Stiri din redactie

Ziarul de Vrancea - 14 ani de jurnalism de calitate

Ziarul de Vrancea
18 ian 2011 1234 vizualizări
Sarbatorirea anului de buletin pentru Ziarul de Vrancea a coincis cu introducerea platformei web tv pe site-ul nostru u prin intermediul stirilor video aducem mai aproape de voi realitatea judetului

Astazi, redactia noastra serbeaza 14 ani de la lansarea pe piata a ziarului care a revolutionat presa scrisa din Vrancea, fie ca s-a numit Monitorul de Vrancea sau Ziarul de Vrancea, din primavara anului 2002. Atunci le-am dat o lectie amara puternicilor zilei, care au incercat sa confiste libertatea cuvintului si sa transforme presa libera intr-o anexa de partid, dupa modelul impus de PCR. Prima editie a ziarului editat de echipa noastra a aparut la chioscurile de difuzare a presei pe 18 ianuarie 1997 si a adus cu ea in presa vrinceana reporterii cu gura mare si cu penitele ascutite. Am adunat in acesti ani peste 4.200 de aparitii, un tiraj total de peste 25 de milioane de copii si o medie de 30.000 de cititori pe editie.

In urma cu cinci ani am lansat si pagina web www.ziaruldevrancea.ro, care a devenit in scurt timp cel mai vizitat site de catre vrincenii de peste tot. Timp de trei ani, multi cititori nu se culcau pina cind nu actualizam editia pentru a putea citi primii ziarul de a doua zi. Provocarile de pe piata ne-au adus in postura de a publica inca din 2009 stiri in timp real in editia electronica. Alimentam ziarul fara pauze, iar faptul ca voi, cititorii, ne lecturati si ne trageti de mineca cu fiecare ocazie pe care o aveti, este cea mai mare satisfactie pe care o avem. Asa au trecut 14 ani de cind ne aflam zilnic in slujba informarii vrincenilor, timp in care ne-am adaptat schimbarilor rapide survenite pe piata media. Indiferent de suportul pe care se va publica informatia, misiunea noastra ramine aceeasi: sa va tinem la curent cu evenimentele, intr-un stil jurnalistic direct, acesibil si altert. Intr-un cuvint "va spunem ceea ce altii va ascund!", sloganul cu care ne-am consacrat pe piata presei locale din judet. Pentru ca tinem la eticheta noastra de prim ziar al judetului, consolidat pe parcursul a 14 ani tumultuosi, si la calitatea articolelor pe care vi le oferim zilnic.


Jurnalism 2 in 1: ziar si platforma web tv


Intrarea in cel de-al 14-lea an de existenta a insemnat pentru Ziarul de Vrancea lansarea stirilor video, materiale incarcate pe portalul www.ziaruldevrancea.ro. Astfel, dinamismul stirilor se poate vedea si in timp real, informatiile fiind aduse astfel mai repede in atentia consumatorilor de stiri pe platforma noastra de web tv. Sarbatorirea anului de buletin pentru Ziarul de Vrancea va insemna si o permanentizare a relatiei cu cititorii care posteaza comentarii pe forumul ziarului. Replicile lor la cele mai importante subiecte ale zilei pot fi citite, a doua zi, in paginile cotidianului, la rubrica "Jurnalism cetatenesc", pagina dedicata "glasului strazii" si pe care dorim sa o cultivam si mai mult anul acesta. Pentru ca parerea voastra este cu adevarat importanta pentru noi, am fost si sintem in continuare deschisi la comentarii, iar voi ati fost de multe ori o sursa care a generat subiecte importante de presa, preluate chiar la nivel national. Sintem pregatiti sa ne asumam si criticile, pentru ca presa trebuie criticata, insa dezavuam atacul la persoana, practicat din ce in ce mai des si in presa vrinceana. 14 ani de Ziarul de Vrancea vor continua reteta materialelor critice la adresa celor ce ne conduc. Le vom penaliza greselile, lipsa de implicare in rezolvarea problemelor judetului si vom scoate la lumina afacerile dubioase iar voi, cititorii nostri, veti judeca in consecinta. Ziarul de Vrancea ramine, indiferent de vremuri, un model pentru cum se face presa de calitate si in provincie. In fiecare an am incercat sa ne reinventam si sa raspundem nevoilor informationale ale vrincenilor. Si pentru ca stim ca si in acest an veti prefera, poate, de multe ori, din cauza recesiunii economice sa cumparati o piine in locul unui ziar, va multumim pentru zilele in care veti opta sa "gustati" o portie consistenta de informatii de calitate. Pentru ca fara voi, cititorii, ce ar fi oare un ziar? (Echipa Ziarului de Vrancea)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 11 ore, 11 minute
La cat mai multe tiraje! Sa de bunul dumnezeu ca sa mai dureze cel putin doua generatii. Sa ajunga de varsta piramidelor din Egipt! La multi ani cu sanatate intregului colectiv!
, acum 739396 zile, 11 ore, 11 minute
Felicitari si multi ani de-acum in colo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.