Timp Liber

Curs de Poveşti terapeutice la Biblioteca Judeţeană

Ziarul de Vrancea
12 mar 2015 903 vizualizări
Acesta este destinat persoanelor care lucrează cu diferite categorii defavorizate

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea şi Fundaţia Progress organizează un curs de formare în metodologia Povestirilor Digitale, parte a proiectului Silver Stories (Povestiri de Argint) finanţat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci. La curs vor participa 9 persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea care lucrează cu diverse categorii defavorizate. Cursul se va desfăşura la Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene, în zilele de 16 şi 17 martie 2015 şi va fi livrat de formatorul bibliotecii, Margareta Tătăruş. Silver Stories (2013 – 2015) este un parteneriat ce cuprinde universităţi şi organizaţii neguvernamentale din 6 ţări, condus de către Universitatea din Brighton (Marea Britanie), care vizează cercetarea şi formarea de profesionişti în metodologia povestirilor digitale, implicarea părţilor interesate şi educaţia, pentru a forma formatori din rândul persoanelor care lucrează cu grupuri vulnerabile din comunitate şi persoane de vârsta a treia. „Prin intermediul povestirilor digitale aceste categorii defavorizate pot folosi mijloacele tehnologiei informatice şi ale internetului contribuind la creşterea abilităţii acestora de a integra mai bine în societate. Povestirile se bazează pe experienţele de viaţă proprii şi au ca scop stimularea creativităţii şi însuşirea unor abilităţi digitale. Ele pot avea şi un efect terapeutic pentru că permit împărtăşirea unei experienţe personale într-o manieră creativă, artistică. Povestirile pot contribui la păstrarea identităţii şi memoriei culturale a comunităţilor, sunt surse de istorie orală sau îi ajută pe povestitori să relateze, să se confrunte şi să integreze o experienţă dureroasă”, tranmit reprezentanţii Bibliotecii. În urma participării la acest curs cursanţii vor putea realiza în programul Windows Movie Maker o povestire digitală după un scenariu propriu, cu sunet şi imagine şi vor putea la rândul lor să folosească această metodă în programele şi activităţile lor viitoare. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.