Timp Liber

Si pomii de iarna prietenosi cu mediul aduc bucurie copiilor de Craciun!

Ziarul de Vrancea
23 dec 2013 3459 vizualizări
Brazii neconvenţionali expuşi la Promenada Mall pot fi cumpăraţi cu sume pornind de la 200 de lei. Banii plătiţi pentru “pomii” de Crăciun vor ajunge la unul dintre centrele educaţionale implicate în concurs

Zeci de oameni au căutat cele mai ingenioase, originale şi inedite idei pentru a realiza brazi de Crăciun neconvenţionali. Din munca lor, au rezultat cei mai frumoşi brazi vranceni din această iarnă, care sunt expuşi zilele acestea la Promenada Mall din Focşani. Pentru că de Crăciun se fac fapte bune, reprezentanţii centrului comercial îi invită pe doritori să liciteze brazii “vernisaţi” la mall, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de o mană de ajutor şi în perioada sărbătorilor. Aşadar, cei care îşi doresc să-şi împodobească locuinţa sau biroul cu un brad original, realizat din materiale precum panză, hartie sau spaghetti, sunt invitaţi să liciteze pornind de la suma de 200 de lei. Puteţi completa voucherul “Fapte bune” cu numele şi cu suma pe care sunteţi dispuşi s-o oferiţi în schimbul unui brad şi puteţi depune, apoi, voucherul în urna special amenajată în Promenada. Aveţi de ales ca banii să ajungă la unul dintre centrele, colegiile şi şcolile implicate în eveniment, anunţă Bogdan Gabor, coordonator al proiectului “Spectacolul brazilor de Crăciun”. Cei care licitează cea mai mare sumă pentru fiecare brad îl vor putea achiziţiona, iar ceilalţi – care au oferit mai puţin – vor primi o brăţară inscripţionată cu sintagma “Fapte bune”. “Capodoperele” pot fi licitate pe toată durata sărbătorilor de iarnă.

Brazii eco înscrişi în competiţie au fost realizaţi de echipe de la următoarele şcoli şi asociaţii: Mayra, Pe aripile cunoaşterii, Centrul Dănuţ, Centrul Elena Doamna, Centrul Micul Prinţ, Galeriile Hidalgo, Liceul Teoretic “Ioan Slavici” din Panciu, Şcoala Pituluşa, Şcoala “Ştefan cel Mare”, Colegiul Economic, Colegiul “Alexandru Ioan Cuza”, Copy Shop Laris şi Aviputna. Gesturile frumoase nu se fac doar de Crăciun, dar putem profita şi de această ocazie! (Alina-Elena VASILIU)

FOTO: Elevii Colegiului Cuza au confecţionat un brad din foi de carte


FOTO: Bradul realizat din spaghetti este atracţia expoziţiei 

Voucherul poate fi depus in urna de la Promenada. Daca nu aveti voucherul puteti sa depuneti acolo o bucata de hartie in care sa va lasati datele necesare.


Galerie foto si pe Facebook


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3746 zile, 19 ore, 18 minute, 31 secunde
Frumoasa idee care stimuleaza creativitatea. Totusi exponatele nu sunt brazi si nici eco nu sunt. Ca sa faci un exponat din ala trebuie sa omori vreo 10 brazi normali si in cazul unor exponate se mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.