Sport

Virusul ucide fotbalul

Ziarul de Vrancea
10 mar 2020 687 vizualizări

Două meciuri din Europa League, între echipe italiene și spaniole au fost amânate * s-a amânat și finala Cupei Spaniei

UEFA a anunțat, ieri, că meciurile FC Sevilla – AS Roma și Internazionale Milano – Getafe, din optimile de finală ale Ligii Europa, programate inițial joi, au fost amânate ca urmare a restricțiilor de călătorie decise de autoritățile spaniole în contextul epidemiei de coronavirus. Anterior, sindicatele fotbaliștilor din Italia și Spania cer UEFA, într-un comunicat comun, suspendarea meciurilor directe din cupele europene ale echipelor din cele două țări, din cauza epidemiei de infectări cu coronavirus. „Disputarea unui meci la Milano în zilele următoare va pune în pericol sănătatea multor persoane. Călătoriile între Italia și Spania vor fi mai complicate și periculoase în următoarele săptămâni. Meciurile retur de săptămâna viitoare riscă foarte mult să se dispute în condiții de urgență în cele două țări. Sperăm că o profundă reflecție asupra întregului calendar al competițiilor europene va fi făcută în lumina informațiilor care se înrăutățesc de la oră la oră”, se arată în comunicat.

În contextul în care Lombardia este regiunea cea mai afectată de coronavirus din Europa, președintele clubului spaniol Getafe, Angel Torres, amenințase că echipa lui nu se va prezenta la partida de la Milano, care ar urma să aibă loc, astăzi, cu porțile închise, în manșa I a optimilor Ligii Europa.De asemenea, AS Roma nu făcut deplasarea pentru meciul cu FC Sevilla din Liga Europa pentru că nu a primit autorizația de a intra în țară pe cale aeriană in partea autorităților spaniole. AS Roma a exclus o rută alternativă ca să ajungă în Spania, prin Portugalia și de acolo cu autocarul la Sevilla.

*Finala Cupei Spaniei, Real Sociedad – Athletic Bilbao, programată la 18 aprilie, la Sevilla, a fost amânată, decizia fiind luată de președintele federației spaniole, după o reuniune cu președinții celor două cluburi. “Toate părțile implicate au convenit că este un meci care nu se poate disputa cu porțile închise și că este o sărbătoare pentru suporteri”, notează jurnalul spaniol. O nouă dată pentru finală va fi anunțată săptămâna viitoare, în funcție de situațiia coronavirusului în Spania. As scrie că meciul s-ar putea disputa la 30 mai.Va fi prima finală de Cupă între Real Sociedad și Athletic Bilbao și prima finală dintre două echipe din Țara Bascilor după aproape un secol.

*Mai mulți jucători ai echipei Arsenal au intrat la autoizolare după ce s-au întâlnit, la meciul din urmă cu două săptămâni, din Liga Europa, cu președintele clubului Olympiakos Pireu, Evangelos Marinakis, care a contractat coronavirusul. Marinakis, care deține și clubul englez Nottingham Forest, a anunțat, marți dimineață, pe rețelele de socializare, că a contractat Covid-19 și că s-a plasat în autoizolare. Astfel, din motive de precauție, partida Manchester City - Arsenal, programată, miercuri, în Premier League, a fost amânată.Perioada de 14 zile expiră vineri și jucătorii ar urma să revină în lot pentru partida de sâmbătă, cu Brighton. Tot din cauza situației în care se află Marinakis, Wolverhampton a cerut amânarea meciului cu Olympiakos Pireu, programat, joi, în Liga Europa, dar UEFA a refuzat, spre nemulțumirea grupării engleze.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.