Sport

Ziua de coșmar a lui Ovidiu Hațegan

Ziarul de Vrancea
10 nov 2017 371 vizualizări

Cel mai bun arbitru român a viciat profund rezultatul meciului de baraj pentru Cupa Mondială, dintre Irlanda de Nord și Elveția, acordând penalty oaspeților pentru un henț inexistent * soția jucătorului pedepsit l-a făcut “țigan român” și “curvă”

Reprezentativa Croației a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-1, selecționata Greciei, în turul barajului de calificare la Cupa Mondială din 2018. Au marcat Modric (‘13 - penalty), Kalinici (‘19), Perisic (‘33) și Kramaric (‘49) au marcat pentru Croația în meciul de la Zagreb, în timp ce grecii au punctat prin Papastathopoulos, în minutul 30. Irlanda de Nord a pierdut meciul cu Elveția, scor 0-1, în urma unui penalty transformat de Ricardo Rodriguez, în minutul 58. Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan, ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe și de al patrulea oficial Istvan Kovacs. Hațegan a dictat penalty la un presupus henț comis de Corry Evans, însă reluările arată că jucătorul nord-irlandez a avut mâna lipită de corp, când s-a ferit de o minge șutată de oaspeți, care l-a atins. Mai mult, centralul român i-a acordat cartonașul galben lui Evans, iar jucătorul a devenit indisponibil pentru returul de duminică.

Selecționerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, l-a criticat  vehement pe arbitrul Ovidiu Hațegan pentru acordarea acestui penalty. "Cum a putut arbitrul să acorde acel penalty? Corry Evans s-a întors și balonul l-a lovit în spate. Toată lumea a crezut că arbitrul a fluierat un ofsaid, am fost șocați să vedem că a dat penaltiy. Șși cum să dai și cartonaș galben? Reacția noastră a fost bună după, am avut câteva acțiuni. Încă suntem în cursă, nu a fost decât 0-1. Jucătorii încă cred. Trebuie să găsim un mijloc de a marca, energia este bună în vestiar și trebuie să profităm de ea duminică", a declarat O'Neill. Fostul fundaș nord-irlandez John O'Neill a declarat că Hațegan este cel mai slab arbitru pe care l-a văzut în ultima vreme: "A fost o decizie gravă. Cel mult mingea l-a lovit pe Evans sus în umăr. Niciun jucător nu a crezut că a fost penalti. Arbitrul a fost îngrozitor tot meciul. Este cel mai slab arbitru pe care l-am văzut în ultima vreme. A stricat seara", a spus O'Neill la BBC.

Ovidiu Hațegan a fost jignit și făcut "țigan român" de Lisa Evans, soția mijlocașul nord-irlandez Corry Evans. "Țigan român curvă! și când te gândești că probabil Irlanda de Nord i-a găzduit una dintre rudele împuțite. Curvă nerecunoscătoare", a scris Lisa pe Twitter, potrivit mirror.co.uk. Postearea și contul au fost șterse ulterior. Corry Evans, a cerut iertare "fără rezerve" în numele soției sale, Lisa Evans, “pentru conținutul și limbajul mesajului pe care l-a postat azi-noapte. Comentariile au fost publicate în tensiunea. momentului și nu sunt reprezentative pentru vederile ei".

Barajele de calificare pentru Cupa Mondială, au continuat aseară cu meciul Suedia – Italia și continuă astăzi cu partida Danemarca – Irlanda. Duminică, luni și marți se dispută partidele retur.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.