Timp Liber

Petrecerea dintre ani, afacere pentru patronii de restaurante

Ziarul de Vrancea
19 dec 2013 3043 vizualizări
Patronii de restaurante se întrec în oferte pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, profitand de faptul că multe gospodine doresc ca, măcar o dată pe an, să fie servite ca la carte u de la 99 la peste 250 de lei variază preţurile pentru petrecerea Crăciunului sau Revelionului la restaurant, direfenţa fiind făcută de meniu, muzicanţi sau surprizele casei

Restaurantele din Focşani se întrec în oferte pentru petrecerea Crăciunului şi a nopţii dintre ani. Este drept că ofertele de Revelion sunt mult mai numeroase, poate şi ca urmare a faptului că cei mai mulţi vranceni preferă să sărbătorească Naşterea Domnului acasă, alături de cei dragi. Chiar dacă sunt puţine, ofertele de Crăciun există, iar una dintre acestea este la Intim Pub. Pentru 180 lei de persoană, oaspeţii sunt serviţi cu şorici, ţuică fiartă, vin fiert, precum şi un porc ce va fi pregătit la ceaun sau la grătar, după preferinţe. Masa va consta într-o gustare rece cu delicatese tradiţionale de casă, felul principal - sărmăluţe în foi de varză, cu mămăliguţă şi smantană şi pomana porcului cu mămăliguţă, iar atmosfera va fi întreţinută de DJ Caletz. Desertul constă în plăcintă cu branză şi stafide şi cozonac. La Intim Rustic costul Crăciunului este mai mic, numai 100 lei de persoană, diferenţa de preţ simţindu-se la meniu. Atmosfera va fi întreţinută aici de Dj Ghimpu. Restaurantul Intim promite un concert special marca “Provincilaii”. Oferte de Crăciun sunt şi la Pensiunea Lifa, unde preţul pentru petrecerea de Crăciun este 120 lei de persoană. De aceşti bani se oferă mancare după sistemul “bufet suedez” cu gustări reci, specialităţi de branză, salate, garnituri, bufet dulce şi bar.

Invitaţi surpriză şi bucătari italieni

După cum era de aşteptat, petrecerea de Revelion este mai costisitoare, preţurile ajungand şi la 250 lei de persoană. Printre cele mai ieftine oferte se află petrecerea Revelionului la “Havana”, unde preţul este de numai 100 de lei şi unde vor fi servite trei feluri de mancare. MC Bisky şi Florin Turcu reprezintă atracţiile petrecerii de la Restaurant  “Bier Hause”, unde nu trebuie să scoateţi din buzunar decat 99 lei de persoană. Meniul constă în aperitiv, gustare caldă tradiţională şi specialitate caldă (sărmăluţe cu costiţă afumată), la care se adaugă şi o gamă variată de băuturi. Petrecerea de Revelion la Restaurantul “Number One” costă 175 lei de persoană. Meniul conţine antreuri, aperitiv rece (pinguin din măsline, salată boeuf de foie de andivă, tobă de casă, salam trandafir, ruladă de caşcaval, chifteluţe cu susan, tartine cu icre roşii şi negre, caşcaval brăduţ, nufăr din castravete verde, rulou cu salată de crudităţi) felul doi (ruladă de şalău), fel tradiţional (sărmăluţe în foi de varză, costiţă afumată, bulgare de mămăliguţă şi smantană), fel principal (ruladă de pui mozaic, ceafă dezosată la grătar, cartofi în coajă, salată din miezul iernii), desert (prăjitura Revelion), băuturi. Responsabilă cu întreţinerea atmosferei este formaţia Live Number One, care abordează toate genurile muzicale. Restaurantul Valentino-Events încearcă să-şi atragă clienţii cu invitaţi surpriză şi promite că meniul va fi gătită de un maestru bucătar italian. Revelionul la Restaurantul Solar costă 180 lei de persoană, iar reprezentanţii acestuia promit “un meniu ce îmbină rafinamentul culinar cu gusturile tradiţionale, alături de un desert deosebit”. Un preţ foarte bun este oferit şi de Club Fabiloa – Bucătăria Cookie – 190 lei de persoană.

Meniuri alese, preţuri mai mari

Masa de revelion nu va fi una frugală, după cum arată meniul propus de restaurante

Dacă preferaţi meniuri alese în noaptea dintre ani, fără sarmale dar cu somon şi creveţi, puteţi alege un Revelion la Pensiunea Lifa. Pentru 230 lei de persoană meniul cuprinde aperitiv format din rulou de branză de capră cu spanac, ruledă de butterfish cu sos tartar şi somon, budincă de hribi cu ragu de iepure, aspic de curcan cu ouă de prepeliţă, felul principal care contă în file de somon şi crevete tiger cu mix de legume, jambon de porc afumat, coaste şi carnaţi cu cartofi copţi şi salată de sezon. Un Revelion de cinci stele, la preţul de 200 lei de persoană, promit şi reprezentanţii Restaurantului Viena & Lounge Focşani, care pun preţ pe ambientul deosebit. Majoritatea restaurantelor au locurile deja ocupate, aşa că ar trebui să vă grăbiţi dacă doriţi să mai prindeţi loc la restaurant pentru noaptea dintre ani. La mulţi ani! (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dezgustat, acum 3729 zile, 21 ore, 22 minute, 45 secunde
Sa nu calcati niciodata pragul asa - zisului Valentino events! Petrecerea de revelion a fost un fiasco total, invitatul surpriza nu a existat, iar "delicatesele" italienesti au fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.