Sport

Vine Celtic la Cluj?

Ziarul de Vrancea
20 iul 2019 875 vizualizări

*Dacă trece de Maccabi, echipa lui Dan Petrescu, va întâlni epigonii echipei scoțiene care a făcut istorie în 1967 *  în turul III preliminar al Ligii Campionilor *Mlada Boleslav, Levski Sofia și AEK Atena pot răsări în fața formațiilor noastre din Liga Europa

Deși turul II preliminar al celor două Cupe Europene nici nu au început, cele patru echipe românești și-au aflat azi posibilele adversare în cel de-al treilea tur preliminar. Reprezentanta noastră în Liga Campionilor, joacă în următoarele zile, calificarea contra echipei israeliene Maccabi Tel. Aviv. Dacă va trece de Maccabi, echipa antrenată de Dan Petrescu va întâlni în turul III preliminar, învingătoarea partidei duble dintre Celtic Glasgow și formația estonă Nomme Kalju. Celtic Glasgow a avut un rol istoric acum 52 de ani, când a câștigat Cupa Campionilor Europeni într-o finală care a însemna sfârșitul epocii „catenaccio” implementată la Inter Milano de „magul” Helenio Herrera. Celtic a mai realizat succese în secolul trecut, însă pentru noi, importantă a fost calificarea în ediția 1980-1981 a Cupei Cupelor, realizată de Poli Timișoara în fața echipei din Glasgow. Acum, Celtic este campioana Scoției, dar campionatul scoțian nu prea înseamnă mare lucru. Echipa din Glasgow este pregătită de fostul internațional irlandez Neil Lennon. Nomme Kalju este campioana Estoniei și este antrenată de rusul Roman Kojuhovski. Dacă va pierde dubla cu Maccabi, CFR va intra în faza similară a Ligii Europa și va evolua cu învingătoarea din „dubla” Tre Penne (San Marino) - Suduva (Lituania). Tre Penne este capitala „serenissimei” Republici San Marino și este pregătită de Luigi Bizzotto, iar FC Suduva Marijampole (antrenor, Vladimir Ceburin) are în lot un canadian care a jucat în perioada 2010-2012 la Poli Timișoara, Tossaint Ricketts pe numele lui.

Meciurile sigure din turul III sunt PAOK Salonic – Ajax Amsterdam, FC Krasnodar – FC Porto și FC Bruges – Dinamo Kiev, iar alte partide posibile și interesante ar fi Crvena Zvezda Belgrad – FC Copenhaga și PSV Eindhoven – FC Basel.

În Liga Europa, FCSB ar putea avea un adversar interesant în turul II, dacă trece de echipa armeană Alașkert Erevan. Un adversar cunoscut pe la începutul mileniului de rapidiștii lui Răzvan Lucescu, echipa cehă Mlada Boleslav, pe atunci pregătită de Dusan Uhrin jr. Mlada Boleslav (locul VII în campionatul ceh) este pregătită de Jozef Weber și va trebui să treacă în turul al doilea de formația kazahă Ordabasî Șimkent (locul IV, antrenor georgian, Kahaber Tshadadze). La Șimkent joacă un sud-african, May Mahlangu, care a lăsat amintiri frumoase la Dinamo.

FC Viitorul, care a picat cu cel mai incomod adversar în TP2, nu va avea o viață ușoară nici dacă trece de Gent. Ciracii lui Gică Hagi, se vor confrunta fie cu echipa cipriotă AEK Larnaka (locul II, antrenor basc, Imanol Idiakez), fie cu Levski Sofia (locul III, antrenor Petăr Hubcev). Un traseu la fel de greu va avea și Universitatea Craiova. După Honved, oltenii vor da peste (fosta) mare rivală a lui Răzvan Lucescu din campionatul Greciei, AEK Atena.Bosniacul Vranjes și ucraineanul Cigrînski sunt cei mai cunoscuți jucători ai echipei pregătită de portughezul Miguel Cadroso.

Deocamdată, în prim planul atenției echipelor românești stă turul II preliminar. Se știu deja progamul meciurilor și arbitrii: CFR Cluj – Maccabi (miercuri, ora 20:00), José Maria Sanchez; Honved – Universitatea Craiova (joi, 19:55), Kevin Clancy (Scoția); Alașkert – FCSB (joi, 20:00), Rob Harley (Irlanda); KAA Gent – Viitorul (joi, 21:30), Alexandăr Stavrev (Macedonia de Nord).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.