Timp Liber

Vinuri de Vrancea la Targul de Sfantul Andrei la Bucureşti

Iulia Crețu
28 nov 2013 1265 vizualizări
Bucate tradiţionale la Targul pregătit de Sfantul Andrei la Muzeul Ţăranului Roman. Evenimentul, care se va desfăşura de vineri pană duminică, va reuni meşteşugari, ateliere, teatru pentru copii şi bunătăţi romaneşti.

Sfantul Andrei, dar şi Ziua Romaniei vor fi celebrate autentic, cu vinuri din Vrancea, după cum anunţă organizatorii. “De vineri, 29 noiembrie, până duminică, 1 decembrie, de la 10 de dimineaţă la 6 pe seară, meşteşugari pricepuţi şi artizani din toată ţara vin la Muzeul Naţional al Ţăranului Român cu obiecte frumos lucrate: linguri, fluiere, oale, scăunaşe, ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, marame, mobilier pictat, genţi, blidare, copăiţe, sărăriţe, lingurare, păretare, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, zgărdane...”, încearcă să vă convingă să veniţi în vizită organizatorii. De post puteţi târgui: fructe, magiun, sucuri şi siropuri naturale din Somcuta Mare, dulceţuri din Bucovina, zacuscă şi murături de la Tărtăşeşti, pâine de Braşov, cozonac de Botoşani, plăcinte din Arad, prăjituri de casă din Maramureş, turtă dulce din Covasna, baclava turcească, miere şi plante medicinale. De dulce găsiţi: cârnaţi de Pleşcoi, babic din Buzău, preparate din carne de porc şi de pasăre de la Lăpuşel, brânzeturi diverse din lapte de capră, vacă şi oaie, păstrăv afumat în crengi de brad, vinuri din Vrancea şi palincă de Bihor, după cum îmbie cei de la Targ. Aşa că, de aveţi drum pe la Bucureşti, sau staţi în capitală şi vă e dor de casă, în week-end aveţi ocazia să vă reînţalniţi cu ceva de acasă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.