Timp Liber

Focşaniul va găzdui luna aceasta International Wine Contest Bucharest

Ziarul de Vrancea
6 mai 2016 2120 vizualizări
International Wine Contest Bucharest (IWCB) este cel mai important concurs internaţional de vinuri din Europa de Est

în perioada 26-29 mai, după cum anunţă Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV). Odată cu ediţia din acest an, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise. Anul trecut 27 de ţări producătoare de vin au participat la IWCB, probele producătorilor internaţionali reprezentând 56% din totalul înscrierilor. Anul acesta organizatorii IWCB aşteaptă în concurs peste 1.400 de probe, în creştere cu 55% faţă de anul precedent. “Vinul este o resursă imensă. Economică şi identitară. Să îl privim din această perspectivă. IWCB este, fără îndoială, un câştig important pentru întreaga comunitate a celor care lucrează cu vinul, dar şi pentru publicul larg. Mai mult, datorită ratei anuale de creştere de aproximativ 40%, avem încredere că IWCB poate ajunge una din cele mai importante competiţii de profil din lume, atrăgând, astfel, atenţia asupra ţării noastre”,informează organizatorii. Din acest an IWCB devine concurs itinerant, deplasându-se la fiecare ediţie într-o altă zonă viticolă, iar în 2016 s-a descis desfăşurarea acestuia la Focşani.

Premii create special pentru ediţia de la Focşani

Ediţia din acest a concursului va avea 7 comisii de jurizare, fiecare având în componenţă 3 juraţi străini şi 2 juraţi români. “Juraţii din străinătate sunt specialişti provenţi din ţări cu pieţe mature sau în creştere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elveţia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croaţia. Mai mult, trei Masters of Wine şi patru deţinători WSET Diploma (Level 4) au răspuns invitaţiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare şi vor adăuga expertiza şi performanţa lor activităţilor de evaluare ale probelor înscrise în concurs”, se mai arată în comunicatul organizatorilor evenimentului. În plus, la ediţia de la Focşani va fi prezent în juriu şi un reprezentant al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin (FIJEV) şi va fi monitorizat de VINOFED (Federaţia Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri). Pe langă distincţiile tradiţionale – Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur şi Medalia de Argint, la ediţia de la Focşani vor fi acordate şi alte premii care să-i recompenseze pe cei implicaţi în acest domeniu: producători, vinificatori, presă, comunicatori, parteneri. IWCB este organizat la iniţiativa ONVPV, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), sub patronajul OIV, fiind cea de a XIII-a ediţie recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume. Mai multe informaţii despre ediţia de la Focşani se găsesc pe site-ul evenimentului http://www.iwcb.ro. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.