Sport

Vin copiii din urmă

Ziarul de Vrancea
5 sep 2021 606 vizualizări

Cine ar fi pariat, înainte de US Open, pe Leylah Fernandez și Carlos Alcaraz? Și totuși ei joacă în sferturi, la fel ca și cvasi-necunoscutul Botic van de Zandschulp

Turneul de tenis de la Flushing Meadows, US Open, ultimul din categoria Grand Slam pe 2021, a continuat cu primele meciuri din optimile de finală. După eliminarea Simonei Halep, următoarea victimă din high-life a fost germana Angelique Kerber (17 WTA). Ea a pierdut, în optimi în fața marii revelați, canadianca de 19 ani, Leylah Fernandez (73 WTA), scor 6-4, 6-7, 2-6. Fernandez s-a impus după un meci de două ore și 15 minute și va evolua în sferturi cu Elina Svitolina din Ucraina (5 WTA), cea care a eliminat-o pe Simona Halep. Leyla, care în turul al treilea a trecut de Naomi Osak (3 WTA), accede pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu major/ Principala favorită de pe partea inferioară a tabloului, Arîna Sabalenka (Belarus,2 WTA), a depășit-o destul de ușor pe belgianca Elise Mertens (16 WTA) după un meci de 71 de minute. Barbora Krejcikova din Cehia, locul 9 WTA și cap de serie numărul 8, a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-6 pe spaniola Garbiñe Muguruza (10 WTA). Prima „optime” din cealaltă jumătate de tabloul a consemnat victoria elvețiencei Belinda Bencic (12 WTA), aflată într-o formă excelentă, în fața polonezei Iga Swiatek (8 WTA) cu 7-6, 6-2. Primul set a avut parte de un tie-break interminabil (14-12) în care Belinda a fructificat a cincea minge de set, iar Iga a avut și ea trei.

La dublu, Raluca Olaru și ucraineanca Nadia Kicenok, s-au calificat în sferturi, după ce au învins cu 5-7,6-1, 6-3 cuplul Andrea Petkovic / Ajla Tomljanovic (Germania/Australia). În faza următoare, Raluca și Nadia au jucat în cursul nopții cu echipa Alexa Guarachi/Desirae Krawczyk (Chile/SUA).

În turneul masculin, copilul-minune din Spania, Carlos Alcaraz (55 ATP) uimește în continuare. După un nou meci de cinci seturi, la două zile după ce l-a eliminat în același fel pe grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP), Alcaraz l-a întrecut, cu scorul 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0, pe germanul Peter Gojowczyk (141). Alcaraz s-a impus în trei ore și 31 de minute și a devenit, la 18 ani, cel mai tânăr jucător care ajunge în sferturi la US Open. Pentru Alcaraz urmează în sferturi meciul cu canadianul Felix Auger-Aliassime (15 ATP), învingător în fața americanului Frances Tiafoe (50), scor 4-6, 6-2, 7-6, 6-4, după un meci de trei ore și 24 de minute.

Olandezul Botic van de Zandschulp (117 ATP), este un alt performer al zilei de duminică, pe tabloul masculin. Tenismanul de 25 de ani l-a învins, în optimi, cu scorul 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1, pe argennaianul Diego Schwartzman (14 ATP). În schimb, rusul Daniil Medvedev și-a respactat statutul de favorit numărul 2 și s-a impus, cu 6-3, 6-4, 6-3, în fața britanicului Daniel Evans (27 ATP).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.