Timp Liber

Canicula bagă vrâncenii în piscine

Ziarul de Vrancea
30 iul 2015 2725 vizualizări
Piscinele au fost luate cu asalt în ultima perioadă, constituind singurele locuri de răcorire pe vreme caniculară u la unele dintre piscinele din Focşani sunt organizate cursuri de înot şi gimnastică subacvatică pentru doamnele care doresc să arate bine

O îmbăiere este tocmai bună în perioadele de caniculă, iar cum medicii nu recomandă apele curgătoare, unde, pe lângă pericolul de înec, există şi cel a contactării unor boli de piele, cei mai mulţi focşăneni se refugiază la piscine. Acestea au fost luate cu asalt în ultima perioadă, la final de săptămână mai ales fiind neîncăpătoare. La piscina Diniţă de la Goleşti se poate observa din E85 aglomeraţia care se crează la sfârşit de săptămână când parcarea devine parcă prea mică iar maşinile celor care merg aici pentru a se răcori ocupă chiar şi prima bandă a drumului. La ieşirea din Focşani, spre Cartierul Mândreşti, sunt două piscine în aer liber: Aqualand şi alta la Pensiunea Sara. La Agualand sunt organizate şi diferite evenimente în aer liber, cursuri de înot, concerte, spectacole pentru copii. Aici preţul de intrare pentru o zi este de 15 lei, fiind oferit şi un şezlong. La Pensiunea Sara preţul este acelaşi pentru accesul la piscină. “Dispunem de o piscină de mărime mare, luminată, curată şi întreţinută. Perfectă pentru distracţii împreună cu prietenii sau familia, cât şi pentru relaxare”, se arată pe site-ul pensiunii. La ieşirea din oraş spre Câmpineanca se află o altă pensiune cu piscină în aer liber: Lifa. Aceasta este aleasă de multe cupluri pentru petrecerea organizată la marginea piscinei, cu ocazia unirii destinelor.  Accesul la piscină costă şi aici, în zilele toride de vară, 15 lei. Laguna Focşani şi Restaurant Romantic dispun şi acestea de piscine în aer liber, preţul de acces fiind cuprins între 10 şi 15 lei. Iar pentru cei care doresc să evadeze din aglomeraţia din municipiu, există varianta Greeen Garden Odobeşti. Tarifele la piscine de aici sunt cuprinse între 5 lei, pentru copii cu vârsta până în 7 ani, 10 lei pentru cei cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, şi 15 lei pentru cei peste 15 ani şi adulţi. Mai avantajos este abonamentul valabil 10 intrări, care costă 100 lei.

AguaGim şi cursuri de înot pentru copii

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, la unele dintre aceste piscine sunt organizate cursuri de înot pentru copii sau gimnastică pentru doamnele care doresc să fie suple. Este cazul Greeen Garden Odobeşti, unde instructor este Bogdan Răcoreanu. AguaGim fac în fiecare după-amiază de luni, miercuri şi vineri, după ce vin de la serviciu, şi doamnele şi domnişoarele din Focşani, sub îndrumarea profesoarei Vica Mincă, la "Escape pool and lounge", singura piscină acoperită din Focşani. Un abonament care include 10 şedinţe costă aici 170 lei. Intrarea la piscină costă 10 lei în această locaţie, iar un abonament lunar cu intrări nelimitate – 100 lei. La "Escape pool and lounge" se fac şi cursuri de înot, îndrumători fiind profesorii George Munteanu şi Vica Mincă, preţul fiind de 170 lei pentru 10 şedinţe. “Înotul nu este doar o şansă de supravieţuire în timpul unei situaţii acvatice nefaste, ci şi cel mai sănătos şi complex mod de impulsionare a dezvoltării armonioase a scheletului şi musculaturii, cu beneficii recunoscute pentru funcţionarea întregului organism. Ca să nu mai amintim de plăcerea provocată de joacă în apă şi creşterea încrederii în propriile aptitudini”, se arată pe pagina de facebook a Green Garden Odobeşti. Copiii din acest oraş pot urma cursuri de înot în această locaţie de luni până vineri, între orele 11,00 – 13,00 şi 17,00 – 18,00. Preţul unui curs de 10 şedinţe este de 100 lei. Indiferent de locaţia aleasă trebuie să ştiţi că programul piscinelor este în general între 10,00 şi 22,00, însă există şi piscine care deschid la ora 9,00.

Piscinele sunt sigure, dau asigurări reprezentanţii DSP

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea susţin că apa din piscine ar fi sigură. Inspectorii monitorizează apa din piscine, precum şi singura zonă naturală de îmbăiere amenajată de la Doaga. În toate situaţiile s-a dovedit că apa este conformă din punct de vedere sanitar şi nu pune în pericol sănătatea celor care doresc să se scalde în această perioadă caniculară. Reprezentanţii DSP susţin că au fost recoltate probe pentru verificarea calităţii apei de îmbăiere şi existenţa clorului rezidual, toate analizele fiind corespunzătoare din punct de vedere bacteriologic. Verificările vor continua pe toată perioada verii. (M. VLĂDESCU, A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.