Sport

Vin Icarii la Râșnov

Ziarul de Vrancea
18 feb 2020 890 vizualizări

Începând de astăzi, vedetele săriturilor cu schiurile vor participa la primele etape de Cupă Mondială organizate în România

Austriecii Stefan Kraft, Gregor Schlierenzauer și polonezii Dawid Kubacki (recentul câștigător al Turneului celor Patru Trambuline) și Kamil Stoch sunt vedetele primei Cupe Mondiale masculine la sărituri cu schiurile care va avea loc în țara noastră, de astăzi până sâmbătă, la Râșnov, au anunțat organizatorii pe facebook. Aceasta va fi singurul concurs de Cupă Mondială care se dispută pe trambulină normală (97 m), celelalte fiind organizate pe trambuline mari sau gigant. Stefan Kraft va evolua la Râșnov din poziția de lider al clasamentului general al Cupei Mondiale, cu 1.273 de puncte, între cei 60 de săritori din 17 țări care și-au anunțat prezența în Valea Cărbunării numărându-se și multiplul campion olimpic Kamil Stoch, Peter Prevc, Karl Geiger, Severin Freund, Daniel André Tande, legendarul Gregor Schlierenzauer sau recentul câștigător al Turneului celor Patru Trambuline, polonezul Dawid Kubacki. Severin Freund a câștigat titlul mondial în 2015 Totodată, și-a anunțat prezența și germanul Severin Freund, fost campion mondial revine în competiții după ce a absentat mai bine de un an din cauza unei accidentări.

Cele două etape fuseseră inițial programate pentru a se desfășura în Statele Unite ale Americii, mai exact la Pine Mountain, în Utah. Însă americanii nu au întrunit toate condițiile necesare pentru a dobândi certificatul FIS de eligibilitate.

România va fi reprezentată la cele două etape de Daniel Cacina, proaspăt campion național. Joi vor fi programate antrenamentul oficial (11:30) și runda de calificări (13:00), vineri vor avea loc săritura de probă (14:00) și prima etapă de Cupă Mondială (15:00), iar sâmbătă vor avea loc calificările (12:00) și etapa a doua de Cupă Mondială (13:45).

Federația Română de Schi și Biatlon a organizat, începând cu 2013, nu mai puțin de șase reuniuni a câte două etape de Cupă Mondială feminină, o reuniune de două etape de Grand Prix masculin, alte patru etape de Cupă Continentală masculină, sau Cupe FIS.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.