Timp Liber

Actorii Alexandru Bindea şi Vlad Rădescu omagiază femeia la Teatrul Pastia

Ziarul de Vrancea
4 mar 2016 3342 vizualizări
«Sărut mâna, doamnă... !» este spectacolul de duminică la care intrarea este liberă

Teatrul Municipal «Maior Gh. Pastia» din Focşani se redeschide publicului, după ce aproape 4 luni a fost închis deoarece nu a primit avizele necesare de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă. Suspendarea activităţii instituţiei focşănene de cultură a venit în urma tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti. Redeschiderea teatrului se face cu spectacolul « Sărut mâna, doamnă... ! », organizat de Centrul Cultural şi Consiliul Judeţean Vrancea şi dedicat femeii. Spectacolul va avea loc duminică, 6 martie 2016, începând cu ora 18,00, în cadrul acestuia evoluând actorii Alexandru Bindea şi Vlad Rădescu, Tango Couple Lucian & Raluca şi grupul Traffic Strings. Gazdă a evenimentului va fi actorul Sorin Francu, director al Teatrului Municipal «Mr.Gh.Pastia». La spectacol intrarea este liberă, după cum anunţă organizatorii.

Cine sunt invitaţii?

Alexandru Bindea a jucat în numeroase filme, remarcându-se în “Nunta Mută” (2008), “Poker” (2010) şi în numeroasele spectacolele de la Teatrul Naţional. A mai interpretat diverse roluri în filme, printre care “Divorţ... din dragoste” (1992), “Funeralii fericite” (2013), “America, venim!” (2014), “Aferim!” (2015). Alexandru Bindea recită cu talent din poezia românească şi străină. Director al Teatrului Nottara între anii 1996 – 2000, Vlad Rădescu a jucat în foarte multe producţii cinematografice autohtone şi străine. De asemenea a fost prezent cu roluri în seriale TV şi telenovele româneşti. A fost remarcat de regizorul Gheorghe Vitanidis, încă din primul an de facultate (1973) care i-a oferit rolul principal în "Ciprian Porumbescu", cu care a înregistrat un succes deosebit. Câţiva ani mai târziu l-a interpretat pe Avram Iancu, personaj principal în peliculele “Munţii în flăcări” şi “La răscrurea marilor furtuni” (1980) în regia lui Mircea Moldovan. Vlad Rădescu a iniţiat Festivalul internaţional de teatru "Întâlnirile Şcolilor şi Academiilor europene de teatru" care a avut patru ediţii, recunoscute ca importante evenimente de gen de tinerele generaţii de profesionişti şi de comunitatea teatrală. A iniţiat, de asemenea, în anul 1998, spectacolul de mare succes "Costumele", regizat de Dan Puric, care a pus în valoare peste 100 de costume de teatru create de Irina Solomon şi Dragoş Buhagiar în mai mult de 10 premiere din diferite teatre din capitală şi ţară. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.