Sport

Vor reveni și anul viitor?

Ziarul de Vrancea
23 mar 2020 764 vizualizări

George Cosac, vicepreședintele FRT, consideră că în afara Simonei Halep, este greu de precizat dacă vom putea prezenta alți tenismeni la Tokyo, în 2021

Vicepreședintele Federației Române de Tenis (FRT), George Cosac, a declarat, ieri pentru AGERPRES, în contextul amânării JO de la Tokyo ca urmare a pandemiei de coronavirus, că jucătoarea Simona Halep (28 de ani) va avea aceleași șanse la o medalie olimpică și în 2021.

„Ea a ajuns la maturitate, nu este încă o sportivă în vârstă. E o sportivă matură care în momentul în care își impune un obiectiv și este focusată pe el atunci are 95% la sută șanse să reușească. Dar nu de Simona îmi este teamă mie, Simona e o perfecționistă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului, mi-e teamă de ceilalți jucători care nu știu dacă vor mai avea anul viitor aceeași forță de revenire. Adică aceeași dorință și capacitate de a reveni acolo unde au fost sau chiar să depășească acele locuri”, a spus George Cosac făcând referire la sistemul de calificare la JO care permite doar primilor 56 de jucători din clasamentele ATP și WTA să participe la turneul de tenis de la Tokyo.

 

Oficialul FRT a catalogat drept „înțeleaptă” decizia Comitetului Internațional Olimpic de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021. „Este o decizie înțeleaptă având în vedere pandemia de coronavirus care afectează întreaga planetă. Înainte de orice performanță, indiferent de domeniu, sănătatea este pe primul loc, asta e clar. Chiar spunea cineva, și-l citez, că nu își dorește să fie cel mai bogat din cimitir. Acum, după amânarea celei mai importante competiții sportive, sunt convins că toată lumea își va da mâna pentru că trebuie să luptăm toți pentru stârpirea acestui virus. Toată mișcarea sportivă se va reseta în urma acestei amânări. De la vârstă, de la clasamente, de la tăria și forța de a relua pregătirile... totul se va reseta. Va fi un an pierdut. Iar după acest 2020 vom vedea cine are forța de a reveni la parametrii maximi pentru a obține performanțe. Se vor schimba ierarhii, bugetele alocate sportului vor fi mult diminuate și vom vedea care va fi noua față a sportului, pentru că în mod sigur va fi alta”, a explicat vicepreședintele Federației Române de Tenis.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.