Timp Liber

 Noutăți de la ”Dănuț”

Janine VADISLAV
31 aug 2017 2698 vizualizări

Valorosul  Grup Vocal ,,Angels” -  format din copii de la Centrul de zi ,,Dănut*”, de pe lângă  Parohia Broşteni,  a fost prezent,  în perioada 24-27 august 2017, la cea de a VIII a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „VOLARE” România, organizat de Asociaţia Culturală Star în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ, Consiliul Judeţean Neamt*, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Teatrul Tineretului Piatra Neamţ.

În acest an comuna Broşteni a fost reprezentată în festival de Ilinca Ionescu, la secţiunea interpretare, 6-8 ani, Nicoleta Hagiu la secţiunea interpretare 16-18 ani, Sami –Daniela Docan la secţiunea interpretare 16-18 an, i Grupul ,,Angels“, format din Tania Dinu, Nicoleta Hagiu, Sami Docan, Oana Docan, Ilinca Ionescu, iar la secţiunea de creaţie cu piesa în prima audiţie ,,Bătea la poarta cerului o rază”, piesa ce aparţine compozitorului Cristian Alivej, pe versurile poetului Vasile Voiculescu.

 

„Am plecat la drum cu încredere în talentul şi buna pregătire a copiilor, cu emoţii foarte mari. Cred că cele mai mari emoţii le-am avut eu, copiii dovedind, odată în plus, că la „Centrul Dănuţ” există preocupare şi interes pentru formarea, dezvoltarea  şi promovarea abilităţilor şi aptitudinilor cultural –artistice, dar şi multă dragoste din partea  celor care se dedică permanent pregătirii artistice a tinerelor talente din Broşteni. Fără dragoste şi dăruire zi de zi, nimic nu se poate realiza”, ne-a spus doamna  Elisaveta  Norocea, coordonatorul Centrului Dănuţ.

 

Buna colaborare dintre copii şi îndrumătorii lor  a dat roade şi de astă dată, iar juriul, prezidat de doamna profesor de canto  Olimpia Urs, a avut o misiune destul de dificilă în departajarea concurenţilor. La final copiii din Broşteni au urcat  pe podium fiind răsplătiţi cu premii importante: Trofeul Categoriei 16-18 ani, Premiul I la Creaţie , Premiul II, Premiul III si cele 2 premii speciale  acordate de Asociaţia Culturală Româno - Italiană „Veronica Arts” şi Premiul „Fevronia Records Special”, Casa de discuri Fevronia Records

 

”Toate premiile le oferim cu multă dragoste celor care  cred în noi şi ne-au sprijinit  necondiţionat: doamnele  Mihaela Bordea, Camelia Simiz, Mirela Paraschiv, Liliana Săcăleanu, Milica Pricop, Jana Tigăeru, domnii Cristian Alivej şi Daniel Bahnea, domnul primar Emilian Dumitriu, Primăria şi Consiliul Local Broşteni, doamna Daniela Nicolaş - DGASPC Vrancea,  Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei şi, nu în ultimul rând, părinţilor,” spune doamna Elisaveta Norocea.

 

- Emoţiile au trecut ..., vă întreb, cum vi s-a părut concursul în sine, având în  vedere că aveţi o experienţă îndelungată in domeniu.

 

„A fost ceva cu totul nou, de  la prezentare, premiere, surprize, petrecerea concurenţilor, atragerea voluntarilor elevi şi adulţi, colaborarea cu autorităţile, implicarea comunităţii în susţinerea şi promovarea actului cultural artistic, până la petrecerea puţinului timp liber care ne-a mai rămas în afara concursului. Totul a fost perfect  Au fost concurenţi foarte bine pregătiţi, dar am câştigat  şi ne bucură foarte mult că aceşti copii, dintr-o localitate de munte, fără mari posibilităţi materiale, au  dovedit că au valoare. A fost timp pentru toate activităţile artistice obligatorii ca să zic aşa, dar am putut vizita în mod organizat şi câteva obiective din zonă : Casa memorială ,, Calistrat Hogaş”, Turnul lui Ştefan cel Mare  şi Pivniţele  lui Ştefan Cel Mare. Am  fost invitaţi la lansarea cărţii  „Tu eşti de nota 10” semnată de Dumitru Bodnar, apoi ne-am plimbat cu telegondola. A fost foarte frumos, nu doar pentru copii ci şi pentru  profesorii voluntari Daniela Ionescu şi Răzvan Ionescu, care au fost alături de noi. Avem amintiri minunate”, ne-a mai spus  doamna Elisaveta  Norocea, coordonatorul „Centrului Dănuţ”.

 

La ediţia din acest an a Festivalului  „VOLARE”,  care  este un concurs de interpretare şi creaţie,  au participat  concurenţi din aproape toate judeţele României, dar şi din Republica Moldova,Ucraina Kyrgyzstan şi Bulgaria.  Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini zona mirifică a Neamţului în special şi a  Moldovei în general.( Janine  VADISLAV )  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.