Timp Liber

Un eveniment care nu trebuie ratat: Teatrului de Operetă vine în recital la Focşani

Ziarul de Vrancea
13 apr 2016 1308 vizualizări
Artiştii Teatrului de Operetă şi Musical ”Ion Dacian” Bucureşti vor încânta publicul vrâncean de Ziua Internaţională a Monumentelor

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, între orele 17.30 şi 19.00, va avea loc un Recital vocal-instrumental de muzică românească la Focşani, pe scena Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”, susţinut de artiştii Teatrului de Operetă şi Musical ”Ion Dacian” Bucureşti. În cadrul recitalului dedicat Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor Arheologice vor interpreta sopranele Amelia Antoniu, Tina Munteanu şi Silvia Sohternus, acompaniate de către Geanina Meragiu la vioară şi Ştefan Doniga la pian.

Ştefan Doniga este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexandr Skriabin

  În cadrul recitalului vor fi interpretate lucrări din opera compozitorilor Tudor Ciortea, Filaret Barbu, George Enescu, Remus Georgescu, Gherase Dendrino, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu, Grigoraş Dinicu şi Constantin Dumitrescu, după cum au anunţat organizatorii acestui eveniment. “Intrarea la spectacolul din sala Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” este liberă şi se face până la ore 17.20, cu telefonul mobil dat pe silent”, insistă organizatorii. Evenimentul este iniţiat de către Centrul Cultural Vrancea, Teatrul Municipal Focşani şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea. Pianistul Ştefan Doniga a mai susţinut pe scena municipalului focşănean un recital de muzică românească pe data de 17 ianuarie 2015, de Ziua Naţională a Culturii, iar pe 9 august 2015 a încântat publicul cu un recital de pian şi violoncel la Soveja, pe platoul din faţa Mausoleului Eroilor, în cadrul evenimentului ”Vrancea Eroică”. Ştefan Doniga este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexandr Skriabin şi merită ascultat de toţi cei care apreciază muzica de calitate. (Iulia Cristina DASCĂLU)

 

 

UNESCO a declarat ziua de 18 Aprilie ca Zi Mondială a Monumentelor şi Siturilor Arheologice încă din 1993, ocazie cu care în fiecare an au loc evenimente care au ca scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la patrimoniul lor cultural. În acest context, ţinem să amintim că în tot judeţul Vrancea există oficial 427 de monumente, grupate pe patru categorii, în funcţie de natura lor: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public şi monumente memoriale şi funerare. Acestea nu se află însă în cea mai bună stare şi este nevoie de o mai bună îngrijire şi punere a lor în valoare. Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti este cel mai vizitat monument din judeţ. Trebuie amintit că cele patru mausolee ale eroilor din Vrancea, de la Focşani, Mărăşeşti, Soveja şi Câmpuri, ar putea fi incluse în patrimoniul UNESCO, potrivit unei propuneri a autorităţilor judeţene, după ce au fost reabilitate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Care este monumentul vostru preferat din judeţ? Dar cel mai apropiat de casa voastră? Este acesta îngrijit şi bine pus în valoare? Ar trebui să ne pese mai mult de patrimoniul istoric al comunităţii noastre!  

Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi consulta lista momumentelor istorice din judeţul Vrancea, care a fost actualizată anul trecut de către Ministerul Culturii.





Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.