, sint citeva dintre incaperile micului castel din care respira o alta lume. Nu puteti parasi zona fara sa vizitati si aleea cu suveniruri din preajma celor doua valoroase locatii, de unde puteti cumpara de la ii brodate manual, caciuli si manusi colorate, fluiere din lemn, pina la ceasuri de perete desenate cu Pelesul si clepsidre. O cascada in miniatura intregeste peisajul din preajma celor doua resedinte regale. (Mihaela BESLEAGA)



Cit ne costa un week-end la Sinaia?


Un week-end la un hotel de doua stele din Sinaia va va scoate din buzunar aproximativ 84 lei de persoana. Daca alegeti un hotel de trei stele, pentru aceeasi perioada, veti plati si 213 lei de persoana. Pachetele includ cazarea pentru doua nopti, micul dejun in stil bufet suedez si accesul gratuit la piscina, in cazul hotelurilor care detin aceasta facilitate. In statiunile apropiate, cum ar fi Busteni sau Predeal, preturile sint aproximativ aceleasi, dar variaza in functie de locatia aleasa si de stelele hotelurilor. Puteti face economii daca alegeti sa mergeti cu masina proprie intr-o scurta excursie de o zi, sau daca va cazati la pensiuni. (M. B.)


Fuego cinta colinde la Focsani


Cunoscutul interpret Fuego, atit de apreciat, in special de publicul de virsta a doua si a treia, va cinta pentru focsaneni luni, 10 decembrie, de la ora 18.00, in sala Ansamblului "Tara Vrancei" (fosta "Balada"). In cadrul spectacolului, intitulat "Concert de colinde si cintece pentru romani", Fuego va emotiona prin cintec cu "Mi-e dor de tine mama" si alte piese din repertoriul propriu si va vesti apropierea sarbatorilor prin colinde traditionale. Cu aceasta ocazie, artistul isi va lansa albumul "Fuego il cinta pe Grigore Vieru" si noul disc de colinde. Daca vreti sa il ascultati in direct pe Fuego, trebuie sa va grabiti sa achizitionati bilete, care sint puse in vinzare la Casa de bilete a Ansamblului "Tara Vrancei", deschisa dupa urmatorul program: luni - joi intre orele 9.00 - 17.00 si vineri - duminica intre 14.30 - 19.30. Pretul unui bilet este de 30 lei. Au mai ramas aproximativ 100 de bilete, pe partile laterale ale salii. Regia concertului ii apartine lui Paul Surugiu. Spectacolul se va incheia cu o sesiune de autografe. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.