Sport

Zi bună pentru românce

Ziarul de Vrancea
17 iul 2018 553 vizualizări

Mihaela Buzărnescu, Irina Bara și Sorana Cîrstea au trecut primele hopuri la turneul de tenis de la București, singura mare decepție fiind Irina Begu

Mihaela Buzărnescu (25 WTA) și-a luat în serios postura de favorită numărul 2 al turneului WTA de la București. Ea a învins-o în primul tur pe jucătoarea muntenegreană Danka Kovinic (134 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4. O victorie a Mihaelei care nu a fost pusă niciun moment la îndoială, poate în finalul setului doi când și-a pierdut serviciul la 5-2, dar problema a fost remediată imediat. În turul următor, românca o va întâlni pe jucătoarea slovenă Tamara Zidansek (93 WTA), care luni a învins-o în primul tur pe suedeza Rebeca Peterson. Mihaela are 2-0 în întâlnirile directe cu sportiva de 20 de ani, ultima obținută cu 6-0, 6-1, anul trecut, la Toyota, în finala unui turneu ITF. Calificarea Mihaelei a fost urmată de alte succese românești în primul tur. Irina Bara (151 WTA), venită din calificări, a dispus de o jucătoare interesantă, bulgăroaica Viktoria Tomova (128) cu 6-4, 7-5, care a făcut o partidă reușită la Wimbledon în fața Serenei Williams. Irina Bara s-a impus după un meci care a durat o oră și 55 de minute și o va întâlni în continuare pe jucătoarea slovenă Polona Hercog (64 WTA), care a eliminat-o în prima manșă pe Gabriela Ruse (195 WTA). Tânăra jucătoare bucureșteancă a început fulminant meciul, câștigând primul set cu 6-2. În următoarele, experiența Polonei din Slovenia și-a spus cuvântul și Gabi a pierdut următoarele seturi cu 2-6, 3-6. A urmat victoria Soranei Cîrstea (57 WTA), cu multă dezinvoltură în fața turcoaicei Çagla Buyukakçay (195 WTA), o adversară incomodă. Sorana s-a impus cu 6-3, 6-3 și va juca în turul II cu belgianca Marina Zanevska (166).

În schimb, deținătoarea trofeului, Irina Begu (42 WTA), a fost de nerecunoscut în fața tunisiencei Ons Jabeur (123). Scorul de 2-6, 1-6 nu spune chiar totul despre modul în care a fost învinsă Irina, care anul trecut învingea jucătoare valoroase la București, ca spaniola Carla Suarez (în semifinale, 7-5, 7-5) și germana Julia Goerges (în finală, 6-3, 7-5). La 0-5 în setul al doilea, Irina Begu a rupt o rachetă de nervi, ceea ce – probabil – i-a adus game-ul de onoare acest set. Pierderea punctelor de anul trecut o va costa pe Irinuca poziția în Top 50 WTA, pe care îl va părăsi săptămâna viitoare. Nici tânăra Andreea Roșca (260 WTA), primită cu wild card nu s-a făcut de rușine în partida cu americanca Claire Liu (170), deși a fost învinsă cu 6-4, 3-6, 4-6 în două ore și un minut.

Principala favorită a turneului, letona Anastassija Sevastova (22 WTA) a trecut prin mari emoții în întâlnirea cu slovena Dalila Jakupovic (84), pe care a învins-o totuși cu 4-6, 6-2, 7-6. În setul decisiv, slovena a condus cu 3-0, însă a fost ajunsă din urmă, Sevastova câștigând fără probleme tie-break-ul cu 7-1.

Alte rezultate din turneul de simplu: Vera Zvonareva (Rusia) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-1, 6-2; Petra Martic (Croația) – Rebeka Sramkova (Slovacia) 6-2, 6-4; Laura Siegemund (Germania) – Jasmine Paolini (Italia) 6-4, 6-0.

Într-un meci din turul I al turneului de dublu, perechea Lidzia Marozava/Arantxa Rus (Belarus/Olanda) a învins, cu 6-3, 6-3, cuplul Alexandra Cadanțu/Maria Irigoyen (România/Argentina) și va juca în turul secund cu perechea Irina Begu / Andrea Mitu. În schimb, perechea română Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse a învins clar cu 6-4, 6-3 în meciul cu echipa Basak Eraydîn / Vera Zvonareva (Turcia / Rusia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.