Stiri din redactie

VIDEO!!!Cine a luat Premiile "ZdV18"? Ziarul de Vrancea merge mai departe!

Ziarul de Vrancea
18 ian 2015 11122 vizualizări
Din anul 1997 ne încăpăţânăm să arătăm că cetăţenii din Vrancea merită presă de tip occidental. Aniversarea majoratului de către echipa noastră este victoria dumneavoastă, a cititorilor, pentru care vă mulţumim. Cu ocazia aniversării a 18 ani, Ziarul de Vrancea a oferit premii prietenilor zdv-isti şi colaboratorilor. De azi, de la 18 ani şi o zi, vă suntem din nou alături şi vă spunem ce e rău şi ce e bun în comunitate.

De ieri, 18 ianuarie 2015, suntem cu toţii majori. Majori, prin cei 18 ani pe care i-am adunat în colecţia jurnalistică,18 ani de când încercăm să arătăm cum trebuie să fie presa locală adevărată, o portavoce a problemelor cetăţeanului, un gardian aflat în serviciul public, şi nu oficiosul partidelor care se tot perindă pe la putere. Şi, aşa cum spunea unul dintre colegi, într-un judeţ care seamănă din multe puncte de vedere cu Ucraina, să scoţi un ziar împotriva tuturor nu este lucru uşor. "Cred că este momentul să spunem cu glas răspicat un lucru: Ziarul de Vrancea este cotidianul local din România care plăteşte preţul cel mai scump al libertăţii de exprimare. Le mulţumesc în mod deosebit tuturor celor care au fost alături de noi în toţi aceşti ani şi mai ales cititorilor fără de care ziarul nu ar fi fost astăzi aici", a spus Corneliu Condurache, directorul şi fondatorul Ziarului de Vrancea. În ciuda tuturor şicanelor din aceşti ani, ne-am încăpăţânat să arătăm că Vrancea merită presă de tip occidental. Şi important este că, în ciuda tuturor piedicilor, acest ziar există, rezistă şi a împlinit, iată, 18 ani! De azi, de la 18 ani şi o zi, suntem din nou alături de voi, pentru a vă spune ce se întâmplă în comunitate.


Fotografie de la majoratul celei mai longevive echipe de jurnalişti din Vrancea. În imagine apar colegi, prieteni şi colaboratori ai Ziarului

Tinerii - mereu pe primul loc la ZdV

 

Echipa Ziarului de Vrancea a aniversat 18 ani de luptă în tranşele jurnalismului local. În cinstea celor 18 ani împliniţi pe 18 ianuarie 2015, Echipa ZdV a organizat sâmbătă seara, la restaurantul Number One, un eveniment dedicat colegilor, prietenilor, colaboratorilor şi tuturor celor care cred în Ziarul de Vrancea. Cu ocazia majoratului, Echipa ZdV a organizat un eveniment festiv sâmbătă seară, dedicat colegilor, prietenilor şi colaboratorilor, ocazie cu care am oferit mai multe premii pentru implicare în viaţa comunităţii. Cu acest prilej, oamenii apropiaţi de ziar au primit "Premii ZdV 18" pentru colaborare, implicare şi atitudine civică.

Pentru că ZdV pune mereu tinerii pe primul loc, premii pentru implicare au primit şi jurnaliştii juniori de la Clubul de Jurnalism, care a luat fiinţă vara trecută pe lângă redacţia noastră. Alina-Elena Vasiliu, Laura Cană, Elena Morcov-Pahoncea, Laura Pătrăşcan, Ştefan Mircea şi Serena Ţenea, studenţi la Jurnalism şi elevi de liceu pasionaţi de scris, se fac responsabili de pagina de Tineret în (re)acţiune, inclusă în fiecare zi de 1 a lunii. Este, aşa cum s-a spus la aniversare, un "pui de ziar" care creşte şi rodeşte pe lângă ZdV pentru anii frumoşi care vor veni în viaţa acestor tineri isteţi

Premiile ZdV 18. Povestea continuă 

Celor care şi-au expus gândurile la ziar, dar care s-au şi expus scriindu-şi ideile, opiniile şi nemulţumirile în ZdV, le-am oferit premii şi le-am mulţumit pentru că au îmbogăţit conţinutul editorial al publicaţiei. Pentru că, în vremurile tulburi în care trăim, caricaturiştii sunt adevăraţii infanterişti ai democraţiei, care nu vor să ucidă decât proastele moravuri, ZdV l-a premiat pe cunoscutul caricaturist vrâncean Constantin Pavel cu premiul “Je suis caricaturist”. În cadrul festivităţii s-a amintit de preţul suprem plătit pentru libertatea de exprimare de către redacţia revistei de satiră Charlie Hebdo de la Paris. Profesorul şi publicistul Valeriu Anghel, un vechi şi apreciat colaborator ZdV, a primit premiul “Mereu (tânăr) jurnalist” cu ocazia aniversării a 58 de ani de publicistică. De asemenea, jurnaliştii Radu Borcea şi Ştefan Borcea, tată şi fiu, au primit din partea redacţiei noastre un premiu pentru tradiţia jurnalistică din familia lor. “Cetăţeni cu ochii în patru” au fost desemnaţi profesorii Eliza şi Vasile Lefter "pentru că problemele comunităţii au mereu nevoie de ochi critici care să le vadă şi de condeie bune care să le scrie". Profesorul Lefter a publicat anul trecut o carte cu tabletele care i-au apărut în ZdV. Un premiu de "scriitor implicat" în problemele comunităţii a primit şi Gheorghiţă Mocanu, care, de asemenea, a publicat un volum cu texte apărute în ZdV.


Mereu profesori


Pentru că profesorii sunt colaboratori voluntari de cursă lungă ai ziarului nostru, redacţia a oferit mai multe diplome de "profesori implicaţi". Cei prezenţi la aniversarea noastră, în special profesori de limba română şi de istorie, au spus că ar fi putut să organizeze un cerc pedagogic ad-hoc. Diplome de profesori implicaţi au primit Costică Neagu, Paul Spirescu (Adjud), Constantin Macarie (Soveja), Stana Apostu Georgescu (Vintileasca), Liviu Roman (Păuneşti), Marian Găloiu (Dumitreşti) şi Alexandra Tătaru, pentru seriozitatea cu care îşi promovează ţinutul natal şi pentru consecvenţa cu care scriu despre problemele comunităţii. De asemenea, profesorul de istorie Mihai Momanu a primit premiul “Historia magistra vitae”, "pentru că ne oferă mereu perspective interesante ale evenimentelor istorice". La festivitatea ZdV18, profesorul Momanu a declarat că, în perioada 2000-2004, în anii grei pentru libertatea de exprimare de sub guvernarea Năstase, "Ziarul de Vrancea a fost pentru comunitatea vrânceană ceea ce a fost Europa Liberă pentru România în anii dictaturii comuniste. "


Implicaţi în viaţa comunităţii
 

Redacţia noastră oferă o diplomă de implicare istoricului şi cercetătorului Florin Dîrdală de la Arhivele Statului, intitulată "În căutarea Focşaniului pierdut", "pentru că, prin articolele pe care le publică, prin munca neobosită de cercetător, scoate la iveală istoria unui oraş care, încet-încet, începe să-şi redescopere istoria". De asemenea, cercetătorul Bogdan Dogaru, de la Arhivele Statului, face lumină într-o perioadă tulbure a istoriei recente, pentru care se bucură de aprecierea noastră. Tot în cadrul festivităţii ZdV 18 au primit premii corespondenţii noştri voluntari publicistii Corneliu Stanciu, pentru rubrica "Recomandate cu răspuns plătit" din ZdV, şi Hristache Lungu, pentru rubrica "Eterna Comoară", coloane care au o vechime de mai mult de un deceniu în ziarul nostru. Fostul magistrat Adrian Toni Neacşu, în prezent avocat, ale cărui texte le citiţi adesea în ziarul nostru, a fost nominalizat la Premiile ZdV18 pentru comunicarea pe probleme juridice. Acesta se exprim deschis pe probleme juridice încă de pe vremea când activa în magistratură. Avocatul Neacşu a declarat că speră să scrie el în continuare pentru ZdV şi nu să scriem noi despre el, aluzie la dosarul în care a fost cercetat şi achitat în cele din urmă, ca membru CSM. Iuliana Negoiţă, o proaspătă colaboratoare ZdV, a fost premiată "pentru modul exemplar în care luptă pentru oamenii care au propria normalitate", vrâncenii cu dizabilităţi. Pentru că, prin comentariile critice pe care le face zilnic, asigură "notele de subsol" la articolele importante din Ziarul de Vrancea, avem o nominalizare la Premiile ZdV şi pentru Dan Butnaru, un cetăţean foarte activ pe forumul ZdV. Pe prima pagină aniversară care i-a fost dedicată scrie: "Dacă nu eşti comentat de ... DB, nu exişti!”.

Mai sunt şi alţi colaboratori care merită recunoaşterea noastră. Le mulţumim tuturor celor care au semnat de-a lungul anilor în ziarul nostru, celor care ne-au difuzat ziarul, oamenilor de ieri şi de azi care cred în munca noastră, în jurnalismul corect, onest şi responsabil. Ţineţi-ne pumnii pentru încă un an de scriitură de calitate în presa locală! (Alina-Elena VASILIU, Silvia VRÎNCEANU)Conducerea  Ziarului de Vrancea a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă aniversarea de 18 ani de jurnalism local în judeţ

 

 Echipa ZdV a oferit prime pagini aniversare prietenilor şi colaboratorilor ziarului cu ocazia împlinirii a 18 ani de activitate

 


Tinerii- pe primul loc la ZdV  


La Ziarul de Vrancea, tinerii sunt pe primul loc. Iată doar câteva imagini cu tinerii de la Clubul de Jurnalism Tineret în (re)acţiune, premiaţi pentru activitatea lor.
Pentru că Ziarul de Vrancea este o mare familie, în colectivul nostru activează mai multe familii. În imagine familia Ene.


Pentru că Ziarul de Vrancea este o mare familie, în colectivul nostru activează mai multe familii. În imagine familia Ene.Cu ocazia ieşirii la pensie, familia Doiniţa şi Adi Hălăşag a primit sâmbătă seara un premiu special pentru întreaga activitate în cadrul ZdV. În imagine Doiniţa şi Adi, alături de familia Condurache, proprietarii ziarului, şi de redactorul şef Silvia Vrînceanu.
În familia Borcea jurnalismul se transmite din tată în fiu. În imagine Silvia Vrînceanu, Ştefan Borcea, jurnalist Adevărul, alături de tatăl său, fost jurnalist la ziarul Milcovul, în prezent blogger, publicist şi colaborator voluntar al ZdV.


 Familia Condurache a primit de la publicistul Valentin Muscă, vechi colaborator ZdV, o grafică despre justiţie şi adevăr, semnată de Constantin Pavel.

Pentru fiecare număr de ziar, pentru fiecare ştire pe care v-am adus-o în premieră, pentru fiecare cuvânt care a schimbat ceva în comunitate, Ziarul de Vrancea vă mulţumeşte sincer.

Le mulţumim de asemenea tututor colaboratorilor şi reporterilor care au scris pentru noi, în ambele variante, Monitorul de Vrancea, până în aprilie 2002, şi apoi Ziarul de Vrancea.
Suntem împreună de 18 ani. Şi avem planuri şi energie pentru încă mulţi alţii de acum înainte. Suntem împreună şi aşa vrem să ne găsească şi următorii ani.

Cu drag,

Echipa ZdV

Get your own valid XHTML YouTube embed code

Mai multe imagini pe contul de Facebook Echipa ZdV

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Geo, acum 2881 zile, 20 ore, 39 minute, 36 secunde
Bravo voua. Sa o tineti tot asa si LA Multi Ani !
Gheorghita Mocanu, acum 2881 zile, 22 ore, 28 minute, 48 secunde
Urez tuturor acestor profesionisti viata lunga pe drumul atat de sinuos al libertatii de exprimare. Privind fotografiile ma simt acum fiziceste in afara acestui colectiv, dar cu sufletul mai sunt pe citeste integral
Doru, acum 2881 zile, 23 ore, 46 minute, 26 secunde
Felicitari inca odata...ca existati!...Imi pare rau ca nu am fost si eu acolo prezent pentru ca ieri am muncit...dar am fost cu sufletul si gandul meu bun!...LA MULTI ANI...si sa nu va schimbati citeste integral
Dan, acum 2882 zile, 4 ore, 22 minute, 10 secunde
Felicitari si mult succes in continuare! Sa rezisti contra vantului e o dovada de profesionalism si putere, pe cand sa te lasi dus de vant in toate noroaiele este o rusine pentru profesie! La multi, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.