Timp Liber

VIDEO!!!Circa 150 de focşăneni au venit aseară la Pomana Porcului

Sorin Tudose
20 dec 2013 2586 vizualizări
Tochitura a fost oferită de Premium Porc, combinatul de creştere a porcilor de la Goleşti

Combinatul de creştere a porcilor Premium Porc Group s-a ţinut de cuvant şi a adus ieri în Piaţa Unirii din Focşani circa jumătate de tonă de carne de porc, pentru petrecerea lui Ignat. Bucătarii au gătit pe loc carnea în mai multe ceaune pentru a o oferi participanţilor sub formă de tochitură. Într-un ceaun uriaş s-a pregătit o tochitură pe cinste care a fost foarte apreciată de cei prezenţi în piaţă. Pentru cei care au ţinut post s-a oferit mancare de fasole. Masa a fost asezonată cu cate un pahar de vin fiert. “Ne bucurăm că aţi venit în Piaţa Unirii la evenimentul nostru. Am pregătit pentru dumneavostră tochitură la ceaun, fasole, dar şi alte mancăruri tradiţionale din carne de porc. Pomana Porcului este doar una din acţiunile pe care firma noastră le-a pregătit pentru comunitate urmand ca acestea să fie continuate anul viitor”, le-a spus celor prezenţi în piaţă Rareş Popelcă, reprezentantul firmei Premium Porc Group. Evenimentul a fost prezentat de Sorin Francu, actor şi director al Teatrului Municipal, care a mai înflorit puţin realitatea din piaţă de dragul evenimentului. Deşi coada la standurile în care se dădeau preparate din carne, dar şi fasole număra doar cateva zeci de persoane Sorin Francu a apreciat coada ca fiind ... “impresionantă”. Pentru ca atmosfera să îi îmbie pe cetăţeni la o porţie de mancare gratuită, pe scena amplasată în faţa Palatului Administrativ au urcat membrii Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”, aceştia cantand cantece de sezon. La pomana porcului s-au înghesuit mai ales pensionari, oameni necăjiţi, copii din centrele conduse de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi simpli cetăţeni. Poate că ar fi venit mai multă lume dacă evenimentul avea loc în week-end şi dacă era promovat din timp, acesta fiind anunţat public cu numai o zi înainte. Cei de la Premium Porc Group au oferit şi trei jumătăţi de porc pentru masa de Crăciun la trei focşăneni, în cadrul unui concurs de versuri cu tematică “porcească”. Cei care au impresionat cu versurile lor sunt Dodiţă Alexandru, Constantin Dumitru şi Angela Silion. În ultimul an, firma Premium Porc Group a decis să schimbe impresia comunităţii locale cu privire la activitatea sa de creştere a animalelor, care genereză anumite mirosuri neplăcute în oraş, implicandu-se în problemele de natură socială, educativă şi problemele de mediu, iar mai nou, iată, şi prin evenimente pentru public. Combinatul de creştere a suinelor este deţinut de un holding danez, DHC International, care controlează mai multe firme de profil din ţara noastră între care şi Premium Porc SRL Golesti. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
cetateanul, acum 3750 zile, 42 minute, 38 secunde
Fata de actiunea Premium Porc Grup se impun cateva precizari: -romanii de Ignat sacrifica porcii si pregatesc preparatele de Craciun, Ignatul este in ultima Vineri a postului ,Vinere Mare ,zi in care citeste integral
x, acum 3750 zile, 1 ora, 43 minute, 25 secunde
Mai Sorinache, daca pomana asta a avut loc sambata cum vine ca "era mai bina daca evenimentul avea loc in week-end" ???????!!!!!!!!!! Cand incepe week-end-ul pentru tine ????!!!!
cornel iuz.c, acum 3750 zile, 12 ore, 26 minute, 24 secunde
V-au inmuiat si pe voi. Probabil mancati la greu ca monitorul. Sa mirositi bine.
dalida, acum 3750 zile, 17 ore, 55 minute, 8 secunde
Sigur castigai o jumatate de porc, trebuia sa te inscrii si tu la concurs!!!!!!!!!!!!!!!
Uratura populara , acum 3751 zile, 37 minute, 8 secunde
A venit asa o boare Semanand cu o duhoare Mi-a cazut nasu' pe loc Sa traiasca Premium Porc!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.