Stiri din redactie

De ce striga hotul :Hotii!

Corneliu Condurache
19 ian 2011 1792 vizualizări
Administratorii unui blog cu pretentii de ziar striga ca sint furati de noi, in conditiile in care se folosesc abuziv de peste un an de zile de marca Ziarul de Focsani, aflata in proprietatea noastra, pentru a cistiga cititori

Din cauza atacurilor furibunde la care a recurs un blog local in ultimele zile - moment ales deloc intimplator chiar la sarbatorirea a 14 ani de la aparitia cotidianului pe care-l editam "" consideram necesar sa facem urmatoarele precizari, pentru corecta informare a consumatorilor de presa. Cu mentiunea ca ne cerem scuze pentru ca aducem in atentia opiniei publice o problema ce tine de strategia apararii unei marci aflate in patrimoniul companiei noastre. Problema porneste de la momentul in care proprietarul sau proprietarii respectivului blog cu pretentii de ziar "" niciodata facuti cunoscuti publicului - si-au intregistrat fara a detine dreptul de utilizare a marcii pe internet domeniul www.ziaruldefocsani.ro. Smecherie la care s-a recurs evident pentru a acumula capital pe baza prestigiului cistigat de Ziarul de Vrancea cu adresa de accesare pe internet www.ziaruldevrancea.ro foarte asemanatoare cu cea care ne-a fost furata , putindu-se astfel crea usor confuzie in rindul cititorilor. Sub respectiva marca (www.ziaruldefocsani.ro)blogul cu pricina a functionat incepind cu luna februarie 2009 si poate fi accesat pe aceeasi adresa web chiar si la ora scrierii acestor rinduri, daca nu cumva terfelitorii dreptului nostru de proprietate vor decide sa-si mai revizuiasca atitudinea si sa nu mai deturneze cititorii de presa on line folosindu-se de un astfel de furt ordinar.

Intre timp, chiar daca administratorii ciorditori ai blogului si-au mai rezervat o adresa de accesare din data de 17.07.2009,pe linga cea furata de la noi, Nord-Est Media SRL, detinatorul marcii "Ziarul de Focsani", a fost nevoit sa recurga la o strategie de aparare a acesteia, sub indrumarea unei firme specializata in proprietate industriala si marci. Intrucit administratorii blogului amintit si-au inregistrat sub anonimat pe internet domeniul cu o marca a carei proprietate ne apartine (vezi fig1) alta cale de-a afla, cu dovezi, respectivele persoane fizice sau juridice n-am avut decit depunerea unei cereri de inregistrare a celeilalte marci sub care opereaza ca adresa de accesare acel blog. In acelasi timp, strategia utilizata si de care ne vom folosi pentru a proba reaua credinta a utilizatorilor fara drept a marcii noastre "Ziarul de Focsani" a vizat si demonstrarea pe baza de dovezi publice a faptului ca amintitii au cunostinta de modul de operare a marcilor inregistrate la OSIM si publicate in Buletinele Oficiale de Proprietate Industriala (BOPI). Scop pe care noi credem ca ni l-am atins prin textele publicate de respectivii in aceste zile, in ciuda atacurilor la persoana de care-am avut parte. Concret, asa cum au aflat ca noi am depus o cerere de obtinere a unei marci, amintitii puteau afla pe aceeasi cale pe care-au dovedit ca stiu s-o utilizeaze ca marca "Ziarul de Focsani" este detiunta de noi prin Certificat OSIM.Si ca ne incalca grav drepturile noastre de proprietate utilizind-o hoteste.Prin urmare nici vorba ca noi am fi avut intentia sa furam pe cineva (cum am aratat nici n-am fi avut pe cine). Ba din contra sintem de luni bune furati si demonstram acest lucru cu acte, nu cu laturi aruncate. De niste anonimi "curajosi" pina acum doua zile. Iar hotul, din februarie 2009, cu mina in patrimoniul nostru, striga facind un circ de care numai el este capabil: "Hotii!". Mentionez in final ca hotul care striga "Hotii" este unul si acelasi personaj care, in urma cu trei ani, dupa un periplu pe la un cotidian local pe care l-a pus pe chituci in calitate "de competent" redactor sef, a venit sa ne anunte ca-i din nou disponibil pentru noi. Dupa ce i-am comunicat ca-l vom anunta cind si daca vom avea nevoie de serviciile sale am devenit dusmanii lui cei mai mari. Si-n final acelasi blog care-i reproduce la virgula Comunicatele lui Oprisan ne acuza pe noi c-am fi batut palma cu el pentru ca am publicat un anunt publicitar in primavara anului trecut, la cererea Consiliului Judetean Vrancea. Tot pentru a le exemplifica celor interesati cit de informat este atotstiutorul aruncator de zoi prezentam mai jos doua dovezi ale prieteniei noastre cu "baronul de Vrancea".




















Corneliu Condurache-Director general Ziarul de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.