Timp Liber

A fost William Shakespeare un impostor?

Ziarul de Vrancea
29 ian 2015 1508 vizualizări
Un posibil răspuns n-il oferă filmul „Anonim”, ce poate fi vizionat la Balada.La Cinema Colors rulează un film despre un celebru matematician care a spart codul "Enigma" în Doilea Război Mondial

Cinematografele din Focşani au pregătit pentru zilele acestea filme de toate genurile pentru cei care doresc să se relaxeze în faţa marelui ecran. Cinematograful Balada propune trei filme pentru acest sfârşit de săptâmână. Primul este „Insula din vis”, o producţie 2008, cu Jodie Foster, Abigail Breslin şi Gerard Butler. Acţiunea se petrece pe Insula din vis, un loc în care imaginaţia nu cunoaşte oprelişti, iar aventura comandă. Aici, o tânără curajoasă pe nume Nim, înconjurată de animale exotice care-i sunt prietene şi, inspirându-se din legende şi cărţi, duce o viaţă tropicală uimitoare, care o oglindeşte pe cea a eroului ei preferat. Filmul, care este o comedie plină de aventuri, ne arată cum putem ajunge eroul propriei poveşti. „Insula din vis” poate fi vizionat la Balada sâmbătă, 31 ianuarie, şi duminică, 1 februarie, de la ora 15,00.  De la ora 17,00, rulează "Orfana”, un film din 2009, cu Vera Farmiga, Isabelle Fuhrman şi Peter Sarsgaard. O tragedie îi determină pe soţii Kate să adopte o orfană pe nume Esther (Isabelle Fuhrman)... dar aceasta nu este ceea ce pare a fi, iar Kate, îngrijorată de siguranţa familiei sale, încearcă să-i determine pe John şi pe ceilalţi să investigheze dincolo de aparenţele dulci ale acestei fetiţe. Semnalele ei de alarmă nu sunt însă băgate în seamă decât când e prea târziu... pentru toată lumea. Ultima propunere a acestui sfârşit de săptămână a Cinematografului Balada este „Anonim” (2011). O întrebare pe care şi-au pus-o minţi strălucite precum Mark Twain, Charles Dickens şi Sigmund Freud: cine a creat, în realitate, operele atribuite lui William Shakespeare?

Imagine din „Anonim” (2011)

Filmul „Anonim” (2011) propune un posibil răspuns la această întrebare, ilustrând o epocă în care intrigile politice, legăturile amoroase secrete de la Curtea Regală şi uneltirile nobililor avari de putere şi dornici să pună mâna pe tron erau scoase la lumină şi înfierate în public, pe o scenă de teatru. „Anonim” poate fi vizionat la Balada sâmbătă şi duminică de la ora 19,00. Biletele se pun în vânzare începând cu ora 14,00 la preţul de 5 lei pentru oricare dintre filme.

„The Imitation Game” la Cinema Colours

Cinema Colours aduce o premieră zilele acestea: „The Imitation Game”, un film 2015 despre una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei. Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Alan Turing, un celebru matematician britanic care a avut un rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a spart codul Enigma, fapt care a permis Aliaţilor să afle planurile de război naziste. Filmul poate fi vizionat de astăzi până joi, 5 februarie, începând de la ora 21,30, la cinematograful din Promenada Mall, de la ora 21, 30. „Mortdecai”, „American Sniper”, „Unbroken”, „Taken 3”, „Seventh Son 3D” sunt alte filme ce pot fi văzute la Cinema Colours. Orele la care sunt difuzate acestea în fiecare zi pot fi consultate pe site-ul cinematografului, unde pot fi rezervate bilete. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.