Timp Liber

Cel mai vizitat loc din Vrancea este şi cel mai periculos: a atras deja 10.000 de turişti

Aurelian Ivan
16 iul 2015 6220 vizualizări

Aproape 10.000 de turişti au luat-o la pas prin Rezervaţia Cheile Tişiţei şi au coborât la Cascada Putnei în acest an, iar perioada concediilor abia a început. Este cel mai căutat loc în această perioadă, dar este şi cel mai periculos pentru că animalele sălbatice mişună în zonă. Cu o lună în urmă, câţiva turişti s-au ascuns într-o cabană după ce s-au întâlnit cu un urs. “Noi chiar îi avertizăm pe turişti să viziteze rezervaţia într-un anumit interval orar, 8-16:00. Accesul se face numai pe jos. După aceste ore ar fi bine să manifeste prudenţă ... sunt vreo 6-7 exemplare de urşi care îşi fac veacul prin Rezervaţie şi de aceea trebuie să fie atenţi. Le recomandăm turiştilor să anunţe unde pleacă, să lase număr de contact şi o oră la care se întorc. Dacă nu o fac să se înţealeagă că trebuie să fie căutaţi, că s-a întâmplat ceva. Este foarte important să respecte aceste sfaturi”, ne-a spus directorul Parcului Natural Putna, Ion Militaru. De curând, o delegaţie de turişti din Croaţia, Slovenia şi Polonia a vizitat rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei. Vizitatorii au rămas impresionaţi de ce au văzut, după cum ne-a spus şeful Parcului Natural Putna.

Loc pentru campare şi grătar

Administraţia parcului va finaliza în curând lucrările la un loc de campare pentru iubitorii drumeţiilor cu cortul sau rulota. Chiar la intrarea în rezervaţie a fost amenjat un spaţiu care va avea apă curentă şi toalete. Tot aici vor fi amenajate şi grătare pentru cei care vin să campeze. Până la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să fie gata locul pentru campare, după cum ne-a detaliat Ion Militaru. Taxa aproximativă va fi de 15 lei pentru cort şi 25 lei pentru cei care vin cu  rulota. Parcul Natural Putna - Vrancea a fost declarat arie protejată în noiembrie 2004 şi se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 de hectare. Acesta acoperă bazinul hidrologic al râului Putna şi masivele Mordanu şi Goru şi reprezintă o zonă complexă de protecţie şi conservare a faunei (urs, lup, râs) şi a florei (arborele de tisa, jneapănul, floarea-reginei, bulbucul de munte, papucul doamnei) întâlnite pe aria rezervaţiei. Parcul natural se suprapune sitului de importanţă comunitară - Putna – Vrancea şi include rezervaţiile naturale: Cascada Putnei, Groapa cu Pini, Muntele Goru, Pădurea Lepşa - Zboina, Strâmtura - Coza şi Valea Tişiţei. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.