Sport

Ziua româncelor la Antipozi

Ziarul de Vrancea
10 feb 2021 963 vizualizări

Sorana Cîrstea și Simona Halep s-au calificat în turul al III-lea la Australian Open *Sorana a învins o jucătoare de Top 10, dublă câștigătoare la Wimbledon, Petra Kvitova *Simona a câștigat un meci de două ore și jumătate după ce a fost condusă cu 2-5 în setul decisiv

A fost mai întâi Sorana Cîrstea (68 WTA). În pragul dimineții europene, târgovișteanca a reînnodat șirul succeselor cu jucătoarele de top 10: 6-4, 1-6, 6-1 (în două ore și trei minute) cu Petra Kvitova (8 WTA), fosta câștigătoare la Wimbledon în 2011 și 2014. Petra a început cu break, dar pe parcursul setului inaugural s-a lovit de jocul agresiv al Soranei, comițînd o serie de greșeli, ceea ce a făcut-o pe româncă să câștige patru game-uri consecutive. Și dacă jucătoarea cehă a recuperat unul dintre break-uri, Sorana a recuperat imediat pe serviciul adversarei și a câștigat. În actul secund, Sorana a jucat mai defensiv, iar Petra a devenit mai agresivă, venind des la fileu și punctând din toate pozițiile. Părea că meciul revine la normal, dar în setul decisiv, Sorana a fost fulminantă. Până să de dezmeticească Kvitova, era deja 4-0 pentru româncă, iar deznodământul nu putea fi evitat, chiar dacă Sorana a avut nevoie de patru mingi de meci până la victorie. „ Să joc două ore la 30 de grade Celsius m-a strors un pic față de normal, dar cred că este impresionant să vin după 15 zile în care nu am lovit mingea și să reușesc să evoluez în modul în care am făcut-o azi, nu mă așteptam”, a declarat Sorana Cîrstea, la interviul de pe teren. Ea va juca în turul următor cu o altă jucătoare valoroasă din Cehia, Marketa Vondrousova (20 WTA), care a dispus cu 6-1,7-5 de canadianca Rebecca Marino (317 WTA).

Simona Halep, a doua favorită de la Australian Open și-a supus admiratorii la suplicii majore. În cele din urmă, după două ore și 34 de minute, Simona a câștigat cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5, în fața australiencei Ajla Tomljanovic (72 WTA). după ce a revenit de la 2-5 cu un break, în decisiv. După un început greoi, Tomljanovic și-a intrat în ritm și a trecut în ofensivă, cu un serviciu destul de bun, dar inconstant, cu multă presiune la retur și cu un joc variat, presărat cu scurte imparabile și cu accelerări destabilizatoare. În plus, Ajla a avut un „aliat” în serviciul Simonei, mai ales în cel de-al doilea (12 mingi din 41 câștigate de româncă). Simona a avut 2-0 la start, dar și-a pierdut iute avantajul, Ajla făcând patru game-uri la rând. Apoi s-a ajuns la 4-4, iar pe serviciul adversarei, Halep a risipit șapte mingi de 5-5 dar a câștigat Tomljanovic. În setul al doilea s-a jucat „break pe break” până la 2-2, Ajla a reușit primul game pe serviciu, dar Simona a făcut trei jocuri consecutive, prin care și-a prefigurat succesul. Setul a început cu 2-0 pentru Tomljanovic, apoi la 2-2, Ajla a trăsnit doi ași la rând și a luat game-ul, urmat de un nou break la 4-2. De la 2-5 fostul lider WTA a revenit până la 5-5, iar în jocul al XI-lea a fructificat a patra minge de break. Halep a pus apoi capăt partidei, cu un joc bun pe serviciul propriu, scor 7-5. Simona Halep va evolua, în premieră, în turul următor, cu rusoaica Veronika Kudermetova (36 WTA) care a învins-o pe compatrioata ei, Varvara Graceva (97 WTA) cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2. „Nu cred că am jucat împotriva ei, va fi o nouă provocare, o voi urmări pe întregistrări, așa cum fac de fiecare dată când mă confrunt cu o jucătoare cu care nu m-am mai întâlnit, dar mai întâi vreau să mă recuperez după acest meci. Dacă voi la sută la sută ca azi, va fi bine” a declarat Simona, la interviul de după meci.

Într-un alt meci, juna canadiană Bianca Andreescu (9 WTA) și-a arătat limitele în pregătire, fiind învinsă clar (3-6, 2-6) de taiwaneza de 35 de ani, Hsieh Su Wei (71 WTA). În timp ce Serena Williams (11 WTA), s-a distrat cu jucătoarea din Serbia, Nina Stojanovic (6-3, 6-0), sora ei, Venus, a suferit, la propriu, în meciul cu italianca Sara Errani (134). Ea a cedat cu 1-6, 0-6 dar, deși a suferit o entorsă la gleznă la 1-5, a jucat meciul până la capăt.

La dublu, în meciul perechilor românești, Andreea Mitu și Raluca Olaru le-au învins cu 3-6, 6-3, 6-3 pe Monica Niculescu și Patricia Țig și vor întâlni în turul secund echipa Ludmîla Kicenok / Jelena Ostapenko (Ucraina / Letonia). În schimb, Ana Bogdan și suedeza Rebecca Peterson au cedat principalelor favorite, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova (Cehia), scor 3-6, 1-6.

Un meci senzațional, poate meciul turneului, a avut loc în turneul masculin între ungurul Marton Fucsovics (55 ATP) și elvețianul Stanislas Wawrinka, scor 7-5, 6-1, 4-6, 2-6, 7-6.

Ungurul a condus cu 2-0 la seturi, elvețianul a egalat, în setul decisiv Marton a servit la 5-3, dar Stan a egalat și a dus meciul într-un super-tiebreak, care, la Australian Open, în seturile decisive se joacă până la 10. După ce a condus cu 6-1 și 7-3, Wawrinka a avut trei mingi de meci la 9-6, după care Fucsovics a câștigat totul până la 11-9.Alte rezultate interesante:

Feminin: Ann Li (SUA) – Alizé Cornet (Franța) 6-2, 7-6; Arîna Sabalenka (Belarus) – Daria Kasatkina (Rusia) 7-6, 6-3; Zarina Dias (Kazahstan) –Bernarda Pera (SUA) 6-4, 3-6, 6-3; Fiona Ferro (Franța) – Elena Rîbakina (Kazahstan) 6-4, 6-4; Iga Swiatek (Polonia) – Camila Giorgi (Italia) 6-2, 6-4; Naomi Osaka (Japonia) – Caroline Garcia (Franța) 6-2, 6-3.

Masculin: Milos Raonic (Croația) – Corentin Moutet (Franța) 6-7, 6-1, 6-1, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) –Frances Tiafoe (SUA) 6-3, 6-7, 7-6,6-3; Nick Kyrgios (Australia) –Ugo Humbert (Franța) 5-7, 6-4,3-6, 7-6, 6-4.

Astăzi, vom avea români doar la dublu: Simona Halep / Charlotte Kempenaers-Pocz (România/Australia) – Arina Rodionova/ Storm Sanders (Australia); Mihaela Buzărnescu / Ankita Raina (România / India) – Belinda Woolcock / Olivia Gadecki (Australia) – Irina Begu / Nadia Podoroska (România /Argentina) – Nina Stojanovic/ Darija Jurak (Serbia / Croația); Horia Tecău / Marcelo Melo (România/ Brazilia) – Dusan Lajovic /Filip Krajinovic (Serbia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.