Sport

Vom avea un meci Khabib Nurmagomedov vs Floyd Mayweather în 2019?

Ziarul de Vrancea
21 nov 2018 1239 vizualizări

 În ciuda faptului că există o sumedenie de articole în presa internațională și autohtonă cu privire la ceea ce ar putea să fie ,,Cea mai mare luptă din istorie’’, președintele Ultimate Fighting Championship (UFC), Dana White, nu este chiar atât de sigur că meciul dintre campionul UFC Khabib Nurmagomedov (30 ani) și celebrul boxer Floyd Mayweather (41 de ani), pentru care se pare că nu există un capăt de drum al carierei, va avea loc.

Potrivit unui articol publicat de espn.com la începutul acestei luni, motivul pentru care meciul ar putea să nu aibă loc este faptul că Mayweather dorește ca partida să aibă loc după regulile de box iar cei din UFC nu sunt de acord ca acest lucru să se întâmple din nou.

 De altfel, White a avut recent o întâlnire în Los Angeles cu asociații boxerului american, pentru a discuta posibilitatea desfășurării partidei în cadrul Ultimate Fighting Championship. Iată ce a declarat președintele UFC după întâlnirea din Los Angeles:

 ,,Am avut o întrevedere în Los Angeles în legătură cu acest lucru. Nu vreau să spun nimic care să sune ceva de genul – Oh wow, lupta chiar ar putea avea loc - însă am avut o discuție ieri. Nu cred că se va întâmpla. Nu cred că lupta ar putea avea loc în cadrul UFC, dar ei nu au spus nu.’’

 Totuși, nu ar fi prima oară când un astfel de meci ar fi organizat. Ultimate Fighting Championship și Mayweather Promotions au lucrat împreună cu succes pentru a produce evenimentul anului 2017, lupta dintre același Floyd Mayweather și starul irlandez UFC Connor McGregor. Supranumit ,,The Money Fight’’ (Lupta Banilor), meciul a avut loc în Las Vegas, SUA, pe T-Mobile Arena și s-a jucat după regulile din box. Deși majoritatea specialiștilor nu îi dădeau prea multe șanse lui McGregor să reziste mai mult de câteva reprize în ring cu neînvinsul campion mondial la box, carismaticul irlandez a reușit să stea în picioare până în repriza a 10-a, când Mayweather a câștigat partida prin knockout tehnic.

 Învins, dar mai bogat cu 100 de milioane de dolari, McGregor s-a reîntors în MMA în 2018, intrând în cușcă cu Khabib Nurmagomedov pe 7 octombrie, pentru titlul de campion mondial la categoria ușoară în Ultimate Fighting Championship. În ciuda faptului că McGregor părea foarte sigur pe el înainte de meci, nu prea găseai nicăieri ponturi bune UFC care să îl favorizeze pe irlandez, iar desfășurarea partidei le-a dat dreptate celor care îl vedeau favorit clar pe rus, Khabib aduagand încă o victorie la cele 26 din palmares.

 În încheiere, trebuie să spunem că președintele UFC pare destul de hotărât ca meciul (dacă va avea loc) să se joace după regulile UFC și până la urmă poate chiar are dreptate.

 ,,Am fost acolo, am boxat cu el (referire la meciul Mayweather vs McGregor din august 2017) . Dacă vrea să o facem din nou (Mayweather), să vina în UFC. Nu cred că sunt șanse mari să se întâmple acest lucru, însă la fel de bine mă îndoiam că McGregor o să boxeze. Așa că vom vedea ce se va întâmpla.’’, a mai adăugat Dana White.

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.