Sport

Vine sau nu vine?

Ziarul de Vrancea
19 aug 2019 751 vizualizări

*România va întâlni Rusia pe teren propriu în februarie în play-off-ul pentru Fed Cup [i speran]ele se pun în prezen]a Simonei Halep

România va întâlni Rusia în turul preliminar al FedCup, s-a stabilit, ieri la tragerea la sor]i care a avut loc la Londra. România va fi gaza întâlnirii care se va desf[ura la 7 [i 8 februarie 2020. Juctoarele române au fost cap de serie la tragerea la sor]i, alturi de SUA, Belarus, Germania, Spania, Elve]ia, Belgia [i Marea Britanie. Învingtoarea se va califica la turneul final al competi]iei, care va avea loc la Budapesta. Cel mai bine clasate juctoare ruse din circuit sunt Daria Kasatkina (42 WTA), Ekaterina Aleksandrova (43), Anastasia Pavliucenkova (46), Veronika Kudermetova (51), Margarita Gasparian (60), Svetlana Kuzne]ova (62), Anastasia Potapova (76) [i Vera Zvonareva (85). Fostul lider WTA Maria {arapova, acum pe locul 87 WTA (a noua în topul juctoarelor ruse), nu a mai jucat în echipa Rusiei de Cupa Federa]iei din 2015. România [i URSS s-au întâlnit de dou ori, în 1978, la Melbourne, în sferturile de final ale Grupei Mondiale, [i în 1986, la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale, româncele pierzând de fiecare dat cu 0-3.

Florin Segrceanu, cpitanul nejuctor al echipei de FedCup a României, se declar mul]umit de tragerea la sor]i a play-off-ului pentru turneul final al Cupei Federa]iei de anul viitor [i consider c este foarte important pentru noi ca Simona Halep s fie în echipa României în întâlnirea cu Rusia; „Cel mai important pentru noi, dup aceast tragere la sor]i, este c jucm acas, cel mai probabil la Cluj, acolo unde avem de partea noastr publicul, iar atmosfera este incredibil. În ceea ce prive[te Rusia, este clar c vorbim despre o adversar foarte puternic, cu multe juctoare tinere [i valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu juctoare de dublu de asemenea în top [i, iat, cu Kuzne]ova în mare revenire de form. În ceea ce ne prive[te, principalul obiectiv este s o avem pe Simona Halep în echip, pentru a ne mri considerabil [ansele. S nu uitm c [i noi avem o echip foarte exprimentat, cu juctoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste pozi]ii. Le avem, apoi, pe Patricia }ig [i pe Gabi Ruse, dou juctoare tinere care vin puternic din urm, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamn c [i România poate prezenta oricând o echip foarte valoroas. Dar, repet, pentru a ne cre[te [ansele, este foarte important ca Simona s joace pentru România”, a declarat Segrceanu, pentru site-ul FRT. Simona Halep a spus, la ora schimbrii formatului, c nu este de acord cu o asemenea formul [i se gânde[te la retragerea din FedCup. O reac]ie vehement, la noua paradigm a Cupelor Davis [i Fed a avut-o [i pre[edintele Federa]iei Române de Tenis, Ion }iriac.

Celelalte meciuri din turul preliminar sunt urmtoarele: SUA - Letonia; Olanda - Belarus; Brazilia - Germania; Spania - Japonia; Elve]ia – Canada; Belgia - Kazahstan; Slovacia - Marea Britanie. La sfâr[itul lunii trecute, Federa]ia Interna]ional de Tenis a anun]at c, începând de anul viitor, se schimb formatul Fed Cup, trecându-se la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar c turneul final va avea 12 echipe, nu 18. România se numr printre cele 16 echipe care, în februarie 2020, vor juca în play-off. Se vor disputa opt meciuri, pstrându-se sistemul de acas/deplasare, iar cele opt câ[tigtoare se vor altura finalistelor din acest an, Australia [i Fran]a, precum [i Cehiei (wild card) [i Ungariei (]ara gazd). Turneul final al FedCup va avea loc între 14 [i 19 aprilie 2020, la Budapesta.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.