Timp Liber

VIDEO! Un nou concert al Orchestrei de cameră “Unirea” la Ateneul Popular

Ziarul de Vrancea
14 feb 2017 794 vizualizări
Cu o seară înainte de Valentine’s Day, iubitorii muzicii clasice au avut parte de o audiţie de excepţie. Orchestra de cameră “Unirea” a concertat din nou în Sala mare a Ateneului Popular “Mr Gh.Pastia” din Focşani, iar spectatorii au avut parte de două bisuri.

 



Melomanii au putut asculta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, respectiv Georg Philip Telemann, în prima parte a concertului. Cei doi solişti invitaţi, Valentin Ghiţă– oboi şi Cristian Balaş – vioară, au concertat în duet două lucrări din perioada barocului muzical, respectiv “Concert pentru oboi, vioară în do minor” de J.S.Bach şi “Concert pentru oboi şi vioară în Fa major” de G. Ph. Telemann. Soliştii  sunt cunoscuţi membri ai ansamblului simfonic focşănean şi membri ai  Orchestrei Naţionale Radio. Cristian Balaş este şi concertmaestru în orchestra focşăneană. “Au fost două momente spectaculoase prin evoluţia a două instrumente cu sonorităţi diferite, provenite din familii de instrumente diferite dar care se completează şi dialoghează perfect prin arta desăvârşită a doi coloşi ai muzicii Universale”, a precizat directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghiţă.
Partea a doua a concertului a prezentat o pagină clasică a părintelui şi al cvartetului clasic pentru coarde: Joseph Haydn. Din cele 104 simfonii Una mai interesantă  şi mai diferită decât celelalte, Orchestra de Cameră UNIREA a propus “Simfonia nr. 82 în Do major” denumită şi “Ursul”. Ca de obicei, înainte de evoluţia orchestrei,, dirijorul Vincent GRUGER a povestit publicului, într-un stil caracteristic plin de umor, cate ceva despre istoria acestei compoziţii şi despre prima orchestră care a interpretat-o. După concert, dirijorul Vincent Gruger ne-a mărturisit încă o dată că şi-ar dori ca această orchestrărămană un proiect simbol al oraşului, un proiect cultural permanent. Următoarele concerte din Stagiunea 2016-2017 au fost stabilite pentru 13 martie, Concert vocal-simfonic, 3 aprilie, Concertul de Paşti şi 12 iunie, Concertul de închidere a stagiunii. (A.T.)

 


Foto: Soliştii serii au fost Valentin Ghita şi Cristian Balaş

 

 

Foto: Orchestra “Unirea” a susţinut un nou concert pe scena Ateneului


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.