Vinuri de Vrancea la Targul de Sfantul Andrei la Bucureşti
Sfantul Andrei, dar şi Ziua Romaniei vor fi celebrate autentic, cu vinuri din Vrancea, după cum anunţă organizatorii. “De vineri, 29 noiembrie, până duminică, 1 decembrie, de la 10 de dimineaţă la 6 pe seară, meşteşugari pricepuţi şi artizani din toată ţara vin la Muzeul Naţional al Ţăranului Român cu obiecte frumos lucrate: linguri, fluiere, oale, scăunaşe, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, marame, mobilier pictat, genţi, blidare, copăiţe, sărăriţe, lingurare, păretare, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, zgărdane...”, încearcă să vă convingă să veniţi în vizită organizatorii. De post puteţi târgui: fructe, magiun, sucuri şi siropuri naturale din Somcuta Mare, dulceţuri din Bucovina, zacuscă şi murături de la Tărtăşeşti, pâine de Braşov, cozonac de Botoşani, plăcinte din Arad, prăjituri de casă din Maramureş, turtă dulce din Covasna, baclava turcească, miere şi plante medicinale. De dulce găsiţi: cârnaţi de Pleşcoi, babic din Buzău, preparate din carne de porc şi de pasăre de la Lăpuşel, brânzeturi diverse din lapte de capră, vacă şi oaie, păstrăv afumat în crengi de brad, vinuri din Vrancea şi palincă de Bihor, după cum îmbie cei de la Targ. Aşa că, de aveţi drum pe la Bucureşti, sau staţi în capitală şi vă e dor de casă, în week-end aveţi ocazia să vă reînţalniţi cu ceva de acasă. (Iulia CREŢU)