Timp Liber

Zambet de copil, un montaj video despre viaţa a 12 fraţi din Năruja

Ziarul de Vrancea
5 dec 2013 1548 vizualizări
Simona Durţan, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Năruja, a realizat zilele acestea un material video emoţionant compus din imagini cu familia sa, familia Durţan numărand nu mai puţin de 12 copii.

Clipul a fost realizat la Cursul de Poveşti digitale organizat de Biblioteca Publică Năruja. Cu emoţie în glas, copila vorbeşte despre fraţii ei, despre modul în care face acrobaţii pe iapa …Stela, dar şi despre grijile pe care şi le fac părinţii pentru cei 12 copiii ai lor. Cu toate acestea, ea nu uită să le zambească tuturor celor din familia ei şi să le mulţumească prin intermediul acestui film. “Atunci cand privesc pe cei zece fraţi ai mei zambesc şi mi-aş dori să Ie ofer fiecăruia în dar o floare şi o îmbrăţişare. Îi zambesc surorii mele mai mari, Florina, care deja are şi ea trei copilaşi, unul mai drăgălaş ca altul. Le zambesc şi fraţilor mei mai mari cand îi zăresc prin preajmă. Ei au renunţat la şcoală, sunt mereu plecaţi la muncă şi ne vedem destul de rar în timpul zilei. Un zambet şi o îmbrăţişare le ofer şi celor cinci fraţi mai mici ai mei care îşi găsesc mereu timp pentru cate o mică năzdrăvănie. (…) Ne străduim şi noi să ajutăm, fiecare după posibilităţile lui, la munca în gospodărie”, spune Simona Durţan. Filmuleţul are circa 3 minute, timp suficient pentru a aminti despre toţi oamenii importanţi din viaţa ei. Simona povesteşte şi de una din surorile ei, aceasta avand 24 de ani, dar înălţimea unui copil de grădiniţă din cauza unei boli de care suferă de la naştere. Dacă vreţi să vedeţi clipul realizat de Simona îl puteţi urmări pe pagina de Facebook a Bibliotecii Năruja, una dintre cele mai active biblioteci rurale din judeţ. Tot acolo puteţi trimite mesaje de încurajare şi tot de acolo puteţi afla informaţii în cazul în care doriţi să ajutaţi această familie specială de la munte, cu ocazia sărbătorilor. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.