Sport

Vor juca pentru Cristina

Ziarul de Vrancea
13 dec 2018 610 vizualizări

Prin calificarea în semifinalele Campionatului European, handbalistele române vor merge direct la Mondialele de anul viitor * astăzi, echipa României joacă  de la ora 18:30 semifinala împotriva Rusiei, fără Cristina Neagu, diagnosticată cu ruptură de ligament încrucișat anterior

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franța, de pe locul al doilea în grupa a II-a, și va întâlni campioana olimpică Rusia, astăzi, la Paris, de la ora 18:30. În cealaltă semifinală se vor duela Franța și Olanda. Prin aceasta, echipa tricoloră a obținut calificarea directă la Campionatului Mondial din 2019, care va avea loc la Tokyo și va conta drept criteriul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020.  Cum în careul semifinalistelor din acest an se află și Franța, campioana mondială en titre, cele trei echipe calificate sunt Rusia, Olanda și România, indiferent de rezultatele fazei finalei.

Durerea cea  mare a delegației române a fost accidentarea Cristinei Neagu: după ce a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta, Cristina s-a răsucit și i-a fugit genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren și transportată la spital. “Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucișat anterior rupt. Căpitanul echipei naționale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar staff-ul medical analizează toate opțiunile pentru o recuperare cât mai rapidă", a precizat Federația Română de Handbal, pe Facebook. Totodată, "staff-ul tehnic al naționalei de handbal a luat decizia de a o convoca la lot pe Bianca Bazaliu pentru faza următoare a EHF Euro 2018. Interul stânga al CSM Bucuresti se va alătura tricolorelor la Paris în această după-amiază", a anunțat FR Handbal. Cristina a postat, ieri, un mesaj pe Facebook: "Dragilor, vă mulțumesc pentru mesaje și susținere! Din păcate, veștile nu sunt deloc bune. De ce mă temeam, nu am scăpat: ruptură de ligament încrucișat anterior. Mă încearcă multe gânduri și sentimente, dar tot ce pot să fac e să merg înainte. Rămân alături de fete până la final și visul meu continuă prin ele", a scris Neagu.

 

Rusoaicele n-au niciun titlu european

Echipa Rusiei s-a calificat din grupa B, desfășurată la Nancy. Elevele lui Evgheni Trefilov au învins Franța cu 26-23 și Muntenegru cu 24-23, cedând ultimul meci, fără miză, scor 27-29 în fața Slovenia. În grupa principală I, rusoaicele au trecut cu 29-25 de Serbia și cu 32-21 de Danemarca, asigurându-și calificarea cu o rundă înaintea meciului final, pierdut cu 30-39 în fața Suediei. Echipa Rusiei este campioană olimpică en titre (Rio de Janeiro 2016) și medaliată cu argint la Beijing (2008). De asemenea, deține patru titluri mondiale (2001, 2005, 2007, 2009), însă niciunul european. În competiția continentală a fost medaliată cu argint în 2006 și cu bronz în 2000 și 2008. Echipa de acum este foarte omogenă, cu opt jucătoare de la Rostov-Don, cinci de la Astrahanocika și niciuna din afara țării. Iată lotul Rusiei:

 Portari: Anna Sedoihina (Rostov), Kira Trusova (Astrahanocika)

Extreme stânga: Polina Kuznețova (Rostov), Daria Samohina (Astrahanocika)

Interi stânga: Anna Kocetova (Astrahanocika), Anna Sen (Rostov)

Centri: Daria Dmitrieva (Lada Togliati), Elizaveta Malașenko (Astrahanocika), Iaroslava Frolova (Kuban Krasnodar)

Interi dreapta: Antonina Skorobogatcenko (Kuban), Irina Snopova (Astranocika)

Extreme dreapta: Anna Viahireva (Rostov), Marina Sudakova (Rostov), Iulia Managarova (Rostov)

Pivoți: Ksenia Makeeva (Rostov), Maria Petrova (Rostov)

Cele mai multe prezențe: Kuznețova (136), Sedoikina (134), Sen (126)

Cele mai multe goluri: Kuznețova (372), Viahireva (302), Sen (297)

Cea mai vârstnică: Petrova (36 de ani); Cea mai tânără: Skorobogatcenko (19 ani).

 

CAS

 

Unde-i Cristina, “experților”?

EHF a prezentat, ieri, pe pagina proprie de facebook, nominalizările pentru echipa turneului, un număr de 40 de jucătoare, cinci pentru fiecare poziție și pentru titlul de cea mai bună apărătoare. Printre cele nominalizate nu se află și cea mai bună jucătoare a României, Cristina Neagu (44 de goluri, locul II în topul marcatoarelor)  și nici coordonatoarea de joc Eliza Buceschi (43 de goluri, locu lII), lider fiind extrema stângă Katarina Slezak cu 50 de goluri  este reprezentată doar de Crina Pintea la categoria pivoți și de Gabriela Perianu la “apărătoare”. Cele mai multe jucătoare au fost alese din Rusia și Norvegia (eliminată!), câte șase. Urmează Franța, Muntenegru (câte cinci), Suedia, Olanda, Serbia, Germania (câte trei), Ungaria și România (câte două), Spania și Danemarca (câte una). Formația va fi alcătuită pe baza voturilor fanilor(40 %) și a experților (60%), specialiștii urmând a desemna și MVP-ul turneului

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.