Sport

Volei Alba Blaj este noua echipă minune din sportul românesc

Ziarul de Vrancea
1 mar 2018 840 vizualizări

Volei Alba Blaj este noua echipă minune din sportul românesc

Formația ardeleană a avut un sezon fantastic în Liga Campionilor la feminin, astfel că și-a asigurat în premieră calificarea între cele mai bune șase echipe din competiție.  Mai mult, Alba Blaj este prima echipă sigură de prezența în Final Four, după ce a primit dreptul de a organiza turneul final. Campioana României a evitat un play-off suplimentar, după cele cinci victorii din grupă și o înfrângere la final cu Volero Zürich care nu a mai contat. "Este un succes extraordinar pentru sportul românesc și o mândrie pentru noi organizarea turneului Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin la București. Nu ar fi fost posibil fără ajutorul partenerilor noștri, care s-au arătat foarte deschiși acestei idei, la discuțiile pe care le-am avut la începutul săptămânii la București”, a declarat Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj.

FRF câștigă un proces cu ieșenii

Federația Română de Fotbal (FRF) anunță că a câștigat procesul cu mai mulți fotbaliști care au contestat introducerea regulii ce obligă fiecare echipă din Liga I să aibă pe teren un jucător sub 21 de ani.  Mai mulți foști și actuali jucători de la CSM Poli Iași, Andrei Cristea, Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Gabriel Bosoi, Ionuț Voicu, Vasile Gheorghe, Mădălin Ciucă, au chemat în judecată Federația Română de Fotbal pentru introducerea regulii U21 la nivelul Ligii I, iar Curtea de Apel a dat câștig de cauză forului de la Casa Fotbalului, la 27 februarie, respingând cererile celor șapte fotbaliști. Aceasta este cea de-a doua decizie favorabilă FRF, după ce, anterior, Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării a dat dreptate Federației Române în procesul intentat de aceiași fotbaliști. Fotbaliștii au recurs la această acțiune pe vremea mandatului lui Florin Prunea la conducerea clubului din Copou, acesta fiind un fervent contestatar al regulii amintite.

O nouă candidatură la președinția FRF: Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu a anunțat, ieri, că și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Federației Române de Fotbal și a precizat că a atașat și cele 210 documente de susținere venite din partea cluburilor și asociațiilor județene. Actualul șef de la "Casa Fotbalului" este convins că și alți membri FRF "vor susține prin vot continuitatea, echidistanța și corectitudinea, nu compromisul, părtinirea și comisionul". Alegerile pentru președinția FRF sunt programate pe 18 aprilie și, până acum, oficial, și-au anunțat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob și Sorin Răducanu

Stadionul din Târgu Jiu devine o himeră

Cu toate că trebuia finalizat cel târziu anul trecut, odată cu stadionul din Craiova, arena din Târgu Jiu încă nu a fost dată în folosință și nu va fi utilizabilă prea curând.  La început anului 2018, primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunța că în luna martie speră să obțină fondurile suplimentare pentru încheierea construcției. în prima zi din luna martie, edilul șef transmite o nouă amânare, că stadionul ar putea fi gata abia în septembrie, nu cel târziu în iulie. Primarul a mai transmis că lucrările de finalizare a stadionului din Târgu Jiu s-ar putea face în trei luni, însă problema este obținerea fondurilor. Clubul Pandurii are drept de folosință asupra stadionului până în 2020. Echipa se află pe locul 17 în Liga a II-a, retrogradabil, după 22 de etape desfășurate în acest sezon. Pandurii își dispută meciurile de pe teren propriu la Motru, pe stadionul Minerul.

Blatter este împotriva VAR

Fostul președinte al FIFA, Sepp Blatter, a comentat pe Twitter posibilitatea ca arbitrajul video să fie folosit la Cupa Mondială din Rusia. Blatter spune că ar fi o greșeală să fie folosit acest sistem, folosit deocamdată în competițiile din Anglia, Italia sau Germania. IFAB, organismul care stabilește regulile jouclui de fotbal va decide, sâmbătă, dacă va sistemul de arbitraj video(VAR) va deveni permanent. Oficialii FIFA au declarat, în câteva rânduri, că intenționează să folosească VAR la turneul din Rusia. “Fac un apel personal la cei de la IFAB, gardienii legilor fotbalului: Cupa Mondială nu poate fi folosită pentru a fi experimentată o asemenea schimbare fundamentală în istoria fotbalului, așa cum este VAR”, a scris Sepp Blatter.

Un nou eșec pentru poloiștii steliști

Campioana en-titre a României la polo, Steaua Stirom, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația germană Spandau 04 Berlin, cu scorul de 9-11 (2-1, 2-1, 3-7, 2-2), în grupa B a Ligii Campionilor. În următoarea etapă, Steaua va juca pe teren propriu, în 14 martie, cu Sabadell. Campioana României joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor.

Și totuși, Neymar la cuțit

Clubul Paris Saint-Germain a anunțat că Neymar, care s-a accidentat la un meci din Ligue 1, va fi operat la sfârșitul acestei săptămâni, în Brazilia. “La finalul planului prevăzut inițial, de trei zile de îngrijiri, staff-ul medical al PSG și cel al naționalei Braziliei au ajuns la o concluzie. De comun acord cu jucătorul, s-a decis să se opteze pentru o intervenție chirurgicală. Neymar va fi operat la sfârșitul acestei săptămâni, în Brazilia, de către doctoral Rodrigo Lasmar, alături de care se va afla și profesorul Saillant”, este anunțul PSG. În urmă cu două zile, Paris Saint-Germain a anunțat că Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă și o fisură la al cincilea metatarsian, în partida câștigată cu scorul 3-0, în fața rivalei Olympique Marseille.

Nora Mørk a dat la pace

Nora Mørk, cea mai bună handbalistă din Norvegia, a decis să revină la națională după ce a făcut pace cu federația nordică. Handbalista a decis să se retragă după ce a fost implicată într-un scandal, ca urmare a faptului că au apărut, pe internet, fotografii nud, furate din telefonulul acesteia. În luna ianuarie, într-un interviu acordat ziarului Verdens Gang (VG), Nora Mørk a afirmat că are în vedere retragerea din naționala Norvegiei. În noiembrie 2017, Nora Mork a dezvăluit că hackerii i-au spart telefonul, i-au furat poze cu ea dezbrăcată, apoi le-au publicat pe internet. Cazul a luat o shimbare neașteptată, după ce interul dreapta al naționalei Norvegiei a venit cu noi dezvăluiri în tabloidul VG. Handbalista a acuzat jucători din naționala masculină a Norvegiei de hărțuire sexuală și le-a solicitat scuze publice, în sens contrar luând în calcul chiar retragerea de la prima reprezentativă. Acuzele au venit după ce doi handbaliști care au fost prezenții la Campionatul European din Croația au distribuit fotografiile intime coechipierilor din echipă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.