Sport

Virusul ucide și fotbalul

Ziarul de Vrancea
9 mar 2020 639 vizualizări

Campionatul din Italia a fost suspendat pentru trei săptămâni, iar meciurile din Cupele Europene fără spectatori se înmulțesc pe zi ce trece

*Campionatul de fotbal al Italiei a fost suspendat oficial până la 3 aprilie, după ce premierul Giuseppe Conte a anunțat extinderea carantinei din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii țări. „Nu ne putem permite ca meciurile de fotbal să continue, îmi pare rău, dar fanii trebuie să țină cont de asta”, a declarat Conte. Măsura vizează atât competițiile interne, dar și cele internaționale de pe teritorul Italiei, astfel că meciul Juventus Torino - Olympique Lyon, din 17 martie, nu se va putea desfășura la Torino.

*Liga Portugheză de Fotbal a anunțat, marți, că meciurile programate în weekend, în primele două ligi, se vor disputa cu porțile închise. Deocamdată decizia vizează doar etapa din weekend, însă măsura ar putea fi extinsă pe o perioadă mai mare.

*Partida FC Barcelona - Napoli, programată la 18 martie de la ora 22.00, în returul optimilor Ligii Campionilor, se va disputa fără spectatori. Decizia a fost luată ca urmare a riscurilor legate de epidemia de coronavirus. În tur, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1.Și meciul Bayern München - Chelsea, programată la 18 martie, în returul optimilor Ligii Campionilor, se va juca fără spectatori. În tur, Bayern s-a impus, scor 3-0. Din Liga Europa se vor juca fără public, meciurile Linzer ASK- Manchester United și Olympiakos Pireu - Wolverhampton Wanderers, în Europa League.

*Partida amicală pe care Germania o va disputa, la 31 martie, la Nürnberg, se va desfășura fără spectatori, a anunțat, marți, federația germană (DFB). Această măsură vine după ce landul Bavaria a decis să interzică adunările cu mai mult de 1.000 de persoane, din cauza coronavirusului. Și partidele amicale pe care le va juca Franța la finalul lunii, la 27 martie cu Ucraina și la 31 martie, cu Finlanda, pe Stade de France, vor avea loc cu porțile închise. Meciul cu Finlanda era programat la Decines, pe Groupama Stadium, dar disputarea cu porțile închise face inutilă desfășurarea întâlnirii pe arena echipei Olympique Lyon. Președintele FFF, Noel Le Graet, promite însă că naționala va merge la Lyon anul viitor, pentru un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

CAS

Patron de club, contaminat

Vangelis Marinakis, om de afaceri și președinte al clubului elen de fotbal Olympiakos Pireu, a anunțat pe contul său de Facebook că este infectat cu virusul Covid-19. „Noul virus m-a vizitat și m-a obligat să fac acest acest fapt public. Mă simt bine pentru că am luat măsurile necesare și am urmat toate recomandările medicale. Îi sfătuiesc cu tărie pe toți concetățenii să facă la fel. Le doresc tuturor o recuperare rapidă”, a scris Marinakis.Ca urmare, clubul englez Wolverhampton Wanderers a cerut amânarea meciului cu Olympiakos Pireu din Liga Europa. Meciul urmează să se dispute fără spectatori, joi, de la ora 22.00, în manșa I a optimilor de finală ale Ligii Europa. Clubul grec susține că meciul se poate disputa la data stabilită, însă gruparea engleză a luat legătura cu UEFA ca partida să fie amânată. Însă pentru amânarea meciului este nevoie de acordul ambelor cluburi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.