Sport

Viitorul joacă în Europa

Ziarul de Vrancea
18 mai 2019 585 vizualizări

Echipa lui Gheorghe Hagi a învins la Craiova, în ultima etapă din play-off-ul Ligii I, după ce oltenii au comis două gafe stupide * Dinamo a preluat comanda în play-our

 CSU Craiova - FC Viitorul 1-2 (1-0). Martic (’16) / Mihăilă (’70 – autogol), Drăguș (‘90^3). Echipa lui Hagi s-a impus neașteptat în Bănie și a încheiat campionatul pe locul III, deși pentru acest deziderat era suficient și un rezultat egal. În prima repriză, “oltenii” au dominat meciul, au înscris un gol, a mai avut o reușită anulată a lui Bărbuț și alte ocazii. În repriza secundă, două momente nefericite ale “juveților”, apărute la trei minute unul după altul, au schimbat balanța: autogolul stupid al lui Mihăilă și apoi un fault de “roșu” la fel de stupid al lui Thiago Ferreira. Hagi și băieții lui din teren au făcut pasul înapoi, dar în final, Drăguș a pus bomboana pe coliva oltenească, printr-o acțiune personală. La finala Cupei României, între Viitorul și Astra, craiovenii trebuie să țină pumnii Viitorului. Dacă Astra câștigă, Craiova pierde locul în Liga Europa.

Aseară s-a disputat derbiul campionatului, fără miză, între FCSB și CFR Cluj. Faza play-off se încheie astăzi cu partida Astra Giurgiu – Sepsi Sfântu Gheorghe, de la ora 21:00.

* FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș 1-0 (1-0). Rodriguez (’44 – penalty). O lovitură de pedeapsă “cu cântec” a decis meciul de la Botoșani. Edi Iordănescu, antrenorul oaspeților a fost indignat și de această decizie, și de eliminarea directă a lui Marius Constantin, din min. 68. Cu toată inferioritatea, ardelenii au dominat finalul și au ratat ocazii de egalare.

* Politehnica Iași – FC Hermannstadt 1-1 (0-0). Nascimento (’64 – penalty). Un meci dominat în mare parte de ieșeni, care au suferit mult din cauza lipsei unui vârf de atac. Fără ocazii mari, elevii lui Flavius Stoican ar fi putut obține salvarea matematică de la retrogradare, însă oaspeții au reușit o egalare nesperată, la o greșeală a lui Sin și Frăsinescu.

* Concordia Chiajna – Dinamo 0-2 (0-0). Montini (’60), R.Jaadi (’75). Dinamo a mai bătut un cui la “sicriul” ilfovenilor, chiar dacă jucătorii lui Adi Falub au jucat binișor în prima repriză. Remarcabil, apetitul ofensiv al italianului Mattia Montini ajuns la golul numărul 14 în sezon. Dacă ar mai fi două etape în plus, Mattia ar putea ajunge golgeter, în condițiile în care Țucudean și Gnohéré au terminat campionatul.

* FC Voluntari – Dunărea Călărași 0-0. Un punct nu prea folositor  obținut de oaspeți, la capătul unui meci cu multe faze de poartă, în ciuda  scorului. Echipa călărășeană se menține în siajul sibienilor, dar frisoanele încep să se simtă și la Voluntari.

Etapa a XII-a (21-23 mai): FC Hermannstadt – FC Botoșani (marți), Dunărea Călărași – Concordia Chiajna, Dinamo – Politehnica Iași (miercuri), Gaz Metan Mediaș - FC Voluntari (joi). Clasament play-out: 1. Dinamo – 41 (16-6); 2. Mediaș -- 39 p (17-8); 3. Botoșani – 35 p (13-9); 4. Poli Iași – 30 p (11-12); 5. Voluntari – 27 p (12-11); 6. Hermannstadt – 24 p (6-14); 7. Călărași -22 p (5-15); 8. Concordia – 16 p (12-17). Gaz Metan și FC Voluntari sunt singurele echipe care au beneficiat de rotunjirea cu 0,5 puncte la sfârșitul sezonului regulat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.