Stiri din redactie

Trebuie sa fii curios

Silvia Vrînceanu Nichita
12 dec 2006 1586 vizualizări
Doina Ganea, jurnalist cu o experienta in presa de aproape 10 ani crede ca trasatura definitorie a unui jurnalist trebuie sa fie curiozitatea

"La aproape 10 ani de presa as putea spune ca trasatura principala a unui jurnalist trebuie sa fie curiozitatea. In aceasta meserie daca nu esti curios n-ai facut nimic. Trebuie sa vrei sa stii cine, cum, unde si de ce. Trebuie sa ai ceea ce se cheama in termeni jurnalistici "simtul stirii" si sa "mirosi" conflictul. In plus o stire este ca un joc de puzzle. Cere munca si rabdare. Trebuie sa aduni

informatii de peste tot si toate piesele sa le ansamblezi pentru un intreg care va ajunge pe masa cititorului grabit. O investigatie jurnalistica poate dura de la o zi la sase luni, pentru un material de

prima pagina care sa aiba un numar de cuvinte limitat, de regula de spatiu. Se intimpla uneori, mai rar ce-i drept, ca acesta munca sa fie in zadar. Cineva sa te fi indrumat pe o pista falsa si totul sa se spulbere. Atunci te gindesti ca ar fi fost bine daca te faceai bibliotecara sau contopist la primarie. Mai pui de-o cafea si reiei lucrul cu mai multa indirjire. Satisfactia apare cind reusesti sa pui in incurcatura oficialitatile care tocmai se pregateau sa faca o cotcarie, ori chiar au facut-o si atunci cineva se sesizeaza pe baza materialului dat de tine in ziar. Nu intodeauna lucrurile se indreapta, dar macar ai incercat sa faci o lume mai morala si sa aduci oamenilor informatia corecta si la timp. Pentru ca ziarul

sufera chinurile facerii intr-o zi si moare in dimineata urmatoare, a doua zi o iei de la capat"


Calculator liber, caut jurnalist destept!


Ziarul de Vrancea intentioneaza sa-si completeze echipa cu noi reporteri. Daca vrei sa faci parte din echipa noastra, te asteptam!


Aici poti sa iei atitudine, sa lupti pentru aflarea adevarului, sa scrii obiectiv despre ceea ce te deranjeaza, despre ceea ce-ti place, ce nu-ti place sau pur si simplu despre ce se intimpla in jurul tau.

Intr-un cuvint, Ziarul de Vrancea iti ofera sansa sa devii ziarist adevarat.


Conditii de angajare:

- perfecta cunoastere a limbii romane (nu ne plac agramatii)

- cunostintele despre viata socio-politica si economica a judetului

constituie un avantaj (nu vrem sa confunzi prefectul cu primarul)

- abilitati de operare pe calculator (am concediat dactilografele

inca din 2000)

- studiile in domeniul jurnalism, stiintele comunicarii, economic,

litere constituie avantaj (vrem sa scrii, nu sa proiectezi nave

cosmice sau sa faci spaghete)


Daca indeplinesti aceste conditii, nu ezita sa vii la noi!


Ai nevoie de un curicculum vitae, scrisoare de intentie, copie dupa ultima diploma de studii si o fotografie. Si, nu in ultimul rind multa incredere in sine! Curajul conteaza!


A, iata de ce mai ai nevoie pentru a reusi.


Sa ai abilitati de a folosi cuvintele fluent, sa ai reactii si judecata rapide, abilitatea de a crea, simt critic, punctualitate, tinuta si maniere cultivate.


In plus, trebuie sa stii ca munca de jurnalist implica multa responsabilitate, putere de adaptare si contact zilnic cu oamenii.


Demonstreaza-ti ca poti lua atitudine fata de ceea ce este in jurul tau si noi te vom ajuta sa reusesti! Te asteptam chiar azi la redactie!


Angajam si corespondenti pentru Adjud, Marasesti, Panciu si

Odobesti.


Daca te simti in stare, aceasta este sansa pe care o asteptai!


Pentru inscrieri si alte informatii, iata adresa mea de e-mail

silvia@ziaruldevrancea.ro.


Silvia Vrinceanu, redactor sefv


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.