Timp Liber

Unde mergem? Regal vienez la Teatrul Municipal Focşani

Ziarul de Vrancea
19 dec 2013 1935 vizualizări
Eastern Royal Orchestra revine la Focşani în Ajunul Crăciunului cu un spectacol extraordinar ce va avea loc la Teatrul Municipal “Mr. Gh. Pastia”.

Orchestra din Sankt Petersburg, condusă de dirijorul Daniil Zaharov, este compusă din 27 de instrumentişti de talie internaţională care vor face să răsune în oraşul nostru ritmurile cunoscutului compozitor Johann Strauss. Pe scena Teatrului Municipal va urca, alături de muzicienii din Sankt Petersburg, şi concert maestro Natalia Racenko. Orchestra îl are în componenţă şi pe cunoscutul acordeonist Evgheni Nagruzza, care beneficiaza de drepturile de autor acordate personal de Richard Galiano (considerat acordeonistul numarul 1 al lumii). Concertul de la Focşani face parte dintr-un turneu naţional care cuprinde 20 de oraşe din ţara noastră. Regalul vienez este programat la Focşani în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie la ora 19.00. Biletele se găsesc încă la Agenţia Teatrului, la preţul de 120 lei. (M. V.)

“Ritmuri de Crăciun” la Ateneul Popular

Copiii care frecventează Şcoala de dans “Ritm”, condusă de profesoara Diana Tănase, vor susţine sambătă, 21 decembrie, la Ateneul Popular din Focşani, un spectacol dedicat naşterii Domnului. Intitulat “Ritmuri de Crăciun”, spectacolul, care va începe la ora 11.00,  îi va avea la invitaţi şi pe copiii Centrului de zi “Dănuţ” din Broşteni, sub coordonarea Elisavetei Norocea, precum şi pe componenţii Grupului vocal “Ritmicii focşăneni” de la Şcoala “Ion Basgan”, instruiţi de prof. Ioana Popa. Micii dansatori vor prezenta dansuri moderne, fantezii coregrafice specifice sărbătorilor de iarnă, show dance, dans de cabaret, majorete, dansuri populare stilizate şi cantece vesele de Crăciun. Spectacolul este realizat de Şcoala de dans “Ritm”, care activează în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă”, sub coordonarea Dianei Tănase. (M. V.)
“Pastorala” colindă şi în mediul rural
După extraordinarul Concert de Crăciun de la Teatrul Municipal, Corul de cameră “Pastorala” va colinda şi în mediul rural. Astfel, colindele coriştilor focşăneni se vor auzi duminică, 22 decembrie, la Dumitreşti - Lăstuni, de la ora 10.00, precum şi la Catedrala “Sf. Paraschiva” din Panciu de la ora 18.00. Colindători vor fi, alături de “Pastorala” şi coriştii Liceului “Ioan Slavici” din Panciu, conduşi de profesorul Andrei Manovici. În ultimele zile lucrătoare ale acestui an, pe 23 şi 24 decembrie, coriştii vor merge să colinde în instituţiile din Focşani. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.