Sport

Vin oaspeți de seamă

Ziarul de Vrancea
20 sep 2017 577 vizualizări

Echipa de Fed Cup va întâlni Canada Eugéniei Bouchard pe teren propriu în Grupa Mondială II * dacă vor trece de Israel, băieții vor primi în Cupa Davis vizita finalistului US Open, sud-africanul Kevin Anderson

Echipa României de Cupa Federației va evolua, pe teren propriu, cu Canada, în Grupa Mondială II, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorți de la Londra. Cele mai cunoscute jucătoare canadiene sunt Eugénie Bouchard (87 WTA), Françoise Abanda (115 WTA)  și sportiva de origine română Bianca Andreescu (158). România, fără Simona Halep, a învins Canada în aprilie 2015, la Montreal, cu 3-2, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Tricolorele au mai câștigat în fața jucătoarelor din Canda în 1983, la Zürich, cu 3-0, în turul I al Grupei Mondiale. România a rămas în Grupa Mondială II după ce a învins, în aprilie, la Mamaia, reprezentativa Marii Britanii, cu scorul de 3-2. Celelalte întâlniri din grupa a II-a mondială sunt: Slovacia – Rusia, Australia – Ucraina și Italia – Spania. Partidele din Grupa Mondială II vor avea loc la 10 și 11 februarie 2018.Învingătoarele și învinsele din aceste partide vor evolua în barajul de promovare, respectiv de menținere, la 21 și 22 aprilie 2018. În Grupa Mondială I sunt programate meciurile Belarus — Germania, Cehia — Elveția, Olanda — SUA și Belgia — Franța.  

Antrenoarea echipei României, Alina Tecșor a declarat, că totul a decurs așa cum și-a dorit și că se bucură de faptul că echipa României va juca acasă, cu Canada. "Este ceea ce mi-am dorit de la această tragere la sorți. Mă bucur foarte mult că vom juca acasă. Este foarte important pentru noi acest lucru, și sper ca în februarie toate fetele să fie sănătoase și pregătite să joace acest important meci. Tenisul românesc are acum o generație excepțională de jucătoare și suntem capabili să oferim românilor, pe care îi doresc în număr foarte mare alături de noi, încă o victorie frumoasă", a spus Alina Tecșor, pentru site-ul FRT.

Totodată s-au tras la sorți și meciurile din Grupa I a zonei euro-africane. În cazul în care echipa României va rămâne în acest eșalon valoric, va întâlni pe teren propriu formația Africii de Sud. România va disputa, între 20 și 22 octombrie, o partidă decisivă în Israel pentru menținerea/retrogradarea în/din Grupa I a Zonei Europa/Africa.  Cei mai cunoscuți jucători sud-africani sunt finalistul US Open la simplu Kevin Anderson (15 ATP), și Raven Klaasen (18 ATP) la dublu, câștigător la Indian Wells, în echipă cu americanul Rajeev Ram. Partidele din turul I vor avea loc la 2-4 februarie 2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.