Sport

Wuhan, orașul interzis

Ziarul de Vrancea
26 sep 2017 693 vizualizări

 România nu mai are reprezentante în marele turneu de categoria Premier 5 * Simona Halep, care mâine împlinește 26 de ani, a pierdut categoric în fața Dariei Kasatkina, Sorana Cîrstea a ieșit și ea, iar fetele de la dublu au abandonat * o singură veste bună: Marius Copil merge mai departe la Shenzhen

Simona Halep a dezamăgit total la debutul ei în circuitul asiatic. În manșa secundă a turneului de la Wuhan, de categorie Premier, Halp a pierdut categoric, scor 2-6, 1-6 în fața rusoaicei Daria Kasatkina (31 WTA), pe care o învinsese până acum în ambele partide susținute. La prima sa apariție după US Open, unde a pierdut în manșa I, jucătoarea română a încercat să conducă meciul, să fie agresivă și să deschidă terenul cu unghiuri largi. Însă fără susținerea serviciului – nu a reușit niciun game pe serviciu în turul I (!), fără precizie și cu soluții nepotrivite din poziții favorabile, Halep a fost o pradă ușoară pentru adversara ei de 20 de ani. Kasatkina a arătat o defensivă greu de pătruns, o mobilitate ridicată și a contraatacat cu lovituri plasate bine către liniile terenului. Halep a devenit tot mai nervoasă pe măsură ce nu îi ieșea jocul și a abandonat repede lupta. În ciuda indicațiilor lui Andrei Pavel, care a asistat-o pe Simona, românca pierde pentru a treia oară de la prima apariție într-un turneu în acest an. Halep a început cu un break partida, apoi a pierdut cinci jocuri la rând, înainte de a mai câștiga o dată pe serviciul adversarei. Kasatkina a trecut primul set pe tabelă, cu 6-2, după 41 de minute de joc. În setul secund, la 0-1 și 15-30, Halep a reușit trei puncte consecutive și și-a fructificat singura dată serviciul, în acest meci. De altfel procentajul la serviciu a fost jalnic: 53 % la primul și doar 11 la al doilea. Cu încă șase game-uri luate la rând, rusoaica a pus capăt întâlnirii, într-o oră și 12 minute de joc, iar Simona își poate sărbători liniștită, astăzi, aniversarea a 26 de ani. "Nu am mai jucat de vreo lună. Este greu să revii și să joci meciuri. Este greu să intri în ritm în câteva game-uri. Poate a fost o greșeală că nu am jucat, dar aveam nevoie de odihnă după US Open. Cred că Daria a jucat foarte bine și i-a ieșit totul. Dar nu a fost cea mai bună zi a mea. Este greu, dar iau lucrurile așa cum sunt. Nu este nicio dramă. Dar cu siguranță voi discuta despre acest meci și voi învăța multe din el", a declarat Halep. Daria Kasatkina crede că meciul cu românca a fost mult mai greu decât o arată scorul: "Mereu este greu să joci contra Simonei. Meciul a fost mai greu decât o arată scorul, eu am jucat bine. M-am și pregătit bine pentru acest meci. Vreau doar să joc cel mai bun tenis, să mă concentrez la fiecare punct pentru că nu vreau să spun că îmi doresc ceva și așa ceva nu se va întâmpla", a afirmat Kasatkina.

Înainte de Simona, Sorana Cîrstea a pierdut și ea rapid, în 57 de minute, meciul cu chinezoaica Wang Qiang (55), scor 3-6, 3-6. Wang o mai învinsese pe Sorana anul acesta, cu 6-4, 6-2, în turul al doilea la Roma. Sorana a condus cu 1-0 în ambele seturi, dar apoi asiatica a făcut legea pe teren, conducând cu 4-1 în primul set și cu 5-1 în cel de-al doilea. Cîrstea a câștigat primul ghem al confruntării, dar apoi le-a pierdut pe următoarele patru, s-a apropiat la 3-5, dar Wang a încheiat primul set cu 6-3.

* De fapt, România a ieșit de tot din turneul de la Wuhan. La simplu, Monica Niculescu a pierdut luni în fața olandezei Kiki Bertens. Ieri, Monica a acuzat o accidentare la cotul drept și s-a retras de la dublu, probă în care făcea echipă cu Simona Halep. Și Sorana Cîrstea s-a retras de la dublu: ea juca împreună cu letona Jelena Ostapenko și trebuia să întâlnească cuplul Halep / Niculescu. Iar Raluca Olaru a fost eliminată încă de duminică.  În locul perechii Halep / Niculescu a fost înscrisă pe tablou echipa germană Mona Barthel / Carina Witthöft.

* O altă surpriză din turul II de la Wuhan a fost eliminarea danezei Caroline Wozniacki (6 WTA) de către jucătoarea din Grecia, Maria Sakkari (80 WTA) în 94 de minute. Wozniacki câștigase duminică Pan Pacific Open de la Tokyo. În optimile de finală, Sakkari va juca împotriva rusoaicei Elena Vesnina care a dispus cu 6-2, 6-4 de belgianca Elise Mertens. Alte rezultate din turul II: Magda Linette (Polonia) - Katerina Siniakova (Cehia) 6-1, 6-2; Monica Puig (Porto Rico) – Peng Shuai (China) 4-6, 6-3, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) - Zhang Shuai  (China) 6-4, 3-6, 6-4; Agnieszka Radwanska (Polonia) - Julia Goerges (Germania) 7-5, 7-5; Alizé Cornet (Franța) - Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-3, 6-3

Caroline Garcia (Franța) - Christina McHale (SUA) 6-1, 6-1; Ekaterina Makarova (Rusia) - Lauren Davis (SUA) 6-2, 6-4; Dominika Cibulkova (Slovacia) - Jill Teichmann (Elveția) 6-2, 6-2; Varvara Lepchenko (SUA) - Kiki Bertens (Olanda) 6-4, 6-4; Jelena Ostapenko (Letonia) – Barbora Strycova (Slovacia) 2-6, 7-5, 6-3; Garbiñe Muguruza (Spania) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-4, 6-4.

* Singura veste bună pentru tenisul românesc din ziua de ieri a venit de la turneul ATP de 250 de puncte de la Shenzhen.  Marius Copil (83 ATP) a câștigat cu 6-4, 3-6, 6-3 în fața tunisianului Malek Jaziri (80) și s-a calificat în turul II, în care îl va întâlni pe elvețianul de origine finlandeză Henri Laaksonen (107 ATP) care a dispus, surprinzător, cu 6-3, 6-0, de portughezul Joao Sousa (56).

 

CAS

Locul II la lungime

Partida pe care chinezoaica Shuai Peng, locul 24 WTA, a câștigat-o, luni, cu scorul de 7-6, 6-7, 7-6 în fața sportivei cehe Petra Kvitova, locul 14 WTA și cap de serie numărul 11, în turul I al Wuhan Open, a fost a doua cea mai lungă din acest sezon, durând trei ore și 34 de minute.  Petra Kvitova era deținătoarea trofeului la competiția chineză de categorie Premier 5. Recordul din acest an, trei ore și 36 de minute, a fost înregistrat de meciul Svetlana Kuznețova - Jelena Jankovici, scor 6-4, 5-7, 9-7, din turul al treilea al Australian Open. Pe locul al treilea în ierarhia celor mai lungi partide feminine din 2017 se află întâlnirea Serlby Rogers - Daria Gavrilova, scor 7-6, 4-6, 7-6, din turul al doilea al US Open, care a durat trei ore și 33 de minute. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.