Sport

Ziua când s-a cutremurat Melbourne

Ziarul de Vrancea
16 feb 2021 853 vizualizări

Ashleigh Barty a fost eliminată în sferturi de Karolina Muchova, iar Nadal a pierdut în fața lui Tsitsipas, după ce a condus cu 2-0 la seturi în sferturi, la Australian Open

Două seisme au zguduit ziua de ieri a turneului de Grand Slam de la Melbourne. Cu o zi înainte de revenirea spectatorilor în tribune, favorita publicului australian, Ashleigh Barty (lider mondial) a fost învinsă, scor 6-1, 3-6, 2-6 de jucătoarea cehă Karolina Muchova (27 WTA, 27 de ani) care va juca pentru prima oară într-o semifinală de Grand Slam. Australianca a avut un start excelent, câștigând clar primul set cu 6-1 și debutând cu break în setul secund. De atunci, ceva s-a rupt în jocul lui Ash, care a pierdut celelalte două seturi. Știind că nu are ce pierde, Karolina a riscat venind des la fileu și atacând-o pe Barty din toate pozițiile. Deși a avut mai puține lovituri direct câștigătoare decât Barty, strategia cehoaicei a dat roade, obligând-o pe Ashleigh să greșească des. În penultimul act, Muchova va evolua contra americancei Jennifer Brady (24 WTA), care a trecut de compatrioata sa Jessica Pegula, scor 4-6, 6-2, 6-1.Pentru Jennifer Brady (25 ani), aceasta este a doua semifinală de Grand Slam, după cea disputată la US Open 2020.

Cealaltă confruntare din penultimul act al Openului Australiei 2021 le va opune pe japoneza Naomi Osaka și pe americanca Serena Williams, care și-au asigurat calificarea în această fază a competiției încă de marți.

În turneul masculin, primul sfert de ieri a adus rezultatul scontat. Într-o „afacere rusească”, Daniil Medvedev (4 ATP), l-a învins cu 7-5, 6-3, 6-2 pe bunul său prieten, Andrei Rublev și a ajuns pentru a treia oară într-o semifinală majoră. În schimb, în celălalt meci a explodat bomba: Rafael Nadal(2 ATP) l-a condus la seturi cu 2-0 pe grecul Stefanos Tsitsipas (6), dar a pierdut în final, cu 6-3,6-2, 6-7, 4-6, 5-7 dupăun meci de patru ore și cinci minute. Tsitsipas a mai jucat o semifinală la Melbourne, în 2019.

Rafa Nadal, care a ratat în tiebreak câteva mingi ușoare, este eliminat pentru al doilea an consecutiv în sferturi la Australian Open. Tsitsipas a încheiat cu 17 ași, față de 15 ai spaniolului, care a avut și două duble greșeli. Grecul a fost mai eficient cu ambele servicii, care a totalizat mai puține lovituri direct câștigătoare decât Nadal, 49-58, care a făcut mai multe erori neprovocate, 58-49. Tsitsipas este doar al treilea jucător care a recuperat un handicap de două seturi contra lui Nadal, după Roger Federer în finala de la Miami (2005) și Fabio Fognini în turul al treilea de la US Open în 2015. Refăcut în linii mari după ce a avut probleme la spate la începutul competiției, Nadal a recunoscut că este „cu siguranță dezamăgit”. El a adăugat: „Este unul din turneele mele preferate și ratez o șansă de a juca din nou aici o semifinală. Am făcut însă tot posibilul. Am încercat să rămân pozitiv pe toată durata meciului. Uneori asta e suficient, dar nu și astăzi. Trebuie să accept și nu e nicio dramă, trebuie să merg mai departe”,a spus Rafa, dezamăgit. Cealaltă semifinală îi va opune pe sârbul Novak Djokovic, liderul mondial și campionul en titre, și pe rusul Aslan Karațev (114 ATP).

Aproape de o mare victorie

* Irina Begu a fost învinsă de canadianca de origine română Bianca Andreescu, în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 6-7, ieri, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Phillip Island Trophy (WTA 250). Andreescu (20 ani, 9 WTA), a doua favorită a competiției, s-a impus după două ore și 31 de minute. Irina a început destul de bine și a condus cu 2-0 și 3-2, dar Andreescu a avut o revenire formidabilă și a legat patru game-uri la rând, câștigând primul set cu 6-3. Irina a controlat categoric actul al doilea, în care a avut 4-0 și 5-1, impunându-se cu 6-4, după o nouă revenire a adversarei (de la 5-1 la 5-4).

În setul decisiv, Begu a condus cu 2-0, apoi Andreescu a avut 5-3, dar în cele din urmă s-a restabilit echilibrul și setul a ajuns în tiebreak. Românca a condus cu 1-0 și 2-1, apoi reprezentanta Canadei a avut 4-2, Begu a egalat (4-4), dar Andreescu a reușit să se impună cu 7-5, la prima minge de meci.

Begu a încheiat cu doi ași și trei duble greșeli, iar Andreescu a avut doi ași și șase duble greșeli. Andreescu a fost mai eficientă la primul serviciu, iar Begu la al doilea. Begu a încheiat cu 22 de winners și 40 de erori neforțate, în timp ce Andreescu a totalizat 21 de winners și 44 de erori neprovocate. În penultimul act, Andreescu o va înfrunta pe cehoaica Marie Bouzkova, care a învins-o cu 6-3, 4-6, 6-2 pe elvețianca Jill Teichmann. Celelalte două sferturi: Danielle Collins (SUA) – Rebecca Peterson (Suedia) 6-1, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) –Petra Martic (Croația) 6-0, 6-4


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.