Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă
La sărbătorile de iarnă nu se va mai face nicio derogare privind comercializarea cărnii de porc, care va putea fi vandută doar în spaţii autorizate de autorităţile sanitar – veterinare. Instituţiile cu atribuţii în domeniu au întocmit un plan de acţiuni care va fi aplicat pană la finalul anului. În această perioadă vor fi verificate abatoare, unităţi de panificaţie, spaţii de depozitare, unităţi de comercializare, pieţe, targuri. “Sacrificarea se poate face numai în abatoare autorizate, unde se poate examina carnea atat înainte, cat şi după sacrificare. Comercializarea cărnii se poate face numai în spaţi autorizate sanitar – veterinar, potrivit legislaţiei”, a spus Necula Botezatu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea la şedinţa de miercuri a Colegiului Prefectural. Aceasta înseamnă că porcii sacrificaţi nu vor mai putea fi vanduţi pe tarabe cum s-a întamplat în anii precedenţi, în perioada Crăciunului. Dumitru Dilă, şeful Comisarului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, a atras atenţia că este nevoie de o atenţie mărită la cumpărarea produselor deoarece vor fi comercianţi care vor încerca să îşi lichideze stocurile la final de an, iar marfa ar putea să nu fie de cea mai bună calitate. Din acest motiv, bonurile fiscale trebuie păstrate, pentru a fi folosite ca dovadă în cazul unei eventuale plangeri. (M. BOICU)