Sport

Zidane se pregătește de “Old Trafford”

Ziarul de Vrancea
15 aug 2018 477 vizualizări

Fostul antrenor de la Real Madrid are șanse de a-l înlocui pe José Mourinho la Manchester United

 

Tehnicianul Zinédine Zidane vrea să antreneze în Anglia, iar principala echipă pe care și-ar dori să pregătească ar fi Manchester United, informează L'Equipe. Echipa Manchester United este antrenată în prezent de José Mourinho.Zinédine Zidane și-a anunțat plecarea de la campioana Europei, Real Madrid, la 31 mai.

În vârstă de 45 de ani, tehnicianul francez a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. în doar doi ani și aproape cinci luni, el a câștigat nouă trofee cu formația madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 și 2017, și Cupa Mondială a cluburilor, în aceiași ani. Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus și Real Madrid. Cu naționala Franței, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câștigat Cupa Mondială în 1998 și Campionatul European în 2000.  Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în iunie 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formației pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei și a lumii.

Plecat de la Real Madrid după trei Ligi ale Campionilor câștigate în trei ani, Zinedine Zidane plănuiește să stea departe de fotbal timp de un sezon, dar presa franceză anunță că fostul mare fotbalist e în pole-position pentru a-l înlocui pe José Mourinho pe banca tehnică de la Manchester United.

Managerul portughez a început noul sezon cu o victorie în Premier League, 2-1 cu Leicester, dar lucrurile sunt departe de a fi liniștite pe Old Trafford. Fără achiziții importante în această vară, într-o relație rece cu șefii și cu mai mulți dintre jucătorii importanți, "Specialul" e considerat unul dintre managerii din Premier League cu cele mai mari perspective de a fi demis, iar L'Equipe anunță faptul că staff-ul  "diavolilor" a pregătit deja varianta de înlocuire. Potrivit francezilor, dar și englezilor de la The Sun, Zidane are în plan să devină antrenor la Manchester United și ar vrea ca acest lucru să se întâmple în 2019, dar sunt șanse ca mutarea să aibă loc mai repede, în funcție de modul în care se descurcă Mourinho în acest sezon. Dacă portughezul nu se ridică la înălțimea așteptărilor, atunci Zidane ar putea prelua postul mult mai devreme.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.