Sport

VRANCEA | Derby județean în nocturnă, la fotbal, între echipele din Gugești și Adjud

Ziarul de Vrancea
12 nov 2022 833 vizualizări

Sâmbătă, 12 noiembrie a.c., de la ora 15, pe stadionul din Gugești, va avea loc derby-ul Ligii a patra din județul Vrancea, între echipa locală Victoria și Clubul Sportiv Municipal Adjud 1946.

nteresant este faptul că stadioanele ambelor formații sunt dotate cu instalații de nocturnă, un lucru inedit la nivelul campionatului județean, așa încât meciul se va juca la lumina reflectoarelor! Derbyul campionatului găsește cele două echipe la egalitate de puncte, formația din Gugești având un golaveraj mai bun.

Echipa din Adjud, de două ori în 16-imile Cupei României

Denumirea Clubului Sportiv Municipal Adjud 1946 vine de la anul înființării primei echipe de fotbal din localitate, la acea vreme CFR Adjud, în anul respectiv, de-a lungul  timpului echipa purtând diferite denumiri, precum: Locomotiva, Luceafărul, Celuloza, Sport Club Vrancart, FC Romantrans, Prodeftiki Adjud sau FCM Adjud. Ca repere notabile putem spune că, în ediția 86’-87’, echipa antrenată la acea vreme de Aristică Ghiță termina pe locul 2 în campionat și a fost la un pas de promovare în divizia B. În sezonul 93’-94’ a ajuns în “16-mile” de finală ale Cupei României unde a întâlnit formația Steaua București, aceasta calificându-se în turul următor abia după loviturile de la 11 metri. Câțiva ani mai târziu (ediția 2000-2001), echipa a ajuns din nou în această fază a competiției KO, de data aceasta întâlnind CSM Reșița, care a câștigat cu scorul de 1-0.

În luna mai a anului trecut a luat ființă echipa CSM Adjud 1946, aceasta fiind finanțată de către autoritățile locale (primar Florin Nechifor), dar și de societățile comerciale din oras și nu numai.

Președinte cu studii universitare în marketing în Anglia

În primul sezon echipa s-a clasat pe locul 3 în campionat, după Victoria Gugesti și Inizio Focșani, ajungând și în finala fazei județene a Cupei României, unde a primit gol abia în minutul 118, pierzând cu scorul de 1-0 chiar contra celor de la Victoria Gugești, cu care se va confrunta sâmbătă.

“Sezonul trecut echipa din Adjud a fost antrenată de Miron Bogdan și Boruga Paul, iar în acest sezon pe banca tehnică se află profesorul Giani Florian, fost jucător la nivelul primului eșalon, acum mai bine de 20 de ani. În lotul echipei noastre se regăsesc mai mulți jucători trecuți pe la Liga a 3-a, dar și la Liga a 2-a, precum ghanezul Agbleta Francis”, a spus președintele grupării din Adjud, Mihai Lungu.

Lungu a revenit în România în luna februarie a anului trecut, după 12 ani petrecuți la Londra, acolo unde a studiat la University of Roehampton, Bussines Management cu specializare în Marketing. A fost atât arbitru FA (categoria level 7), antrenor de copii și juniori, dar și director sportiv la Eagles Football Academy, antrenor la Fulham FC Adademy, iar din 2019 deține și o agenție de impresariat sportiv.

Echipa din Gugești are antrenor care a jucat la Steaua și Concordia Chiajna

Victoria Gugești a câștigat ultima ediție de campionat, jucând barajul de promovare la Liga 3 cu cei de la Voința Limpeziș, din Buzău, aceștia din urmă câstigându-și dreptul de a evolua în Liga 3.

Baza sportivă din Gugești este una dintre cele mai bune la nivel județean, superioară chiar și unora dintre cele din Liga 3, gazonul este “masă de biliard”, având și o mini instalație de nocturnă, sistem de sonorizare, scaune în tribună.

Echipa din Gugești este antrenată de către Claudiu Ionescu, fost fotbalist la Steaua București și Concordia Chiajna, iar în lotul acesteia se regăsesc jucători trecuți pe la Liga 3.

Articol de Daniel Lazăr

Text informații+foto:.frf.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.