Timp Liber

Magda Catone şi Silviu Biriş, pe scena teatrului focşănean

Ziarul de Vrancea
24 ian 2014 2175 vizualizări
Magda Catone şi Silviu Biriş joacă la Focşani pe 10 februarie în spectacolul “Fii cuminte, Cristofor! ” de Aurel Baraga

Din distribuţia piesei, care se va juca pe scena Teatrului Municipal “Maior Gheorghe Pastia”, începand cu ora 19.00, mai fac parte actorii Tania Popa şi Cristian Nicolaie. Spectacolul “Fii cuminte, Cristofor!” a constituit examenul de licenţă în regia de teatru a Dianei Lupescu, scenografia fiind semnată de Adriana Raicu. “Ne-am asumat acest proiect pentru că nu avem prejudecăţi, vrem să (re)aducem în memoria publicului nume de autori români aproape uitaţi şi în a căror dramaturgie încă mai credem. „Fii cuminte, Cristofor!” este o comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului de bulevard şi care dezbate, cu umor şi ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Dorim să oferim spectatorilor momente de relaxare şi de bună-dispoziţie”, transmit reprezentanţii Teatrului „George Ciprian” Buzău. Aurel Baranga, pe numele său real Aurel Leibovici, era unul din cei mai jucaţi dramaturgi înainte de 1990. Comediile sale se pare nu ridicau probleme cenzurii deoarece satirizau aspecte ale vieţii conjugale. În "Fii cuminte, Cristofor!" un compozitor se îndrăgosteşte de soţia actriţă a prietenului său, un dascăl timid, şi cade în plasa farselor. Piesa are nenumărate situaţii comice, dar a necesitat o adaptare a textului fiind scrisă în urmă cu 40 de ani. Magda Catone este Victoriţa, asistenta compozitorului, îndragostită discret de acesta, iar Silviu Biriş este Cristofor, bărbatul matur prins în mrejele dragostei. Spectacolul se joacă de cinci ani cu succes chiar şi peste hotare, fiind invitat de două ori în Germania. Biletele s-au pus deja în vanzare la agenţia Teatului Municipal din Focşani, iar preţurile sunt diferite: 60 lei la lojă, 40 lei stal şi 20 lei la balcon. Potrivit oficialilor Teatrului, reprezentanţii reţelei locale de magazine Paco au cumpărat un număr mai mare de bilete pentru angajaţi şi clienţi. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan Stefan, acum 3737 zile, 20 ore, 38 minute, 5 secunde
Afisul din articol este gresit Aici este afisul corect http://evenimentefocsani.blogspot.ro/2014/01/fii-cuminte-cristofor-teatrul-comunal.html cu Crenguta Hariton.. A la votre!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.