Sport

Era Hamilton în Formula 1

Ziarul de Vrancea
29 oct 2018 547 vizualizări

Pilotul britanic și-a asigurat în Mexic al cincilea titlu mondial, deși s-a clasat al patrulea în cursă * el l-a egalat la numărul de titluri pe legendarul Juan Manuel Fangio și doar Schumacher îi mai stă în față

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a obținut, duminică, în Mexic, al cincilea titlu mondial în Formula 1, egalându-l pe argentinianul Juan Manuel Fangio, campion în 1951 și  de patru ori consecutiv în perioada 1954-1957. Doar germanul Michael Schumacher are mai multe trofee decât Hamilton și Fangio, șapte. Noul campion mondial a terminat etapa a XIX-a a CM de Formula 1 abia pe locul al patrulea, după ce a fost al treilea la start, însă  poziția de pe care a trecut lina de sosire a fost suficientă pentru a-i aduce al patrulea titlu de când concurează la Mercedes, al doilea consecutiv. Hamilton, 33 de ani, a câștigat primul titlu în 2008, când evolua pentru McLaren, apoi următoarele trei în 2014, 2015 și 2017.

Marele Premiu al Mexicului a fost câștigat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, care a condus cu autoritate cursa de pe Autodromul “Hermanos Rodriguez” din Ciudad de Mexico. Pilotul de 21 de ani a reușit a cincea victorie de etapă din carieră, a doua în acest sezon. Plecat din pole-position, australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a fost întrecut înaintea primului viraj atât de coechipierul său Verstappen (locul 2 pe grilă), cât și de Hamilton (locul 3). Ricciardo a revenit pe locul al doilea, dar a abandonat când se afla pe această poziție, în turul 62/71, din cauza unor probleme mecanice. Challenger la titlu până duminică, germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a încheiat pe a doua treaptă a podiumului, urmat de coechipierul său, finaldezul Kimi Räikkönen.Locul V a fost ocupat de un alt finlandez, Valtteri Bottas de la Mercedes, urmat de germanul Nico Hulkenberg de la Rénault. Locurile VII-X au fost ocupate în ordine de Charles Leclerc din Monaco (Sauber), de belgianul Stoffel Vandoorne (McLaren-Rénault), de suedezul Marcus Ericsson (Sauber) și de francezul Pierre Gasly (Toro Rosso).

Clasamentul piloților: 1. Lewis Hamilton – 358 p; 2. Sebastian Vettel – 294 p; 3. Kimi Räikkönen – 236 p; 4. Valtteri Bottas – 227 p; 5. Max Verstappen – 216 p; 6. Daniel Ricciardo – 146 p.

Clasamentul constructorilor:  1. Mercedes – 585 p; 2. Ferrari – 530 p; 3. Red Bulls – 362 p. Din actuala ediție a CM de Formula 1 au mai rămas de disputat două etape, Marele Premiu al Braziliei, la 11 noiembrie, și Marele Premiu  al Emiratului Abu Dhabi, la 25 noiembrie, fiind încă în joc titlul mondial la constructori.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.