Stiri din redactie

Ştiri din redacţie: P.S: Mai vin pe la voi? (!)

Alina-Elena Vasiliu
24 sep 2013 1922 vizualizări
Acum trei luni, cineva promitea “o vară de neuitat”. Cine ar refuza o asemenea ocazie? Nu i-am crezut, dar am considerat atunci că ar fi, totuşi, o şansă pe care nu trebuie s-o las să treacă pe langă mine. N-am pornit la drum cu iluzii prea mari (cum ar putea crede unii), pe care să le pierd pe traseu. Dar am început cu speranţa că voi găsi, la final, măcar un motiv-două pentru care să mă bucur că a meritat efortul. Curand aveam să-mi dau seama că, de fapt, nu am făcut nici un efort. Credinţa mea nedovedită că satisfacţia personală le întrece pe toate mi s-a confirmat în aceste aproape trei luni. Munca pentru suflet nu e muncă, e pasiune!

M-am bucurat de mai multă răbdare decat m-aş fi aşteptat, de sfaturi schimbate ca de la un coleg la altul şi niciodată “aruncate” de pe soclul construit de funcţie. Am avut, ce-i drept, şi norocul unor colegi simpatici, cu tot umorul şi cu personalitatea lor, aceia care, totuşi, mai găsesc şi acum ceva de comentat cand aud că cineva (ghici cine!) are ca scop principal în viaţă să devină jurnalist. Poate că ei nu vor crede, dar mie atmosfera din redacţie îmi va rămane multă vreme de acum înainte ca o amintire dragă. Poate pană la următorul “popas” de acest gen prin vreun loc cu oameni la fel de agreabili. Nu mi se întamplă des să răman cu gandul la locuri suficient de plăcute încat să nu dispară rapid din memorie. Dar asta e o excepţie. Pentru că ei sunt o excepţie! Pentru că sunt excepţionali! Pentru că meseria lor, privită din afară şi pătrunsă încetul cu încetul, e fascinantă.
Trei dorinţe aveam în prima zi cand am venit la ziar (ganduri care m-au manat şi în alegerea facultăţii): să cunosc oameni de seamă la care alţii şi-ar dori să ajungă, să mă înghesui printre jurnalişti mai “mari” decat mine ca să obţin noutatea, să mă număr şi eu printre aceia de la care oamenii aşteaptă ştirile. Ziarul de Vrancea mi le-a îndeplinit pe toate. Astăzi, marea satisfacţie este că pot să declam încă: “«Jur» de la jurnalist!”. Poate mai norocoasă ca mulţi alţii, am avut şansa de a practica meseria respectand toate regulile învăţate într-un an pe băncile facultăţii, oricat de greu de crezut ar părea. Plec de la Ziarul de Vrancea cu credinţa că jurnalismul poate fi, într-adevăr, serios, chibzuit, corect, aşa cum l-am învăţat după canoanele meseriei. Regret ceva? Doar timpul! Acela prea scurt, acela care parcă a condensat toate orele petrecute la redacţie. Au fost zile haotice, dar şi liniştite; au fost zile cu redacţia plină, dar şi zile cu numai vreo doi paşi rătăciţi pe la birouri; au fost ore de maximă încrancenare, dar şi momente în care la maximum era doar umorul. Colegi (dacă-mi permiteţi!), aţi făcut, din trecerea mea pe la gazetă, o amintire dragă! Sunteţi motivul fericirii mele din vara asta!

Alina-Elena Vasiliu

   
De loc din Adjud, Alina-Elena Vasiliu este studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti şi a beneficiat de un program de Internship oferit de Ziarul de Vrancea pe parcursul vacanţei de vară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.