Stiri din redactie

Foto/Video!!!Știri din redacție: Seară de PoVeşti și urări ZdV-iste

Silvia Vrînceanu
4 ian 2016 4916 vizualizări

Este pentru al treilea an consecutiv când Ziarul de Vrancea adună Faptele Bune ale anului într-o Ediţie specială a Veştilor Bune, dedicată celor care încearcă să facă lumea mai bună, dar pentru prima dată când lansăm acest număr special de ziar la cina festivă de Anul Nou. Ne face plăcere să împărțim cu voi, cititorii, imagini de la reuniunea ZdV.

Ziarul de Vrancea a lansat într-un cadru festiv Ediţia Veştilor Bune de Anul Nou, un număr aniversar pe care cititorii noştri l-au putut răsfoi între 29 decembrie 2015 şi 4 ianuarie 2016. Într-o atmosferă plăcută şi prietenească, angajaţii societăţii care editează ziarul, alături de familiile lor, precum şi o parte dintre prietenii și colaboratorii ZdV dar și aspiranți la meseria de jurnalist au petrecut câteva ore plăcute împreună la cina festivă de sărbători, care a avut loc anul acesta la pensiunea Dana. Seara a venit cu surprize pentru fiecare. Dacă cititorii noştri s-au putut lăsa inspiraţi de proiectele frumoase şi faptele bune ale anului 2015, reunite într-o ediţie de colecţie, intitulată Veşti şi Poveşti, cei mai mici au fost provocaţi să trimită scrisori lui "Moş Crăciun ZdV-ist" despre ce fapte bune au făcut anul trecut şi mai ales despre planurile pentru noul an. Cele mai frumoase scrisori au fost premiate cu felurite diplome, în funcţie de talentul şi faptele bune ale fiecăruia, cele mai râvnite fiind cele de "Copil cu... minte", dar mai ales cele de "Corespondent special la ziarul lui Moş Crăciun" şi "Desenator oficial la Ziarul lui Moş Crăciun". Emoţionaţi, mini-jurnaliştii s-au adunat în jurul bradului, unde au primit diplome, felicitări şi daruri dulci dintr-o "valiză fermecată". Impresionantă a fost mărturisirea micuţei Denisa care ne-a povestit că anul trecut a salvat o pasăre rănită. De asemenea, Eduard s-a declarat "fan al lui Moş Crăciun şi ZdV-ist convins". 

Am primit cu drag colindători


Îmbrăcaţi în frumoase costume populare de la munte, au venit să ne colinde copiii de la Fundătura Vrancei, care au interpretat un program de colinde în jurul bradului frumos împodobit. Bucuria noastră cea mai mare a fost că Magda Trif, una dintre fetiţele care au primit o vioară nouă prin intermediul ziarului nostru, a susţinut, nu fără emoţii, un mic concert, alături de profesorul ei din sat, Ionică Popa. După îndelungi aplauze, micii musafiri au primit diplome şi daruri dulci, dar şi veşti bune pentru a le duce cu ei acasă, la munte. Tot cu această ocazie am fost uraţi şi de Grupul Vocal “Accord” din Focşani, format din artişti locali care şi-au făcut un obicei plăcut de a veni la noi să ne ureze de bine în fiecare an. Verona Calmîş, profesor la catedra de pian a Liceului de Artă “Gh.Tattarascu” Focşani, şi soţul ei Vasile Calmîş, solist şi artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Unirea, alături de un grup de prieteni talentaţi, ne-au impresionat cu un colind special, dar şi cu pluguşorul special dedicat Ediţiei Veştilor Bune. Cum aceştia au înfiinţat Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului “Accord”, care militează pentru activităţi culturale desfăşurate într-un mediu curat, cu siguranţă va urma un an plin de provocări şi colaborări fructuoase. 

Invitaţi speciali

Printre musafirii noştri de Anul Nou s-au mai aflat bloggerii Alexandra Tătaru şi Vali Crintea, jurnalistul Cristi Merchea, de la Emigrantul, poetul-bucătar Albert Bertoni, dar şi Iuliana Negoiţă Prunilă şi Vasile Prunilă, iniţiatorii blogului dizabil.eu, dedicat oamenilor care au propria normalitate şi care nu mai vor să fie discriminaţi. Cu toate că are o problemă de sănătate, Iuliana, susținută de soțul ei, este o neobosită luptătoare care se dedică ajutorării semenilor cu diferite dizabilităţi. "Mulţumim Ziarului de Vrancea pentru deschiderea de care dă dovadă şi pentru implicarea în campania de sensibilizare a opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi!", au scris cei doi într-un articol pe care l-au dedicat Ediţiei Veştilor Bune de Anul Nou. 

Opt tineri aspiranți la meseria de jurnalist au primit "Cetăţenie ZdV-istă"

Seara festivă a avut surprize şi pentru noii membri ai Clubului de Jurnalism Tineret în (re)acţiune, care au primit, după o "ucenicie" de şase luni, "paşaport de ZdV-ist". Legitimaţia de intrare în clubul nostru de jurnalism a fost eliberată pentru opt noi membri, elevi şi studenţi pasionaţi de scris, de către "Senatul celor care cred cu tărie în jurnalismul local".

Pe lângă veştile bune primite de la cititori, ediţia de sărbătoare a fost salutată şi din America, de către voluntarul John Korst, care a fost prezentat la "panoul de fapte bune" ale anului 2015 pentru activitățile de voluntariat derulate anul trecut la Liceul Pedagogic. "Este foarte bine că aveţi o Ediţie a Veştilor Bune pentru că sunt mult prea multe veşti rele în lume", ne-a scris el. Suntem bucuroşi să vă anunţăm că anul acesta, pe 18 ianuarie, echipa noastră împlineşte 19 ani de când scrie pentru vrânceni, ani în care ne mândrim cu numeroase reuşite profesionale, dar mai ales că ne-am făcut meseria onest şi responsabil, chiar dacă uneori am mai și greșit. Cel mai mult însă ne mândrim cu cititorii care ne-au ajutat să trecem peste perioadele grele, aşa cum este şi cea de acum, cu oameni care ne cunosc, ne citesc și se bucură să ne dea binețe, zi de zi. Ne dorim să fim în continuare utili comunității noastre, o sursă credibilă de informații și partenerii în care cei care trăiesc și muncesc în Vrancea să aibă încrede. Și nu uitați, orice link de articol postat pe www.ziaruldevrancea.ro înseamnă muncă, pasiune, dăruire și - să o spunem deschis - costuri, pentru informarea vrâncenilor de oriunde. Iar pentru asta le mulțumim celor care, clipă de clipă, fac parte din inimoasa Echipă ZdV. La mulţi ani!  Aşteptăm veşti bune de la voi şi în 2016! (Silvia Vrînceanu Nichita - 19 ani de jurnalism local, redactor-şef ZdV de 12 ani)

 

 

 

Imagini video de la seara festivă a Ziarului de Vrancea

 

Urători la Ziarul de Vrancea 

Premierea micilor ZdV-iști

 

Câteva imagini de la seara festivă a ZdV. Alte fotografii vor fi postate curând pe contul de Facebook al Ziarului de Vrancea. Din păcate, nu toți colaboratorii noștri dragi au fost prezenți la această întâlnire de suflet, însă promitem să ne revanșăm la următoarele aniversări. Mulțumiri tuturor! 

Visul de a fi jurnalist la ZdV are un nume: Tineret în (re)acțiune

Jurnalista Alina-Elena Vasiliu ne-a adus vești bune și anul acesta

 

Ziariști și, posibil, viitori ziariști

Moș Crăciun a trimis diplome pentru cei care i-au trimis scrisori 

Vești bune pentru fiecare

Alina și Silvia, coordonatoarele Ediției Veștilor Bune de Anul Nou 

A

De la stânga la dreapta: Alina Vasiliu, Dana Lepădatu, Rodica Condurache, Corneliu Condurache

 

r, 

Mihaela Vlădescu - responsabil Educație/Mediu curat

Alexandra Tătaru și Valy Crintea - bloggeri și activiști civici, colaboratori ZdV

Clubul de Jurnalism al ZdV a salutat într-un mod special apariția ediției despre fapte bune

Ce este Ziarul de Vrancea: cerneală transformată în informație 

Ziarul de Vrancea este ...

Cristi Merchea - Emigrantul.it

Didina și Vali - Departamentul Mică Publicitate

Alexandra Tătaru

Silvia și Cristina - un ZdV-ist vechi și unul nou

Laura Cană - autor ZdV/ Ediția Veștilor Bune 

Copiii fac fapte bune: Denisa a salvat o pasăre rănită anul trecut

Diplomele au fost semnate de ... Moșu'

Micuții Vlădescu, Ivan și Crăciun

Ziarul nostru a primit cu bucurie un grup de colindători de la munte

Magda Trif, primul concert de vioară la Focşani, alături de profesorul ei. Vioara a fost primită în dar de la cititorul nostru Ovidiu Burdușa

Matei, nepoțelul colegei noastre Dana Lepădatu, a primit diplomă de un mini-jurnalist, "corespondent special la ziarul lui Moș Crăciun"

Noii membri ai Clubului de Jurnalism Tineret în (re)acţiune au primit "cetăţenie ZdV-istă" în jurul bradului, de la colegul nostru Aurelian Ivan

Alina-Elena Vasiliu- coordonator editorial al clubului nostru de jurnalism pentru tineri

 

Micii scriitori de la ziar au fost premiaţi de redactorul-şef Silvia Vrînceanu şi de Alina-Elena Vasiliu, coordonatorului clubului de jurnalism pentru tineri

Cele mai frumoase scrisori trimise "Moşului ZdV-ist" au fost premiate cu diplome şi daruri dulci

 

Corneliu și Rodica Condurache, neobosiții șefi ai ZdV, au mulțumit tuturor angajaților și colaboratorilor pentru tot ceea ce înseamnă "spiritul ZdV-ist"

ăl

Colegul nostru Lucian Bălărie, responsabil cu Departamentul web Tv de la Ziarul de Vrancea

Verona şi Vasile Calmîş, iniţiatorii Grupului Vocal “Accord” din Focşani, au interpretat un frumos colind

 

Coșul "minunat" și valiza "fermecată"

La mulți ani!

 

Mulțumim celor care au scris despre Ediția Veștilor Bune: Dizabl.euEmigrantul și Alexandra Tătaru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Marius , acum 2451 zile, 6 ore, 25 minute, 27 secunde
.Felicitări tuturor!
Vali Crintea, acum 2455 zile, 2 ore, 12 minute, 23 secunde
La multi ani cu multe realizari profesionale intregii echipe si mai ales cititorilor !
Stana Georgescu, acum 2455 zile, 15 ore, 37 minute
Foarte frumos, interesant, cu respect fata de persoanele care sunt cu adevarat implicate in viata comunitatilor in care trăiesc.Inspirat, inteligent,plin de surprize eveniment...Felicitări citeste integral
, acum 2455 zile, 17 ore, 16 minute, 45 secunde
La multi ani intregii echipe de la Ziarul de Vrancea! Nu stiu daca asta conteaza pentru voi, dar cu Ziarul de Vrancea imi incep ziua buna.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.