Sport

Vitaminele buclucașe

Ziarul de Vrancea
26 ian 2021 769 vizualizări

Cazul Corona de anul trecut se mută de la handbal la fotbal și de la Brașov la Giurgiu*Jucătorul Alex Ioniță de la Astra a recunoscut la ANAD că a efectuat un tratament interzis împreună cu colegii săi, Conform regulamentului Astra riscă excluderea din campionat

„Gazeta Sporturilor” a scris, marți, că echipa Astra riscă excluderea din Liga I, după ce jucătorul Alexandru Ioniță a recunoscut în fața comisiei ANAD că a efectuat un tratament considerat dopaj de WADA, alături de alți doi coechipieri, Kehinde Fatai și Takayuki Seto. În replică, președintele clubului din Giurgiu, Daniel Coman, a declarat că gruparea sa nu este în culpă, pentru că nu a beneficiat de eventualul dopaj al celor trei jucători și a precizat că aceștia vor fi dați în judecată de Astra. „Nu a fost o acțiune colectivă din partea clubului. Cazurile nu sunt la fel cu ceea ce s-a întâmplat la Corona Brașov, clubul nu a avut o acțiune colectivă, nu a știut de acțiunea pe care au făcut-o jucătorii și nici nu a beneficiat de vitaminele pe care le-au făcut ei. Nu este adevărat că l-am făcut trădător pe Ioniță (n.r. - după ce a recunoscut în fața comisiei). Nu suntem în niciun fel de culpă, nici nu am beneficiat de ceea cea au făcut jucătorii, din contră, și noi îi vom acționa în judecată, pentru că au pătat imaginea clubului și nici nu am putut beneficia de aportul lor, deși erau trei jucători importanți pentru noi”. Coman a sups că a vorbit cu Ioniță mai puțin de două nute, când l-a întrebat dacă a fost la ANAD. „Mi-a spus că a fost. A spus exact realitatea, că a făcut vitamine, că l-a luat Fatai, lucrând soția lui acolo, l-a luat să facă niște vitamine. Ei au crezut că aceste vitamine îi vor ajuta pentru a scăpa de Covid”, a menționat oficialul Astrei, precizând că clinica nu este în culpă cu absolut nimic.

 În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenția Mondială Antidoping și au fost suspendați provizoriu de ANAD. Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine și minerale la o clinică privată din București, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe rețelele de socializare.Agenția Națională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat și a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore și există suspiciuni că acea cantitate a fost depășită.

Gsp.ro a precizat că numai Ioniță a acceptat să vorbescă despre tratamentul efectuat, motiv pentru care ar putea primi o reducere a suspendării de la patru ani la un an. Fatai și Seto nu s-au prezentat în fața comisiei de audiere și riscă o suspendare de patru ani. Pentur că are mai mult de doi jucători care au efectuat un tratatment interzis, Astra riscă excludererea din Liga I. O decizie în acest caz ar putea fi luată la 4 februarie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.