Stiri din redactie

Ziarul de Vrancea, invitat la TVR1

Silvia Vrînceanu Nichita
5 mai 2005 891 vizualizări
Dezbaterea a vizat agresiunile asupra presei

"Ziarul de Vrancea", nominalizat in raportul "Libertatea presei in Romania", realizat de Agentia de Monitorizare a Presei "Academia Catavencu", cu privire la situatia presei in 2004, a intrat din nou in atentia presei nationale cu prilejul Zilei modiale a libertatii de exprimare. Ziarul nostru a fost reprezentat aseara la TVR1 in emisiunea "Vorbe despre fapte" de jurnalistul Sebastian Oancea, care a fost intimidat in campania electorala din noiembrie 2004 de fostul sef al politiei vrincene, chestorul Silviu Crin Grosu, dar si de Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean si al PSD Vrancea. Tot in campania electorala, prin intermediul reporterului Oancea, ziarul nostru a fost amenintat si de fostul prefect George Baesu, actual deputat PSD. Alaturi de Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei "Academia Catavencu", si de jurnalistul Dan Tapalaga, colegul nostru a vorbit despre metodele de suprimare a presei locale aplicate in judetul Vrancea, dar si despre amenintarile primite de reporterii vrinceni. Talk show-ul de la TVR1 a fost realizat cu ocazia "Zilelor Libertatii de Exprimare" si, cu siguranta, nu ar fi fost posibil intr-o asemenea formula anul trecut, cind PSD detinea controlul asupra televiziunii publice. De altfel, organizatiile media au concluzionat ca anul 2004 a fost cel mai negru din istoria presei postrevolutionare, cotidianul Ziarul de Vrancea fiind nominalizat si in Raportul de tara pentru Romania privind respectarea Drepturilor Omului in 2004, realizat de Departamentul de Stat al SUA. De altfel, jurnalistii si grupurile de monitorizare media si-au exprimat in mod repetat ingrijorarea pe parcursul anului trecut ca publicatiile care aveau articole de investigatii impotriva guvernului condus de PSD se confruntau cu presiuni directe sau indirecte pentru a pune capat acestui tip de reportaje sau a schimba opiniile editoriale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.