Timp Liber

Cel mai mare festival pentru pasionaţii de ştiinţă şi SF va avea loc la sfarşitul săptămanii

Ziarul de Vrancea
28 sep 2016 1533 vizualizări
Pasionaţii de ştiinţă şi SF sunt invitaţi la primul şi cel mai amplu festival de gen u cele mai noi tehnologii, experimente ştiinţifice interactive, concursuri cu premii, roboţi, drone şi multe surprize vă aşteaptă la Biblioteca Naţională a Romaniei

În perioada 30 septembrie – 1 octombrie va avea loc primul şi cel mai amplu festival de ştiinţă & science fiction din Romania: Sci-Fi FEST 2016. Festivalul este organizat de Revista ştiinţă & Tehnică cu sprijinul Centrului Cultural Casa Artelor şi al ARCUB şi se desfăşoară la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti (Bulevardul Unirii nr. 22).“Sub egida «ştiinţă şi imaginaţie», Festivalul Sci-Fi FEST 2016 îşi propune să aducă în faţa publicului larg oameni de ştiinţă, cercetători, inventatori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici şi promotori ai SF-ului românesc”, au anunţat organizatorii pe pagina evenimentului. Organizatorii asigură participanţii că festivalul va cuprinde numeroase atracţii pentru publicul larg: lansări de carte ştiinţifică şi SF, paneluri, mini-conferinţe, workshop-uri, expoziţii de artă SF şi fantasy, concursuri de cosplay, expoziţii de roboţi şi drone, tehnologii eco şi maşini cu propulsie alternativă, maraton de filme SF, concerte de muzică clasică şi electronică, zone de realitate virtuală şi augmentată, demonstraţii, experimente ştiinţifice interactive cu publicul şi multe altele.

 

Program Sci-Fi FEST 2016

 

Festivalul îşi deschide porţile pentru marele public vineri, 30 septembrie, la ora 17:00, cu sărbătoarea europeană a cercetătorilor Researchers Night („Noaptea Cercetătorilor”), urmată de un concert de muzică electronică. 

În ziua de sâmbătă, 1 octombrie, programul festivalului începe la ora 11:00. Pe lângă expoziţii şi demonstraţii, sambătă va fi un maraton de mini-conferinţe de popularizare a ştiinţelor. La acest maraton vor fi invitaţi cercetători de la cele mai prestigioase institute de cercetare şi dezvoltare din România, alături de profesori universitari, inventatori, promotori ai ştiinţelor, scriitori şi critici SF să expună cele mai importante descoperiri şi activităţi pe care le întreprind în prezent la graniţa dintre ştiinţă şi imaginaţie.

Se vor acorda numeroase premii şi trofee iar Festivalul se va închide cu un concert de muzică clasică, în cadrul căruia o orchestră simfonică va interpreta teme din filme şi seriale SF&F. (A.TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.